Friptura de porc la Crock-Pot Express Multi-Cooker

Friptura de porc la Crock-Pot® Express Multi-Cooker este reteta noastra de azi si este una din fripturile noastre preferate! Absolut preferate si va explic si de ce!

friptura de porc

Friptura de porc la Crock-Pot® Express Multi-Cooker cu gatire sub presiune – de ce e preferata noastra?

  • Rezultatul este o friptura foarte suculenta, asa cum veti vedea si in reteta video. Efectiv curg sucuri delicioase din fiecare felie!
  • Chiar daca pregatim o bucata mare de carne (noi am folosit in aceasta reteta o bucata de ceafa de 1.5 kg), este gatita perfect de fiecare data in Crock-Pot® Express Multi-Cooker!
  • Sosul pe care il pregatim o data cu friptura este exceptional de aromat! Legume, condimente, supa de legume, toate la un loc, gatite sub presiune, ofera un rezultat WOW! Iar apoi, la final, adaugam putin amidon si rezultatul este un sos cremos, care transforma orice garnitura intr-un preparat spectaculos! Orez fiert, hrisca, quinoa, cartofi natur? TOATE se transforma datorita sosului delicios!

friptura de porc

  • Trebuie sa fiu foarte sincera: desi am incercat sa facem acelasi sos in oala sau in tigaie, nu este acelasi rezultat spectaculos ca sosul gatit sub presiune in Crock-Pot® Express Multi-Cooker.
  • Avantajele fripturii la Crock-Pot® Express Multi-Cooker? Se gateste excelent, intr-un timp foarte scurt. Exagerat de scurt! O bucata mare de carne ca si cea folosita de noi ar fi trebuit sa stea la cuptor 3-4-5 ore, la temperature mica pentru a obtine un rezultat asemanator. In multicooker se face in aproximativ 1 ora. O ORA!
  • Gatitul sub presiune inseamna ca totul este inchis etans, deci aromele si sucurile si TOATA bunatatea din sos si carne RAMAN IN FRIPTURA. De aici si gustul exceptional. Pana si mama Lucia, care e foarte putin receptiva la retetele ei clasice “reinterpretate” cu “aparatura moderna” a fost foarte foarte impresionata de rezultat!

friptura de porc

Crock-Pot® Express Multi-Cooker cu gătire sub presiune functioneaza ca o oala sub presiune – kukta cum ii spunea mama pe vremuri, ca un slow cooker obisnuit, ca un aparat de gatit cu aburi, ca o oala/tigaie, ca un aparat de fiert orez, ca o un aparat de facut iaurt! Da, este un aparat super-complex, care face o multime de preparate, intr-un timp scurt si cu efort minim.

friptura de porc

Am facut un review amanuntit al lui Crock-Pot® Express Multi-Cooker cu gătire sub presiune si va invit sa il urmariti AICI (click pentru a accesa video)

Asa veti intelege mai bine cum functioneaza si de ce si-a gasit atat de rapid loc in bucataria noastra. Ca sa nu mai spun ca trebuie sa “ma bat” cu Sergiu pentru el! Fiecare dintre noi isi doreste sa foloseasca oala minune

Friptura de porc la Crock-Pot® Express Multi-Cooker – tot ce trebuie sa stii despre reteta

  • Noi am ales ceafa de porc, pentru ca…este carnea noastra preferata. Ma rog, a mea! Dar la fel de bine puteti folosi cotlet de porc, muschiulet, carne de vita. In principiu, chiar daca este o bucata de carne slaba, cum este cotletul de porc, rezultatul va fi o friptura suculenta si care se topeste in gura!
  • Legumele si condimentele folosite sunt foarte importante pentru a obtine aroma perfecta a fripturii si sosul delicios. Asa ca, nu omiteti niciunul din ingrediente!
  • Daca doriti un sos mai cremos, puteti fie sa il dati prin blender la final, inainte de a adauga amidonul sau puteti sa il treceti prin sita pentru a opri bucatile mari. Dar eu va sugerez sa il incercati asa, cu bucati mari de legume. Este ATAT de buuuuuun!
  • La final aveti optiunea de a taia friptura felii sau de a folosi doua furculite si a rupe friptura pentru pulled pork.

friptura de porc

Ingredients

  • 1.5 kg ceafa de porc, intr-o bucata
  • 100g faina
  • 2 linguri ulei de masline
  • 2 morcovi mari
  • 2 tije de apio (sau ½ telina)
  • 2 mere verzi
  • 2 cepe able
  • 100g unt
  • 3 linguri mix de condimente pentru porc
  • 3 foi dafin
  • 250ml supa de legume
  • 2 linguri amidon

Friptura de porc

Reteta de Friptura de porc la Crock-Pot® Express Multi-Cooker cu gătire sub presiune va asteapta in VIDEO de mai jos! Apasati PLAY si hai sa ne bucuram impreuna de o masa delicioasa!

 

4 Comments

  1. Agnes Cheptanariu

    Am vazut ca de fiecare data folosesti ulei de masline.
    Nu se arde? Nu schimba gustul?

  2. Buna, cum obtii supa de legume?

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.