Deserturile la cupa, in portii individuale, cum este cel din reteta de azi – Mousse cu Nutella® – mi s-au parut mereu foarte potrivite pentru mesele festive! Arata elegant, se pot decora foarte frumos, sunt cantitatea perfecta pentru o portie, sunt usor de servit! Iar desertul nostru de azi – Mousse cu Nutella®– este foarte usor de preparat, cu putine ingrediente dar un gust minunat, foarte potrivit pentru Craciun ♥
Mousse cu NUTELLA – Tips and tricks pentru reusita retetei
- Mousse-ul in general este un desert foarte fin si aerat. De aceea e foarte important sa batem foarte bine smantana dulce pentru frisca inainte de a adauga Nutella®. Pentru cele mai bune rezultate, este ideal ca smantana dulce sa fie foarte rece, de la frigider, la fel si vasul de sticla sau inox in care o bateti. Pentru si mai multa siguranta, tineti frisca si paletele mixerului in congelator 5-10 minute inainte de folosire.
- Cand adaugam Nutella®, aceasta trebuie sa fie la temperatura camerei. Incorporam Nutella® usor, cu miscari de impaturire, de sus in jos, folosind o spatula sau o lingura de lemn. Astfel nu scoatem aerul din compozitie si mousse-ul sau spuma va ramane foarte aerata.
- Pentru un aspect cat mai frumos, va sugerez sa puneti spuma in cupe folosind un pos cu varful stea.
Cel mai bun mousse este atunci cand contine si Nutella®
Mousse cu NUTELLA® – Si mai multe sfaturi utile
- Din ingredientele de mai jos va ies 4 portii, dar este foarte usor sa dublati sau triplati ingredientele pentru musafiri, petreceri sau mesele mari in familie, mai ales acum de Sarbatori.
- Este foarte usor sa personalizati reteta in functie de gusturile voastre! Puteti inlocui bezeaua maruntita cu turta dulce, pentru un plus de aroma de Craciun si puteti adauga alune de padure sau nuci macinate in spuma cu Nutella®.
- Cupele folosite de mine in 100ml.
- Mousse cu Nutella® se pastreaza foarte bine 2-3 zile la frigider, fara a se lasa absolut deloc. Astfel, este un desert ideal pentru Sarbatori: poate fi pregatit in avans, iar in momentul servirii, doar decorate cupele cu fructe.
Ingrediente pentru 4 portii de Mousse cu Nutella®:
- 30ml smantana dulce pentru frisca
- 60 g Nutella® (15 g/portie)
- 80 g bezea sfaramata
- fructe de padure pentru decor
Pentru modul de preparare al retetei de Mousse cu Nutella®, apasati PLAY mai jos si urmariti delicioasa reteta video! ♥