Pancakes umplute cu ciocolata

Pancakes umplute cu ciocolata, sau reteta de care ne bucuram impreuna azi, este o reteta perfecta pentru micul dejun din weekend, pentru brunch (sau un mic dejun tarziu, combinat cu pranzul) si mai ales sunt minunate in pachetelul de la scoala al copiilor, alaturi de fructe ♥

pancakes umplute cu ciocolata

Reteta se pregateste foarte usor si rapida si partea minunata este ca aceste pancakes umplute cu ciocolata sunt la fel de bune si calde si reci. Asa ca nu trebuie sa va faceti griji ca se vor raci pana in pauza mare daca sunt pregatite de dimineata.

Toate ingredientele pentru reteta de Pancakes umplute cu ciocolata le gasiti in magazinele Lidl ♥

pancakes umplute cu ciocolata

Pacakes umplute cu ciocolata – tot ce trebuie sa stii despre reteta

  • Reteta de pancakes, lasand la o parte cercul de ciocolata, este reteta de baza pentru pancakes sau clatite americane, cea pe care o folosesc pur si simplu. In reteta de baza veti vedea ca sunt 50g zahar. Nu este mult, avand in vedere ca ies 12 pancakes mici sau 6 pancakes mari. Sugestia mea este, insa, daca faceti Pancakes umplute cu ciocolata sa renunati la zaharul din compozitie, mai ales daca faceti pancakes pentru cei mici. Ciocolata le face suficient de dulci, nu e nevoie de si mai mult zahar.
  • In reteta de baza puteti adauga fructe (nu in compozitie, ci pe pancakes, dup ace s-au copt pe o parte, exact cum adaugam discul de ciocolata) sau stafide, fructe uscate, chipsuri de ciocolata (acestea le puteti adauga direct in compozitie).
  • La capitlul arome, puteti folosi coaja de lamaie sau portocala, esenta de rom (merge perfect daca adaugati stafide in compozitie), vanilie (gasiti reteta mea pentru Esenta de vanilie facuta in casa AICI) sau esenta de migdale si fulgi de migdale.

pancakes umplute cu ciocolata

  • Este foarte important ca discurile de ciocolata sa fie foarte reci. Le lasam la congelator cel putin o ora inainte de folosire.
  • Pancakes sau clatite america se coc la foc moderat.
  • Adaugam ciocolata sau fructe numai dupa ce sunt coapte pe o parte si fac bulbuci pe partea superioara. Cand fac bulbuci, inseamna ca trebuie sa le intoarcem.
  • Pentru varianta sarata, renuntati la zahar in compozitie, condimentati cu sare, piper, ierburi aromatice. Puteti adauga in compozitie mazare, mocrovi, ton, sunca taiata cubulete etc.
  • Pentru Pancakes cu ciocolata mari, folosim o lingura de crema de alune si ciocolata, pentru cele mai mici, o lingurita de crema.

Ingrediente pentru Pancakes cu ciocolata (6 pancakes mari sau 12 mai mici)

  • 10 linguri/lingurite crema de alune cu ciocolata ChocoNussa
  • 250g faina Castello
  • 300ml lapte Pilos
  • 1 ou
  • 50g unt topit Pilos
  • 50g zahar
  • 10g praf de copt Castello
  • un praf sare Castello
  • 30ml ulei de floarea soarelui Vita D’or pentru prajit

pancakes umplute cu ciocolata

Mai intai ne ocupam de crema de ciocolata: facem cercuri de crema, mai mici sau mai mari, in functie de cat de mari vor fi clatitele. Le intindem  cu lingura sau lingurita pe hartie de copti si le dam la congelator cel putin o ora.

pancakes umplute cu ciocolata

Pentru pancakes, amestecam bine toate ingredientele, pana avem o compozitie omogena, fara cocoloase. Incingem tigaia, o ungem cu putin ulei, folosind o pensula de silicion pentru patiserie. Punem cca 1 polonic de compozitie pentru pancakes mari si o jumatate de polonic pentru cele mici. Indindem cu polonicul aluatul in forma rotunda. Cand apar bulbuci pe partea superioara, punem discul de ciocolata, direct de la congelator. Peste discul de ciocolata mai punem putin aluat, in strat foarte subtire, cat sa acopere ciocolata. Intoarcem clatita pentru a se coace si pe partea cealalta.

pancakes umplute cu ciocolata

Scoatem clatitele pe hartie de bucatarie, pentru a absorbi excesul de ulei (desi va fi minim, mai ales daca avem o tigaie buna, anti-aderenta si ungem putin ulei cu pensula, nu turnam din sticla).

Pancakes cu ciocolata sunt absolut delicioase, la fel de bune si imediat ce le scoatem din tigaie, dar si reci. Nu e nevoie decat de fructe proaspete pentru a le transforma intr-o masa pe cinste! Sa va fie de cel mai bine!  ♥

pancakes umplute cu ciocolata

 

2 Comments

  1. Sunt foarte gustoase 🙂 multumesc pentru reteta.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.