Cheesecake fara coacere – Cheesecake cu dovleac copt

Ce gatim impreuna azi? Cheesecake fara coacere – Cheesecake cu dovleac copt! Daca incepand cu 1 septembrie am “fortat” toamna sa vina cu decoratiunile de toamna pentru casa si cate un dovleac imens copt o data la 2-3 zile, acum pot, IN SFARSIT sa declar oficial ca…A VENIT TOAMNA! O vom sarbatori pe blog cu retete de toamna, de la zacusca la ghiveci, de la prajitura cu mere si dovleac copt si pana la…reteta de azi!

cheesecake fara coacere cheesecake cu dovleac copt

Stiu ca la majoritatea retetelor spun ca se pregatesc rapid si usor, dar ASTA E REALITATEA! Incerc sa caut pentru voi retete accesibile, care nu necesita foarte mult timp de preparare si nici tehnici deosbite, asta pentru ca vreau sa va incurajez sa gatiti acasa, nu sa va descurajez inca de la primele randuri ale retetei. Deci da, reteta de Cheesecake fara coacere – Cheesecake cu dovleac copt, se pregateste rapid, este delicioasa, o puteti pregati cu o zi-doua inainte de servire. Adaugati frisca batuta NUMAI INAINTE DE MOMENTUL SERVIRII. Mai ales daca folosim frisca naturala, respectiv smantana dulce pentru frisca, aceasta se lasa daca sta prea mult.

cheesecake fara coacere cheesecake cu dovleac copt

Cheesecake fara coacere – Cheesecake cu dovleac copt – Tot ce trebuie sa stii despre retata ♥

  • Daca tot am vorbit despre smantana dulce pentru frisca, va sugerez sa alegeti intotdeauna smantana dulce naturala si nu variantele vegetale. Stiu ca va e teama ca “nu se bate frisca” sau “se taie frisca”, dar va scriu cateva sfaturi utile care va ajuta sa aveti o frisca perfecta, de fiecare data. Eu folosesc smantana dulce Pilos, de la Lidl. Smantana dulce trebuie sa fie FOARTE RECE in momentul in care o batem. Eu tin smantana dulce in frigider peste noapte si apoi 15-20 minute la congelator, chiar inainte de folosire. Tot in congelator pun si vasul in care bat frisca si paletele mixerului.
  • Referitor la biscuitii folositi, eu folosesc biscuiti digestivi, dar puteti la fel de bine sa folositi biscuit simpli, clasici, cum sunt biscuitii populari. Puteti folosi si biscuit cu cacao sau chiar napolitana cu crema. Daca folositi napolitana cu crema sau biscuit tip Oreo, nu e nevoie sa mai adaugati si unt topit in compozitia pentru baza cheesecake-ului.
  • Am tot vorbit in ultima vreme despre Cum pregatim piureul de dovleac copt? Nu reiau discutia, dar va las mai jos un video in care va arat pas-cu-pas care este “procedura” pe care o urmez 😊

Cheesecake fara coacere – Cheesecake cu dovleac copt – Mai multe sfaturi utile ♥

  • Puteti folosi scortisoara macinata pentru a aromatiza cheesecake-ul, dar eu va indemn (cu mare incredere si drag) sa incercati Amestecul de condiment Pumpkin Spice! (click pe titlu pentru a accesa reteta). Este un mix perfect pentru sezonul toamna iarna, in dulciuri, cafea, pentru friptura.
  • Nu va place dovleacul copt? Nu-i bai (desi va rog sa-I dati o sansa) il puteti inlocui cu piure de mere: coaceti merele si le dati prin blender sau le dati pe razatoare si le caliti in tigaie, fara adaos de ulei, pana sunt rumenite, moi si in tigaie nu mai e aproape deloc lichid. Apoi le dati prin blender ca sa obtineti piure de mere.
  • Cu cat sta mai mult la rece, cu atat cheesecake-ul este mai aromat. Sugestia mea e sa il pregatiti cu o zi inainte de momentul servirii, ca sa apuce sa stea peste noapte la rece.

cheesecake fara coacere cheesecake cu dovleac copt

Toate ingredientele pentru reteta de Cheesecake fara coacere – Cheesecake cu dovleac le gasiti in magazinele Lidl ♥

Ingrediente pentru 6 portii de Cheesecake fara coacere – Cheesecake cu dovleac

  • 150g biscuiti digestivi Sondey
  • 50g unt Pilos topit
  • 1/2 lingurita scortisoara
  • 2 linguri zahar brun Belbake
  • 200g crema de branza natur Goldessa
  • 300g piure de dovleac copt
  • o lingura amestec de condiment Pumpkin Spice (click pentru reteta)
  • 100g zahar pudra Castello
  • miezul de la o pastaie de vanile/esenta de vanilie Castello
  • 100g nuci Alesto
  • 200ml smantana dulce Pilos
  • 50g zahar pudra Castello pentru frisca

cheesecake fara coacere cheesecake cu dovleac copt

Dam biscuitii prin blender si ii macinam impeuna cu zaharul brun. Adaugam unt topit si scortisoara, amestecam. Lasam amestecul sa se odineasca pana pregatim crema. Pentru crema amestecam crema de branza, piureul de dovleac, zaharul pudra, vanilie, condimente. Le amestecam cu mixerul pana avem o crema omogena.

cheesecake fara coacere cheesecake cu dovleac copt

Prajim nucile in tigaie, fara adaos de grasime, pana sunt usor rumenite. Le tocam grosier din cutit si le amestecam in crema. Batem smantana dulce pana e bine legata, apoi adaugam zaharul pudra si continuam sa batem pana avem o frisca tare. Asamblam cheesecake-ul in pahare: biscuiti, crema de branza cu dovleac, frisca (pe care o punem intr-un pos pentru a orna).

cheesecake fara coacere cheesecake cu dovleac copt

Nu ne mai ramane decat sa presaram putina scortisoara sau Pumpkin Spice peste frisca si sa ne bucuram de un desert minunat de toamna! Sa va fie de cel mai bine!

cheesecake fara coacere cheesecake cu dovleac copt

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.