Buni Sia, faimoasa Buni Sia, are o vorba la fel de faimoasa (pe care o foloseste de cand imi aduc aminte)…”zice ca…”. Si mereu eu si mama o intrebam “cine zice ca?” 🙂 Aceasta este vorba ei pentru a rosti un adevar universal, un fel de regula de genul “nu este voie sa…”. Folosind expresia lui Buni Sia, va intreb si eu azi: cine zice ca tartele e musai-musai sa fie dulci? De ce nu am putea avea o reteta delicioasa de Tarta aperitiv? De ce nu am putea inlocui crema de vanilie cu o crema de branza si mustar si de ce nu am putea inlocui fructele cu masline, prosciutto si rosii cherry? Sigur ca putem!
Azi va aduc reteta de Tarta aperitiv si Teo “zice ca” este o tarta delicioasa, care face impresie pe mesele in familie, care bucura un mic dejun cand aveti musafiri, care merge perfect ca aperitiv la picnic!
Tarta aperitiv- tot ce trebuie sa stii despre reteta
- Se pregateste usor, este foarte pufoasa si versatila: poti alege orice toping pentru tarta ta, de la crema de branza, pate si pana la pasta de ton sau zacusca.
- Poti folosi ulei de floarea soarelui in compozitie sau, pentru un plus de aroma, ulei de masline.
- Am folosit o forma de tarta cu diametrul de 23 cm pentru cantitatile date.
- Puteti adauga in aluat si ierburi aromatice, rosii uscate tocate, cubulete de bacon rumenite inainte sau chiar o lingura de pesto alla Genovese, pentru iubitorii de busuioc.
- Toate ingredientele folosite le gasiti in magazinele Lidl Romania, in sortimentul de baza, adica sunt in magazine zi de zi, nu doar in saptamanile tematice.
- Tarta sta foarte bine 1-2 zile la frigider, acoperita cu folie alimentara. Nu o pastram pe blatul din bucatarie.
Ingrediente pentru o Tarta aperitiv cu diametrul de 25-28cm
- 3 oua mari
- 150ml ulei Vita D’Or
- 150ml lapte Pilos
- 250g faina Castello
- un pliculet praf de copt Castello
- 50g parmezan razuit / Grana Padano Lovilio
- un praf sare Castello
- piper Kania
Incingem cuptorul la 180°C si tapetam cu unt si faina sau spray non-stick o forma pentru tarta cu diametrul de 25-28cm. Batem ouale ca pentru omleta, adaugam uleiul, lapte, sare si piper. Adaugam faina cernuta impreuna cu praful de copt si parmesanul. Amestecam pana avem o compozitie omogena. Turnam in tava, dam la cuptor 30-35 minute sau pana trece testul scobitorii si e frumos rumenita. O lasam sa se raceasca 10 minute in tava, apoi o rasturnam pe un gratar si o lasam sa se raceasca complet.
Tarta aperitiv - Ingrediente pentru crema si decor
- 200g crema de branza natur Goldessa
- 100g crema de telemea Camara Noastra
- 2 lingurite maioneza Kania
- 2 lingurite mustar Kania
- Masline negre Baresa
- Rosii cherry
- 100g sunca Dulano
Pentru crema, amestecam crema de branza, crema de telemea, mustarul, maioneza. Condimentam cu sare si piper. Dam crema la rece cel putin 2 ore inainte de folosire. Punem crema in pos si umplem tarta cu crema, apoi o decoram dupa gustul si imaginatia noastra.
Tinem tarta la rece minim 2-3 ore inainte sa o servim. Este de-li-cioa-sa! Sa va fie de cel ma bine!
Foarte, foarte bine arată! Cred că a fost delicioasă! Super idee, chiar merită încercată!
Da, tare gustoasa e si arata bine pe orice masa!