Smoothie bowl

Azi vorbim din nou despre micul dejun. Asta in speranta ca tot spunandu-va voua despre importanta micului dejun, o voi intelege si eu. Adevarul e ca INCA nu am reusit sa iau micul dejun in fiecare zi si nici nu stiu daca, in afara de perioasa sarcinii cu Luca, as putea sa ma laud cu o astfel de performanta. Bine…atunci mancam semi-non-stop, deci nu se pune. 🙂 Dar imi doresc sa fac din acest obicei unul vesnic in familia mea si cred ca reteta de SMOOTHIE BOWL este un foarte bun inceput.

Ce inseamna SMOOTHIE BOWL?

Pai, smoothie stim cu totii: punem bunatati (fructe, legume, lactate, nuci etc) intr-un blender si facem un smoothie. Bowl? Inseamna, bine-si-inteles…bol. Un SMOOTHIE BOWL este “verisorul mai elegant” al unui smoothie. Am descoperit acest nou trend pe Instagram, inca din 2016, cand feed-ul mi-a fost invadat de boluri frumos colorate si super-uber-mega apetisante! La o simpla cautare dupa hashtag-ul #smoothiebowl veti gasi sute de variante, care de care mai wow! Eu va prezint azi una din variantele preferate ale noastre (si a lui Luca in mod special) SMOOTHIE BOWL cu zmeura, banane si spanac!

Smoothie bowl este un amestec mai vascos decat un smoothie obisnuit. Daca smoothie se bea cu paiul sau se toarna in sticla, smoothie bowl este mai consistent si se mananca…din bol, cu lingura. Ca amestec de ingrediente, se folosesc fructe congelate, legume proaspete, verdeuri, seminte, cereale, nuci. Consistenta finala este asemanatoare cu cea a inghetatei. Baza cremoasa este turnata intr-un bol, care apoi este decorat cu topping-uri delicioase, de la niste banali fulgi de ovaz si pana la decoruri complicate si super-colorate. Deci…ne-am lamurit care e secretul acestui atat-de-faimos “smoothie bowl”? 🙂

Tips and tricks pentru reteta de Smoothie Bowl:

  • In reteta de smoothie bowl pe care vi-o propun azi, avem ingrediente simple dar super-sanatatoase, foarte accesibile, pe care le gasiti oricand, in oricare din magazinele LIDL.
  • La capitolul fructe congelate am folosit zmeura congelata. In gama de fructe congelate de la Lidl gasiti fructe de padure, zmeura, capsuni. Eu le am mereu la indemana in congelator pentru inghetata rapida, sorbet, smoothie, iaurt cu fructe.
  • Spanacul tanar sau baby spanac-ul poate fi inlocuit cu salata verde, valeriana, sau mixuri de salata.
  • La capitolul banana, treaba e foarte simpla: toate bananele prea coapte ajung fie in reteta de Banana Bread, fie in punguta, in congelator, pentru astfel de ocazii 🙂
  • Aveti nevoie apoi de un blender foarte bun si smoothie e facut! O data ajuns in bol, trecem la partea cea mai amuzanta: topping-urile! Eu am folosit muesli cu zmeura, fulgi de cocos, felii de banana, bucatele de kiwi, mix de caju si merisoare. Optiunile sunt nelimitate!

Ingrediente pentru doua portii de SMOOTHIE BOWL

  • 250g zmeura congelata Freshona
  • 2 banane congelate
  • 30g spanac proaspat
  • 200ml lapte Pilos
  • miezul de la o pastaia de vanilie Belbake
  • 125ml iaurt cu fructe Pilos (fructele la alegere)
  • 2 linguri miere Maribel (dupa gust)
  • 2 kiwi

Pentru topping

  • Felii de banana si bucatele de kiwi
  • 50g mix de caju si merisoare Alesto
  • 50g muesli cu zmeura Crownfield
  • 20g fulgi cocos

Punem toate ingredientele pentru smoothie in blender si amestecam pana avem o consistenta cremoasa. In cazul in care smoothie este prea vascos, oprim blenderul din cand in cand si amestecam cu lingurita, apoi folosim functia pulse. In functie de preferinte, puteti adauga si mai mult lapte sau iaurt, pentru a obtine consistenta dorita.

Smoothie se toarna in bol imediat ce e gata, pentru ca se serveste rece, proaspat. Il decoram dupa imaginatia noastra magica, de gospo-dive ce suntem. 🙂 Sa va fi de cel mai bine si, daca aceasta reteta de SMOOTHIE BOWL este pe gustul vostru, nu uitati sa ii dati un line cinstit, sa-l vada si ochiul meu de Teo si sa va mai aduc inca o postare cu 4-5 retete de smoothie bowl.

Sper sa va fie la fel de draga si de utila ca postarea cu RETETE DE TERCI DE OVAZ LA RECE! A fost un real succes si foarte multe dintre voi mi-ati spus ca datorita acelor retete ati inceput sa mancati dimineata! Nu pot sa nu ma bucur in sufletu-mi de gospo! Va pup tare tare TARE si nu uitati ca vorbim si pe Facebook, in grupul Teo’s Kitchen – Grupul Gospo-Divelor (click pentru a accesa grupul). Va astept cu drag si acolo!

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.