Uneori imi place sa fac torturi complicate si prajituri cu 5 foi si 7 creme. Uneori, statul in bucatarie este o adevarata terapie pentru mine si retetele complicate, care imi tin mintea si mainile ocupate, sunt ca o gura de aer proaspat. Alteori insa, am nevoie de retete rapide, pe care le pot face in doar cateva minute, mai ales cand Luca vine infometat de la fotbal si vrea ceva de mancare ACUM. Asa se nasc retete ca si cea de azi – Pasta de fasole cu ardei copti!
Pasta de fasole cu ardei copti – o reteta pentru mamici grabite
- Toate ingredientele le gasesti in oricare magazin LIDL si sunt ingrediente pe care orice gospodina ar trebui sa le aiba la indemana in camara.
- Nu uita sa iti faci mereu proviziile de conserve si ingrediente de baza: pasta de rosii, piure de rosii, conserve de fasole, mazagre, naut, orez, faina, zahar, pesmet, ceapa, usturoi, cartofi, zarzavat, legume congelate, condimente. Aceste ingrediente pe care le ai mereu la indemana in frigider sau in camara te vor salva in zilele in care ajungi tarziu acasa, ai musafiri neasteptati, vrei sa incerci o reteta noua.
- Poti sa folosesti ardei copti la borcan si ti-I sugerez pe cei de la Freshona, sunt deliciosi! Dar poti sa coci si tu ardeii pe plita, in cuptor sau pe gratar.
- Untul de arahide este “acel ceva” care transforma reteta de Pasta de fasole cu ardei copti intr-un preparat deosebit. Nu il omite din lista de ingrediente, chiar daca pasta de fasole se poate face si fara el.
Daca nu ai apucat sa pui zacusca anul acesta (desi iti recomand cu mare drag reteta de zacusca a lui Buni Sia), sa stii ca aceasta pasta de fasole cu ardei copti, pe care o incropesti in mai putin de 10 minute, este un foarte bun inlocuitor. In plus, sta sa inceapa postul Craciunului si astfel de retete sunt perfecte pentru perioada de post!
Ingrediente pentru 6 portii de Pasta de fasole cu ardei copti:
- o conserva de fasole boabe rosie Freshona
- 4-5 ardei copti Freshona
- 2 catei de usturoi
- 2 linguri unt de arahide Mcennedy
- o lingura boia afumata
- 2 linguri zeama de lamaie
- sare Castello
- piper Kania
Scurgem foarte bine fasolea din conserva. O spalam sub jet de apa rece, in mai multe ape. O lasam iar la scurs.
Taiem ardeii copti in fasii. Punem toate ingredientele in blender si amestecam pe functia pulse, pana avem o pasta. Daca pasta de fasole iese prea groasa, mai adaugam ulei de masline sau apa. Potrivim la gust de sare si piper.
Este o reteta atat de simpla si totusi atat de speciala, pe care sper sa o incercati cu ocazia postului Craciunului dar si in general, cand doriti o gustare sanatoasa, satioasa si rapida.
Abia astept! O incerc deseara 🙂 Multumim mult de tot Teo!
Mie personal, imi plac foarte mult retetele astea rapide care pot fi facute seara pt o cina usoara, fara multa munca cand vin de la lucru/sala si vreau sa mananc ceva rapid.
Te pup cu cel mai mare drag, si bineinteles pe Luca!
Sa aveti o seara minunata!