Azi vreau sa va povestesc experienta mea de la primul laptop si pana in ziua de azi. De ce e un laptop esential intr-o casa? Cum ma ajuta in munca de zi cu zi, pentru ca retetele sa ajunga la voi, pentru a interactiona in timp real, pentru a va raspunde la comentarii sau a edita retetele video?
Primul meu laptop sau momentul in care blogging-ul a devenit serios
Când am început blogul Teo’s Kitchen, in 2007, aveam un desktop, cel pe care il aveam din facultate. Consideram ca e suficient pentru micutul meu hobby. Gospo naiva, nu stia ce avea sa urmeze 🙂
Incet incet, hobby-ul s-a transformat in meserie, articolele, retetele si colaborarile au fost din ce in ce mai multe. Am inceput sa simt tot mai acut nevoia unui laptop pentru a-mi usura munca, mai ales ca eram gravida cu Luca la inceputul lui 2008 si nu puteam sta la birou. Asa a aparut in viata mea primul meu laptop, pe care il am si acum intr-un sertar, exact cum am si primul aparat foto, “sapuniera” care a imortalizat primele poze cu mancare de pe blog.
Laptopul – instrumentul de baza in Teoskitchen
Laptopul a devenit apoi “my number one tool” in munca de blogger culinar. Mai ceva decat un tel sau un cutit bun. De ce? Pentru ca munca din bucatarie, gatitul efectiv, este doar o parte, una mica as putea spune, din reteta care ajunge la voi prin intermediul blogului. Toate pozele din timpul prepararii si cele cu rezutele finale sunt editate pe laptop, la fel ca si retete video sau textele (simpatice) pe care vi le scriu alaturi de retete.
De ce pe laptop si nu pe desktop?
Pentru ca statul in bucatarie nu e atat de amuzant precum pare si dupa o sesiune de gatit 2-3 retete, prefer sa iau laptopul in geanta si sa imi mut resedinta pe balcon, in cafeneaua de langa bloc sau, de ce sa n-o recunosc si pe asta, in varful patului 🙂 Pentru ca munca mea implica si multe calatorii, dar asta nu inseamna ca nu postez retete. De obicei, voi nici nu stiti ca sunt in concediu sau “delegatie”. Fac retetele in avans, gatesc tot ce e de gatit, apoi imi iau laptopul si plec in lume. Eu ma deconectez din “munca mea de birou” (unde prin birou intelegem oale si cratite). Voi va bucurati in continuare de cele mai delicioase retete 🙂
De ce “Nicio casa fara laptop?”
Pe langa tot ce tine de munca mea, laptopul a devenit cu atat mai important pe masura ce Luca a crescut. Cautam si listam fisele suplimentare, isi cauta singur cuvintele in dexonline, face research pentru scoala. Uneori stam in pat, fiecare cu laptopul lui si “muncim” 🙂
Suntem in cautarea unui laptop nou, care sa fie usor de transportat, subtire si fiabil si care sa ne permita seara, cand munca si temele sunt gata, sa ne uitam impreuna la un serial. Asa am ajuns la Altex, unde am gasit cele mai bune oferte pentru laptopurile Lenovo. Ne-a facut cu ochiul gama Lenovo Yoga 510:
- este usor si subtire, si poate fi rasturnat, pliat, inclinat sau rezemat, in functie de nevoia voastra in momentul respectiv
- bateria se incarca cu peste 40% mai repede decat in cazul laptopurilor obisnuite
- are o capacitate mare de stocare (pozele cu mancare trebuie sa fie la o rezolutie foarte buna pentru a va face cu adevarat pofta)
Vreti sa vedeti cum arata viata unui laptop Lenovo in casuta Teo’s Kitchen? Apasati PLAY si veti vedea cum se nasc retetele de care va bucurati voi si ce rol joaca laptopul in toata activitatea de blogger culinar 🙂
Daca nu v-am convins inca de ce “Nicio casa fara laptop”, va rog sa recititi articolul 🙂 Glumesc! Nu trebuie sa recititi ca sa stiti ca Teo’s Kitchen nu ar fi existat fara laptop. Si ca nu ar fi evoluat atat in cei 10 ani petrecuti impreuna si…nici eu nu as fi urmarit serialele mele preferate intr-un hamac, cum mi se intampla des in concediu 🙂