Rosii cu ton la cuptor

S-a terminat concediul, s-a teriminat “jocul de-a vacanta” dar asta nu inseamna ca nu poate continua in bucatarie. Dragi gospo-dive si gospo-divi, va propun azi o reteta rapida, cu iz de vacanta – Rosii cu ton la cuptor. Rosii bine coapte, ulei de masline extra virgin, masline Kalamata, ton, mozzarella si ou, toate se combina intr-o reteta delicioasa, extrem de aromata!

rosii cu ton la cuptor

In plus, este #SaptamanaGreceasca la LIDL si am gasit toate ingredientele pentru un aperitiv cald, care ma duce cu gandul la vara, la zile in care vreau sa mananci light, la rosiile din gradina lui Buni de la Aschileu 🙂 Pentru ca, pentru mine, “vacanta” nu inseamna numai vacante all inclusive in alte tari, ci si vacantele de vara care pareau mereu prea scurte pentru toate taberele, mersul la tara si joaca de care imi amintesc cu cel mai mare drag 🙂

rosii cu ton la cuptor

Tot ce trebuie sa stii despre reteta de Rosii cu ton la cuptor:

  • poti alege ton afumat, asa cum am folosit eu sau, pentru o varianta si mai light, ton conservat in suc propriu, pe care il gasesti tot la Lidl, la un pret mai mult decat ok
  • poti omite ouale sau le poti inlocui cu oua de prepelita
  • daca nu gasesti condimentele grecesti, poti folosi unul din amestecurile de condimente facute in casa pe care le gasesti AICI (click pentru retete)
  • daca nu iti place tonul, il poti inlocui cu bacon cubulete sau bucatele de pipet de pui care au ramas de la gratar, de exemplu

rosii cu ton la cuptor

Ingrediente pentru 2 portii de Rosii cu ton la cuptor:

  • 2 rosii mari, foarte bine coapte (500g)
  • 30ml ulei de masline extra virgin Primadonna
  • ½ legatura patrunjel verde
  • 2 linguri condimente Eridanous
  • 100g masline Kalamata Eridanous
  • o conserva ton afumat Eridanous (160g)
  • 4 oua mari
  • 125g mini mozzarella Lovilio

rosii cu ton la cuptor

Spalam bine rosiile, le taiem cuburi mari. Punem uleiul de masline, patrunjelul tocat marunt, condimentele, amestecam si lasam 10 minute la rece.

rosii cu ton la cuptor

Adaugam maslinele, tonul scurs de uleiul din conserva si amestecam din nou.

rosii cu ton la cuptor

Distribuim amestecul in 2 mini vase termoreziste. Spargem cate 2 oua in fiecare vas, peste amestecul de rosii. Punem si mini-mozzarella.

rosii cu ton la cuptor

Dam totul la cuptorul incins la 180°C timp de 30-35 minute sau pana mozzarella este usor rumenita si ouale sunt facute.

rosii cu ton la cuptor

Aperitivul mediteranean “Rosii cu ton la cuptor” este delicios proaspat scos din cuptor, dar si rece. Poate fi o masa in sine, de exemplu o cina usoara sau chiar pranzul de la birou, pe care il pregatesti cu o seara inainte si doar il incalzesti putin la microunde! Sa va fie de cel mai bine!

rosii cu ton la cuptor

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.