Este vara bine-mi pare, mancare usurica, rosii coapte, soare! 🙂 Bine, cu siguranta nu ma pricep in mod exceptional la rime, dar ma pricep sa va aduc retete numa-bune de incantat intreaga familie! Din ciclul “ce sa mai gatesc azi ca sa manance toata lumea?” va aduc o reteta de inspiratie portugheza – Arroz de tomate sau Orez cu rosii si porumb!
Bonduelle mi-a lansat provocarea de a integra noul porumb Bonduelle Gold Chilli in 4 retete din bucataria lumii. Pentru ca da, PICANT E MAI INTERESANT! Pana acum cred ca m-am descurcat binisor (ca sa nu spun excelent si sa spuneti ca nu-i modesta gospo-diva 🙂 ) si porumbul chilli si-a gasit locul foarte bine in camara mea si in retetele mele! Imi place pentru ca este fara adaos de zahar, fara organisme modificate genetic, are o culoare aurie, este crocant si dulce in mod natural!
Citeste articolul pana la final si afla cum poti castiga un weekend la Napoli, oferit de Bonduelle!
- Picantutul romanesc – am gatit pentru voi reteta de Ghiveci picant de vara, un ghiveci plin de legume coapte la grill, pe care porumbul chilli le-a completat excelent! daca va gandeati ca un ghiveci de legume nu poate arata niciodata prezentabil…va trebui sa va razganditi acum 🙂
- Picantella spaniola – ce puteam sa pregatesc in aceasta categorie decat o delicioasa Paella cu pui si porumb, o masa completa, pentru intreaga familie! Puteti adauga, desigur, si fructe de mare pentru un plus de “gourmet” la o cina banala de miercuri seara, de exemplu 🙂
- Picantissim Italian? Pizza Pepperoni cu porumb, certo che si! Pizza Pepperoni este un hibrid intre bucataria italiana si pepperoni, un tip de salam american, din carne de porc si vita, condimentat cu paprika. Deci, am ales o pizza renumita in intreaga lume, dar careia i-am adus o imbunatatire: porumbul chilli de la Bonduelle!
- Picantos portughez? Aici intra in scena reteta de azi – Orez cu rosii si porumb. Aceasta reteta este gatita si savurata pe tot teritoriul Portugaliei, dar in special in Regiunea Alentejo, unde rosiile au cele mai favorabile conditii de crestere si sunt, deci, delicioasa. Dar si noi avem rosiile de gradina, in cazul meu de la tara, pe care le-am combinat cu porumbul chilli si bacon, pentru un plus de savoare.
!CONCURS! Bonduelle si porumbul Gold Chilli te trimit in vacanta!
- Am postat in ultima luna 4 retete cu porumbul Bonduelle Gold Chilli.
- Fiecare reteta are postarea ei pe Facebook, unde voi puteti lasa comentarii si da like retetei respective.
- Dintre cele 4 retete, cea care are cele mai multe comentarii, va fi declarata castigatoare.
- Dintre cei care au lasat comentarii la reteta castigatoare, vom alege marele castigator al unei excursii city-break!
- Dintre toti participantii care au lasat comentarii la oricare dintre cele 4 retete, vom alege 50 de castigatori ai cosurilor cu produse Bonduelle.
- Regulamentul complet poate fi consultat AICI.
Reteta de azi –Orez cu rosii si porumb iti poate aduce un weekend pentru 2 persoane in Lisabona!
Hai sa vedem impreuna de ce ingrediente avem nevoie pentru reteta de Orez cu rosii si porumb si cum putem folosi porumbul Gold Chilli pentru a adauga savoare si culoare retetei!
Ingrediente pentru 6 portii de Orez cu rosii:
- 2 linguri ulei de masline
- 200g bacon taiat cubulete
- o ceapa alba mare
- 3-4 catei de usturoi
- 200g orez
- 1 ½ litru supa de pui/legume
- 3 rosii mari
- o conserva porumb Bonduelle Gold Chilli
Intr-o oala incapatoare incingem uleiul de masline si rumenim baconul pana devine auriu. Adaugam ceapa si o calim impreuna cu baconul. Cand ceapa e sticloasa, adaugam si usturoiul, le calim impreuna 1-2 minute la foc mic.
Adaugam orezul si cca 700ml din supa de pui. Amestecam bine si lasam sa fiarba pana orezul este aproape fiert. Tragem de pe foc, adaugam rosiile, pe care le taiem in jumatate, indepartam partea de seminte, le taiem cuburi mai mari. Adaugam si porumbul chilli. Amestecam, adugam restul de supa si lasam sa fiarba alte 10 minute sau pana orezul e fiert si lichidul absorbit de tot.
Inainte de servire, afanam bine orezul cu o furculita. Orez cu rosii si porumb este o reteta delicioasa, pot intelege de ce e la mare cautare in Portugalia! Noua ne-a placut foarte mult, iar verdictul lui Luca a fost “uber delicios, asa un pic picant, un pic dulce, un pic de carnita!” 🙂
Sa va fie de cel mai bine si astept cu drag comentariile voastre la toate cele 4 postari de pe Facebook, aferente fiecarei retete! Mult success in castigarea marelui premiu – excursia, dar si a cosurilor cu produse Bonduelle!