Desigur ca toate mamicile vor intelege exact ce spun acum: cand gasesti o mancare pe care micutul tau o accepta oricand, la orice ora, fara a face nazuri…ESTI SALVATA! Da, mamici, toate avem nevoie de mancarea ACEEA, care ne salveaza din orice situatie. Iar pentru noi, mancarea ACEEA sunt pastele cu sos de carne! Iar daca sunt paste tricolore, bucuria lui Luca este si mai mare!
De-a lungul timpului am incercat diverse retete de sos de carne pentru paste si l-am combinat cu diverse paste. Dintre toate combinatiile posibile (sos de carne in care am pus morcovi si telina, sos de carne cu ceapa si fara ceapa etc) reteta de azi este cea castigatoare: PASTE TRICOLORE CU SOS DE CARNE!
De ce aleg Paste tricolore Baneasa din 100% grau dur?
- Gata cu “macaroanele” lipite intre el si “prea fierte”. Pastele din grau dur rezista foarte bine in procesul de fierbere
- Hranitoare si sanatoase! Au o cantitate mai mare de proteine decat pastele din grau moale
- GRAU DUR 100%! Pastele Baneasa nu sunt o combinatie de grau dur, adica un amestec de fainuri, ci sunt fabricate 100% din grau dur.
- Culoare si gust in farfurie! Culoarea specifica vine din combinatia cu spanacul si sucul de rosii, iar savoarea lor este una deosebita!
Despre sosul de carne pentru paste
- DE-LI-CIOS si plin de aroma! Nu este un sos rapid, dimpotriva, este indicat sa stea cateva ore bune la foc foarte mic. De aici si gustul absolut deosebit!
- Oricand la indemana! Chiar daca prepararea dureaza mult, vestea buna este ca puteti congela sosul de carne pentru paste! O data pregatit si racit, il puneti in pungi cu fermoar, inchise ermetic. Sta la congelator pana la o luna.
- Aveti incredere in Luca! Daca il cunoasteti pe Luca al meu, stiti ca nici cei trei jurati de la emisiunile de profil nu sunt mai critici decat el. Ei bine, la sosul acesta NU a comentat niciodata nimic! Asta e mare Lucru, deci, mamici, aveti incredere in Luca!
Ingrediente pentru 6 portii de Paste tricolore cu sos de carne:
- 500g paste tricolore Paste Baneasa
- 700g carne de vita macra, tocata
- 3 linguri ulei de masline
- o ceapa alba, tocata fin
- 4-5 catei de usturoi, trecuti prin presa
- 450ml bulion
- 200ml apa
- 3 linguri pasta concentrata de rosii
- 3 linguri zahar tos/brun
- 2 linguri oregano uscat
- 2 linguri busuioc uscat
- 2 linguri praf de usturoi
- 2 linguri fulgi de ceapa
- o lingurita rozmarin uscat
- o lingurita cimbru uscat
- o lingura otet balsamic (sau otet de mere)
- sare si piper dupa gust
Intr-o tigaie incapatoare, calim in ulei de masline ceapa tocata marunt pana devine sticloasa. Adaugam usturoiul trecut prin presa si il calim cateva secunde impreuna cu ceapa. Trebuie sa avem grija sa nu se arde. Usturoiul devine amar cand e rumenit. Adaugam carnea de vita, o amestecam bine cu lingura, pentru a rupe bucatile mari. Rumenim carnea de vita pana isi schimba total culoarea. Punem restul ingredientelor. Amestecam bine. Lasam sosul sa fiarba la foc foarte mic, cel putin 2-3 ore. Amestecam din cand in cand. La final trebuie sa avem un sos cremos, dens, plin de arome.
Cand sosul este pe final, fierbem pastele tricolore (eu am folosit fussili de la Baneasa) dupa instructiunile de pe ambalaj. Pentru fiecare persoana calculcam 80-100g paste. Pentru fiecare 100g paste uscate, punem la fiert 1 litru de apa. Astfel, intr-o oala mare punem la fiert 5 litri de apa. Cand apa fierbe, adaugam o lingurita de sare si pastele. Fierbem pastele 8 minute, pana sunt al dente. Le scurgem din apa in care au fiert, fara a le clati. Amidonul de pe paste ajuta sosul de carne sa se lege mai bine de acestea.
Desi in scopuri fotografice am pus in farfurie pastele si deasupra am pus sosul de carne. Sugestia si sfatul meu este ca imediat ce ati scurs pastele sa le puneti direct peste sosul de carne. Amestecam foarte bine. Astfel va veti bucura din plin de reteta de Paste tricolore cu sos de carne! 🙂
Si, bine-si-inteles, daca aveti la indemana un pumn plin de parmesan proaspat razuit, faceti bine si puneti-l peste paste. Cu siguranta o sa va placa si mai mult! Iar daca cei mici nu vor iubi reteta de Paste tricolore cu sos de carne, puteti sa ii trimiteti in vizita la noi, ii invata Luca treaba cu pastele 🙂