Sigur ca vara ne dorim mancare usoara, care sa ne lase impresia la finalul mesei ca mai incape si un maaaare pahar de limonada. In bucataria mea, vara este sezonul pentru crostini si bruschette! Azi vreau sa gatim impreuna una dintre retetele mele preferate – Crostini cu pate de curcan si ceapa caramelizata!
Combinatia de ficat – ceapa este una pe care o iubesc inca din copilarie. Bunica mea, faimoasa deja Buni Sia, pregatea ficatei de pui cu multa ceapa rosie. O mancare satioasa, pe care o servea alaturi de piure de cartofi sau de mamaliguta. Pornind de la reteta bunicii mele, am nascocit reteta de Crostini cu pate de curcan si ceapa caramelizata.
De ce aleg intotdeauna pateurile Scandia Sibiu?
- Retete traditionale. Sunt pateuri inspirate si preparate si in zilele noastre dupa retetele lui Josef Theil, fondatorul fabricii Scandia, in 1922.
- Etichete curate. Pateurile Scandia Sibiu nu contin E-uri, adica nu au conservanti, coloranti sau arome artificiale.
- Conservare la bain-marie. Produsele sunt conservate prin metoda clasica bain-marie, cea folosita de mamele si bunicile noastre cand pun zacusca, legume sau dulceata pentru iarna.
- Pate integral. Fiecare pate contine carne si ficat dintr-o singura specie, adica nu sunt amestecate speciile: pateul de porc contine carne si ficat doar de porc, si similar pentru pui s.a.
- Gama de pateuri integrale este foarte variata, pe toate gusturile: pui, curcan, fazan, gasca, rata, porc. La reteta de Crostini cu pate de curcan si ceapa caramelizata, puteti folosi oricare din produsele din gama de pate integral Scandia Sibiu, in functie de gusturile si de preferintele voastre.
Ingrediente pentru 2 portii de Crostini cu pate de curcan:
- 4 felii de paine integrala
- 250g pate integral de curcan Scandia Sibiu
- 3 cepe rosii, mari, taiate feliute
- 3 linguri de ulei de masline
- 50g zahar brun
- 130ml apa
- 2 linguri de otet balsamic
- un praf sare
Mod de preparare Crostini cu pate de curcan
- Intr-o tigaie incingem uleiul de masline, calim ceapa pana e moale si incepe sa se rumeneasca. Sotam ceapa cam 6-8 minute.
- Adaugam zaharul brun si apa, amestecam. Lasam pe foc pana ce zaharul este topit. Scadem focul si lasam tigaia la foc foarte mic, 10-15 minute sau pana amestecul este gros si lipicios. Adaugam si otetul balsamic, amestecam foarte bine. Lasam sa se raceasca complet inainte de servire.
Prajim fiecare felie de paine in toaster sau pe gratar, apoi o ungem cu un strat generos de pate integral de curcan Scandia Sibiu. Urmeaza un strat de ceapa caramelizata. Va promit ca veti iubi reteta de Crostini cu pate de curcan si ca va deveni preferata voastra pentru o gustare de vara, o cina cu prietenii, un aperitiv excelent pentru orice masa de sarbatoare.
Crostini cu pate de curcan se potrivesc alaturi de un platou de branzeturi, alaturi de salate reci sau pe platouri alaturi de bruschette sau chiar mix de tartine. Sa va fie de cel mai bine!