In copilarie, nu stiam ca se numeste “sandwich”, pentru ca am crescut cu bunicii, pentru care, ceea ce numim noi azi “sandwich”, era pur si simplu “pita cu…”. De aici, combinatiile erau nenumarate: pita cu untura, boia si ceapa rosie tocata marunt; pita cu slaninuta prajita; pita cu zacusca, pita cu unt si diverse. Apoi, am evoluat spre ceea ce numim azi “sandwich” si “problema” a devenit intre timp mult mai complexa decat unt+cascaval+salam. De la diverse tipuri de paine, branza, unt sau pate si pana la mezelurile cele mai felurite, sandwich-ul a devenit mult mai mult decat o masa rapida, cand nu avem mancare gatita in casa, gustarea de la drum lung sau pranzul de la scoala.
Azi va propun un sandwich cu avocado si pui, o combinatie inedita de gusturi: un strat de avocado cremos, combinat cu nuci si verdeata, un strat de pui maruntit in sos Scandia de la Scandia Sibiu, toate intr-un croissant cu unt si completate cu salata verde. Pe langa faptul ca este ultra-mega delicios, sandwich-ul este foarte satios, o masa in sine si nu doar o gustare si in plus…arata atat de bine!
Despre sortimentul “carne maruntita in sos” de la Scandia Sibiu v-am povestit si la reteta de Paste rapide cu pui si este marea mea descoperire in materie de ingrediente care nu trebuie sa imi lipseasca din camara pentru mese rapide si delicioase, cum sunt pastele sau reteta de azi – Sandwich cu avocado si pui. Este o carne de cea mai buna calitate, maruntita si NU tocata, insotita de un sos delicios. Carnea maruntita in sos poate fi servita ca atare sau poate deveni un ingredient delicios in retetele voastre. Si mai important, este un produs fara E-uri!
Ingrediente pentru 2 portii de Sandwich cu avocado si pui:
- 2 croissante cu unt
- 110g pui maruntit in sos Scandia (1 conserva)
- un avocado mediu
- 30g nuci tocate marunt
- 2 fire de ceapa verde tocate marunt
- 2 catei de usturoi trecuti prin presa
- 2 linguri ulei de masline extra virgin
- 2 linguri patrunjel verde
- sare si piper dupa gust
Asa cum va spuneam, este un sandwich pe cat de savuros, pe atat de simplu de preparat: avem nevoie de un avocado bine copt, pe care il taiem in jumatate, apoi indepartam samburele si scoatem miezul cu ajutorul unei linguri. Punem miezul de la avocado intr-un bol si il pisam folosind furculita, apoi adaugam restul ingredientelor: ulei de masline, ceapa verde, usturoi, patrunjel, nuci, sare si piper dupa gust.
Taiem croissant-ul pe jumatate si punem pasta de avocado, apoi jumatate din conserva de pui maruntit in sos Scandia si deasupra, frunzele de salata.
Acelasi sandwich il puteti prepara si folosind paine toast pe care o prajiti inainte, paine integrala sau paine neagra, paine cu seminte etc. in functie de gusturile voastre. Desigur, puteti folosi pentru aceasta reteta si alte tipuri de carne din portofoliul Scandia Sibiu: carne maruntita de pui in sos alb, carne de porc (in sos de rosii sau in sos picant de rosii).Se prepara rapid si va ofera multe beneficii nutritive: vitamine si antioxidanti din avocado si din celelalte verdeturi, proteine din carnea de pui… pe scurt: energie din abundenta si uber savoare! Sa va fie de cel mai bine! 🙂
Buna idee. Am mereu in camara produse Scandia. O sa am grija sa completez si cu aceste noi conserve. Multumim pentru retetela tale rapide si gustoase! O zi buna! 😉