Prajitura cu nuca (reteta video)

prajitura cu nuca

Am obsevat in ultimele luni ca va plac foarte mult retetele de prajituri de casa rapide, care se fac fara prea mult efort si cu ingrediente foarte accesibile, pe care le aveti tot timpul in camara sau pe care le gasiti la magazinul din colt. Una dintre cele mai incercate si apreciate retete din ultima vreme a fost Prajitura 7 pahare, o reteta simpla, pentru care masuram ingredientele cu un pahar, deci nu e nevoie de cantar de bucatarie sau alte ustensile sofisticate. La fel de apreciata a fost si reteta de Malai dulce, o prajitura cu gustul copilariei, usor de pregatit, chiar si fara mixer. Asa ca m-am gandit sa va arat mai des astfel de prajituri, pentru care nu trebuie sa fie un expert in bucatarie, pe care le poti pregati alaturi de cei mici si pentru cei mici, care sunt perfecte ca acel “ceva dulce” pentru masa de duminica si merg perfect langa o cana de cafea sau de ceai. Asa ca azi avem in meniu Prajitura cu nuca.

prajitura cu nuca

Da, recunosc, am o obsesie pentru nuci si doua retete cu nuca se repeta periodic in bucataria mea – Cornulete cu nuca – o reteta clasica, din caietele mamelor sau bunicilor, niste cornulete fragede, pe care le puteti pregati cu unt sau unturi si a doua mare vedeta – Tortul Krantz…care nu cred ca mai are nevoie de vreo introducere sau recomandare.

[box type=”info” size=”large” style=”rounded” border=”full”]Tips & tricks pentru prajitura cu nuca[/box]

  • Prajitura cu nuca de azi este o prajitura foarte simpla, genul de prajitura perfecta pentru micul dejun sau pachetelul de la scoala si poate fi folosita si ca blat de tort.
  • daca alegeti sa pregatiti Prajitura cu nuca pe post de blat de tort, o puteti insiropa cu sirop de zahar ars – caramelizati 150g zahar, apoi turnati deasupra 150ml de apa si le fierbeti pana aveti un sirop auriu si zahar este topit complet.
  • pentru a umple blatul, puteti alege o crema de vanilie sau o crema de ciocolata pentru a umple tortul
  • La final, decorati simplu cu nuca macinata sau taiata grosieri, din cutit
  • daca alegeti Prajitura cu nuca pur si simplu, ati facut o alegre buna, pentru ca este delicioasa, foarte pufoasa si umeda si ajunge putin zahar pudra desupra pentru decor
  • Prajitura cu nuca se pastreaza foarte bine intr-o caserola inchisa ermetic, in frigider si ramane la fel de pufoasa 2-3 zile
  • eu am ales sa folosesc esenta de vanilie si putina scortisoara, dara puteti sa o condimentati si cu nucsoara, cuisoare si esenta de rom. Puteti inlocui nucile cu migdale si esenta de vanilie cu un strop de esenta de migdale
  • eu folosesc pentru tava un spray non-stick, ca si cel de aici, insa puteti sa ungeti tava cu ulei sau cu unt, apoi sa o tapetati cu faina sau hartie de copt
  • este ideala o tava cu diametrul de 18-20 cm pentru o prajitura cat mai inalta, dar puteti sa coaceti Prajitura cu nuca si intr-o tava dreptunghiulara, de 25x30cm

prajitura cu nuca

Ingrediente pentru Prajitura cu nuca

  • 3 oua mari
  • 150g zahar
  • 50ml ulei
  • 100ml lapte
  • 150g faina
  • 150g nuca macinata
  • esenta de vanilie/rom
  • un pliculet praf de copt

Pentru modul de preparare, urmariti reteta video de mai jos si, daca doriti sa ma ajutati pe mine si pe canalul meu de YouTube sa crestem frumos, va puteti abona aici: http://bit.ly/2kN0JaT 🙂

7 Comments

  1. Florina

    Draga Teo,
    In primul rând vreau sa îți mulțumesc pentru toate retetele delicioase pregătite pana acum. Am încercat foarte multe dintre ele, iar foarte multe altele sunt pe lista de așteptare care este foarte lunga. Din păcate timpul nu îmi mai permite sa gătesc așa de mult pe cât as vrea. Am un piticot de 2 ani care îmi ocupa tot timpul liber.
    O sa încerc aceasta rețeta pentru el și cu siguranța o sa ii placa. Pare delicioasa și cum ii place foarte mult cozonacul cu nuca, cred ca prăjitura ta o sa aibă mare succes.
    Am o rugăminte mare. Știu ca o rețeta video necesita multă mai multă munca și ești o drăguța ca ne oferi și retete video, dar oare crezi ca ai putea sa treci la finalul rețetei și varianta text?
    Eu personal te citesc de cele mai multe ori de la serviciu unde nu prea pot sa te urmăresc in varianta video.
    M-ar ajuta tare mult și probabil și pe alții.
    Te pup și îți mulțumesc încă o data pentru tot ce faci.

    PS Am uitat sa îți spun ca îți încerc rețele delicioase de la început și alături de tine am învățat sa gătesc.

  2. Simona

    Atat de simpla si atattt de gustoasa! Tocmai a devenit prajitura mea preferata!

  3. Emil Dumitrescu

    Astăzi am incercat 2 rețete de prăjituri: cea cu nuca ( mai sus menționată) și brioșele cu afine. Sunt prea modesta in cuvinte să vă spun dragi gospodine că se prepara foarte ușor și repede și sunt absolut delicioase. Merita incercate! Mulțumim încă o dată Teo ptr experiența împărtășită!

  4. Florentina Neacsu

    Buna dimineata!! Stiu ca o sa va para ciudat , dar va scriu de peste ocean ( Mexic mai precis) si la mine abia incepe ziua. Vroiam doar sa va felicit pentru siteul dvs. cu atatea retete minunate dna.Teo. Din cand in cand “rasfoiesc” retetele si mai fac cate ceva dulce. Inca odata mii de multumiri si multa inspiratie in continuare.

  5. corina

    Daca dublez cantitatile ,cum fac cu praful de copt,pun doua pliculete,totusi nu e prea mult?

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.