Nu este un secret pentru nimeni ca sunt o mare, mareeeee iubitoare de PASTE. Cred cu tarie ca pastele sunt unele dintre cele mai versatile ingrediente, pentru ca le poti pregati in mii de feluri, cu ingrediene atent alese sau cu ingredientele pe care pur si simplu le ai la indemana in frigider, poti alege sosuri complicate, care necesita ore bune de fierbere pentru un rezultat exceptional – cum este sosul Bolognese – sau poti alege un sos rapid – cum este pesto – care iti aduce pranzul pe masa cat ai zice “paste”. Iubesc pastele sub orice forma, ca si garnitura – cine nu iubeste o portie sanatoasa de Papricas de pui cu garnitura de macaroane – sau ca si fel principal. Imi plac pestele simple si fresh, ca in reteta de Spaghetti aglio, olio e peperonciono si la fel de mult imi plac pastele cu mult sos si, daca se poate, putin gratinat – ca si reteta de Lasagna!
Azi vreau sa va propun o reteta care in sine este foarte versatile – Penne all’amatriciana. Sosul all’amatriciana este un sos italian traditional, provenit din regiunea Amatrice, pregatit din slanina de porc, branza pecorino si rosii. Este unul dintre cele mai cunoscute si iubite sosuri din bucataria italiana si certificat ca unul dintre produsele traditionale agro-alimentare ale regiunii Lazio. Insa reteta de sos all’amatriciana are atat de multe variatiuni, de la folosirea rosiilor proaspete la cele in suc propriu sau suc/passata de rosii, de la ceapa si usturoi folosite in sos si pana la diverse tipuri de paste. Azi incercam reteta de Penne all’amatriciana 🙂
Desi in mod traditional reteta se pregateste cu Spaghetti, vreau sa va arat azi varianta mea – Penne all’amatriciana, o varianta mai light, in care inlocuim slanina cu pancetta sau un bacon cu foarte putina grasime, nu folosim ulei deloc, ci doar putina grasime lasata de carne, folosim o cantitate mai mica de branza, doar 50g de parmesan razuit sunt suficiente pentru a da cremozitate sosului si, mai ales, folosim Penne integrale din grau dur, un produs din gama Paste Baneasa care si-a gasit de ceva timp locul in bucataria mea si se descurca de minune in combinatie cu diverse ingrediente.
[box type=”info” size=”large” style=”rounded” border=”full”]De ce Penne integrale din grau dur de la Baneasa?[/box]
- ca restul gamei Baneasa din grau dur 100%, pastele integrale sunt paste de calitate premium fabricate in Romania
- graul dur le ofera pastelor un gust deosebit, rezistena in procesul de fierbere (pastele isi mentin forma, nu se lipesc intre ele), sosurile adera mai bine la pastele din grau dur decat la cele din grau moale
- pe langa beneficiile oferite de graul dur, pastele integrale au si mai multe beneficii, fiind bogate in fibre care stimuleaza sistemul digestiv si micsoreaza nivelul colesterolului rau din sange;
- Contin vitamine, minerale si nutrienti esentiali pentru o stare generala buna de sanatate
- incetinesc asimilarea zaharului si grasimilor in sange, astfel, consumul consumul de cereale integrale reduce riscul aparitiei bolilor cardiovasculare si a diabetului;
- sunt indicate pentru persoanele care sunt atente la silueta si isi doresc un mai bun control al greutatii
- contin antioxidanti si enzime
- reprezinta o masa gustoasa si sanatoasa
Ingrediente pentru 4 portii de Penne all'amatriciana
- 300g bacon mai slab
- 320g penne integrale din grau dur Baneasa
- o ceapa alba taiata marunt
- 3 catei de usturoi
- 400g rosii cuburi in suc propriu
- 50g parmesan proaspat razuit
- sare si piper dupa gust
Pentru modul de preparare al retetei de Penne all’amatriciana, urmariti reteta video 🙂 Abonati-va la canalul YouTube Teo’s Kitchen pentru a nu pierde nicio reteta noua! Trebuie doar sa apasati SUBSCRIBE AICI >>http://bit.ly/2kN0JaT<< 🙂
Si commentarii nu lasam? Maine mancam pastele astea 😉
Sunt sigura ca vor fi delicioase. Ca tine, iubim pastele 🙂
Pupici!