Painici dietetice

painici dietetice

Painea. Inamicul public numarul 1. Painea. Inamicul dietei. Painea. Ingrasa si e rea. GRESIT! Painea e buna, painea e minunata, painea trebuie sa faca parte din viata noastra de zi cu zi. nu painea e problema, ci cantitatea de paine poate fi problematica. Asa ca, sa nu mai spuneti rau de paine! Painea area 100 de fete si o mie de moduri in care poate fi preparata, o putem alege in atat de multe optiuni, gusturi, in functie de tipu de faina folosit, forma, agenti de grestere sau nu. Cum sa nu iubesti painea cand este un aliment atat de minunat daca il tratam cu putin respect?

Insa, stiu ca multe dintre voi sunt la dieta. Mi-ati scris pe mail, mi-ati scris in comentarii, mi-ati scris pe Facebook. Deci stiu ca sunteti la dieta si poate v-ar interesa o paine mai light, pe care o puteti manca fara atat de multe procese de constiinta in perioada dietei. Asa ca vreau sa va propun azi reteta de Painici dietetice, pe baza de fulgi de ovaz, albus de ou si iaurt cu 0% grasime. Desigur, veti spune ca nu e o paine in adevaratul sens al cuvantului. Dar va garantez ca reteta de painici dietetice e un ape care trebuie sa o aveti la indemana, indiferent ca sunteti la o dieata anume, ca vreti sa slabiti, sa mancati mai light in general sau sa va mentineti in forma. Nu o fi painea clasica, dar este o alernativa excelenta si chiar foarte gustoasa. In plus, cu reteta de azi inaugurez noua rubrica de pe blog – JOIA LIGHT! In fiecare saptamana, joi, voi posta o reteta noua, mai light, mai sanatoasa, mai usurica pentru stomacel. Sper sa va placa noua idee!!!

painici dietetice

[box type=”alert” size=”large” style=”rounded”]SFATURI UTILE[/box]

  • reteta de painici dietetice este in repertoriul meu de ani de zile, de cand am tinut dieta dukan. Desi am renuntat la dieta respectiva, painicile au ramas o reteta de baza la noi acasa pentru ca sunt intr-adevar delicioase!
  • le puteti combina la micul dejun alaturi de un ou fiert si 2-3 felii de rosii, branza, castraveti
  • toate ingredientele folosite sunt de la LIDL, deci sunt foarte accesibile, atat ca si pret dar si pentru ca fac parte din gama de baza Lidl, adica produsele pe care le gasiti mereu in magazine, nu doar in saptamanile tematice
  • fulgii de ovaz de la Lidl, in caz ca v-au scpat pana acum, va anunt eu ca NU TREBUIE RATATI! Raportul calitate-pret este excelent! O punga de 500g costa in jur de 3 lei in functie de promotie si sunt foarte versatili! Puteti sa ii folositi asa cum sunt, fulgi de ovaz mai mari, pe care ii veti gasi in retetele americane sub denumirea de “old fashioned oats”; puteti la fel de bine sa le macinati, mai fin sau mai grosier, in functie de necesitati; puteti sa ii mancati cu lapte, iaurt, alaturi de fulgi de porumb si fructe uscate sau nuci pentru a face un musli dupa gustul vostru etc
  • am observat azi cand am fost il Lidl (am fost de dimineata sa imi iau o lampa de birou si o veioza, azi au intrat si sunt superbe!) ca s-a schimbat intre timp ambalajul, dar nu va faceti griji, sunt exact la fel de buni fulgii de ovaz

painici dietetice

Ingrediente pentru 10 bucati

  • 4 albusuri de ou
  • 10 linguri fulgi de ovaz
  • o lingurita drojdie Belbake
  • un praf sare Castello
  • 100ml iaurt Pilos, 0%grasime

Mod de preparare Painici dietetice

  1. Dam taratele de ovaz prin blender pana sunt macinate foarte fin. Batem albusurile spuma cu un praf de sare, pana avem o spuma bine legata, cca 10 minute cu mixerul la viteza mare. Acest pas este foarte important pentru a incorpora cat mai mult aer, care va face painicile pufoase. Bun!
  2. O data ce avem spuma de albusuri (ajustati cantitatea de sare in functie de gusturi) punem deasupra restul ingredientele si amestecam usor, cu miscari de sus in jos, cu ajutorul unei spatula, pentru a nu scoate aerul din compozitie.
  3. Acum trebuie sa va ganditi cum vreti sa coaceti painicile: fie in forma individuale, asa cum am facut eu, fie in forma de chec, pentru a putea felia painica. Cum doriti voi asa sa fie, doar ca trebuie sa ajustati itmpul de coacere in functie de forma in care le coaceti. Pentru painicile individuale, pe care le puteti coace in forme de silicon sau in tava pentru briose, trebuie sa coaceti painicile dietetice 15-20 minute in cuptorul preincins la 180°. In forma de chec coaceti 35-45 minute sau pana trece testul scobitorii.

painici dietetice

Sper din suflet sa incercati reteta de Painici dietetice, sunt absolut fenomenale, indiferent ca tineti dieta sau nu! 🙂 Sa va fie de cel mai bine!

4 Comments

  1. Paula

    Dragă Teo.
    Nu mi-am dat seama exact din reteta ta dacă drojdiuța e intr-adevar drojdiuță de dospit sau praf de copt. Vreau sa fac aceasta rețetă așa că astept răspunsul tau. Si daca fac o cantitate mai mare cât timp se păstrează pâinicile bune?

  2. Gabi Pop

    Nu se tine la dospit?

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.