Ciabatta cu mozzarella este o adevarata aparitie pe masa, fie ca vorbim de masa de zi cu zi, cum ar fi un banal pranz intr-o zi de miercuri, fie de o masa de duminica in familie. De ce? Pentru ca arata…intr-un mare fel, pentru ca miroase intr-un si mai mare fel si va garantez ca va fi o adevarata batalie pentru prima felie de ciabatta cu mozzarella, pentru ca toti, mari si mici, iubesssssc mozzarella fierbinte care se intindeeeeeeeeeee pana la Dumnezo, vorba ardeleanului, cum numa’ ea stie 🙂
Ciabatta cu mozzarella este reteta perfecta pentru saptamana aceasta, pentru ca e Saptamana Mediteraneana la Lidl si gasiti toate ingredientele de care aveti nevoie (ciabatta o gasiti zi de zi, proaspat scoase din cuptor la Brutaria Lidl) mai ales faimoasa mozzarella di buffala.
[box type=”info” size=”large” style=”rounded”]Care este diferenta intre Fior di latte si Mozzarella di Buffala DOP?[/box]
- Mozzarella este preparata fie integral fie in mare parte din lapte de bivolita (poate fi si in combinatie cu cel de vaca), in timp ce Fior di latte este preparata exclusive din lapte de vaca.
- Chiar daca sunt produse cu un mod de preparare foarte asemanator, sunt diferite la gust, iar fior di latte are un gust mult mai bland, in timp ce mozzarella di buffala are un gust mai puternic, dat de laptele de bivolita.
- Desi in magazinele de la noi gasim produse sub denumirea de mozzarella, ele sunt fior di latte, daca sunt preparate numai din lapte de vaca. In plus, fior di latte este o branza mult mai moale decat mozzarella di buffala. De aceea ma bucur de saptamana italiana sau saptamana mediteraneana de la Lidl, pentru ca in sfarsit gasesc adevarata Mozzarella di Buffala DOP, adica denumire de origina controlata…adica…it’s the real deal 🙂
Ciabatta cu mozzarella va deveni rapid una din retetele voastre de referinta, pentru ca se pregateste atat de usor! Puteti renunta la usturoi sau, dimpotriva, puteti creste cantitatea de usturoi in functie de preferinta! Puteti sa puneti si cubulete de bacon sau legume in ciabatta inainte de a pune mozzarella, posibilitatile sunt ne numerate, in functie de gusturile voastre si de ingredientele pe care le aveti la indemana 🙂
Ingrediente pentru 4 portii:
- o ciabatta proaspata
- 2 linguri (30ml) ulei de masline
- 2 catei de usturoi
- un praf de sare Castello
- un praf de usturoi Kania
- 300g Mozzarella di Buffala Italiamo
Cum pregatim Ciabatta cu mozzarella
- Mai intai incingem cuptorul la 200°C. Taiem cu grija “capacul” de la ciabatta, astfel incat sa putem scobi, cu grija, miezul. Lasam cca 1 cm de miez pe langa coaja.
- Amesteca uleiul de masline cu usturoiul trecut prin presa, sare si piper dupa gust si ungem bine interiorul painii cu amestecul de usturoi. Asezam pe hartie de copt si coacem cca 8-10 min.
- Intre timp, dam mozzarella pe razatoare.
- Apoi, dupa cele 8-10 minute, scoatem ciabatta din cuptor, o umplem cu mozzarella si o dam din nou la cuptor, 8-10 minute sau pana e frumos rumenita.
Ciabatta cu mozzarella se serveste musai-musai imediat ce e scoasa din cuptor, pentru ca altfel nu se mai intindeeeeee mozzarella la fel de spectaculos. Dar, asta nu inseamna ca Ciabatta cu mozzarella nu e la fel de delicioasa si la temperatura camerei! Sa va fie de cel mai bine!
Oh, cred ca m-am indragostit! Cum de nu m-am gandit vreodata la aceasta minunatie?