In bucatarie, toata lumea, cu mine in frunte, va incurajeaza sa incercati mereu lucruri noi. Si eu fac asta: mereu caut retete noi, fac incercari de combinatii si ingrediente, care sa ii surprinda pe cei dragi si, de ce nu, sa ma surprinda pe mine insami. Dar apoi, sunt zile in care nu vrei sa incerci nimic nou, zile in care nu ti-ai dori decat sa te intorci acasa, sa fii din nou copil, sa te bucuri de mancarea ce te asteapta calda pe masa cand vii de la scoala. Pentru zilele acelea, pentru zilele in care mancarea este mai degraba un pansament pentru suflet si un motiv de a zambi decat o modalitate de a ne astampara foamea, exista retete ca si cea de azi – Supa de gaina cu fidea.
In familia mea, supa de gaina a fost intdeauna la rang de cinste, supa care ne-a adus pe toti in jurul mesei, in zilele de sarbatoare sau intr-o simpla zi de joi. Pentru ca Buni Sia stia cum sa faca din supa de gaina o arta si ne implica pe toti: bunicul meu pregatea kukta (oala de fiert sub presiune), noi o ajutam sa curetete zarzavatul, fratele meu incerca de fiecare data sa o convinga sa renunte la patrunjelul verde din reteta, mama pregatea ingredientele pentru Salata Boeuf care urma, invitabil, dupa ce Buni scurgea supa de gaina.
Pentru ca suntem atat de apoape de Craciun, impreuna cu Paste Baneasa ne-am gandit sa va aducem o altfel de reteta video, care sa va invete pe de-o parte cum sa folositi Fideaua cuiburi cu 8 oua de la Baneasa intr-o reteta delicioasa de “Supa de gaina ca la bunica” si in al doilea rand sa va aducem o reteta de suflet, pregatita de Buni Sia insasi. Pe Buni Sia o cunoasteti deja de 9 ani, de cand am inceput blogul Teo’s Kitchen si foarte multe din retetele pe care le-ati incercat de pe blog si le iubiti atat de mult, sunt retetele ei. Azi am adus-o alaturi de mine in bucatarie, cu mainile ei magice cu tot, sa ne invete cum facem Supa de gaina cu fidea.
Ingrediente:
- 500g carne de gaina
- 5-6 morcovi
- o radacina patrunjel
- o bucata mare de telina
- o ceapa alba
- sare dupa gust
- 200g fidea cuiburi cu 8 oua Baneasa
- patrunjel verde
Apasa PLAY pentru reteta video de Supa de gaina cu fidea!
[box type=”note” size=”large” style=”rounded”]De ce eu si Buni Sia am ales fideaua cuiburi cu 8 oua de la Baneasa pentru reteta noastrad e “Supa de gaina cu fidea?”[/box]
✓sunt exact ca si pastele de casa, cu oua lichide, nu cu ou praf
✓ au o forma deosebita de cuiburi, fiind singurele paste cuiburi cu ou pe care le gasiti in magazine
✓ faptul ca au 8 oua le da gustul deosebit, exact gustul taieteilor de casa pe care Buni ii facea pentru supa cand eram mici, dar si culoarea specifica teieteilor de casa
✓ puteti fierbe cuiburile intregi sau le puteti marunti inainte de a le pune la fiert, pentru a va bucura la final de fidea mai lunga sau mai scurta, in functie de preferintele voastre
Si eu si Buni va multumim din suflet ca sunteti alaturi de noi de 9 ani si sper ca veti fi si de acum inainte, pentru ca Buni mai are atat de multe sa ma si sa ne invete!