Fursecuri rapide

fursecuri rapide

Nu stiu ce s-a intamplat anul acesta de Craciun, dar se pare ca toate gospo-divele isi doresc retete de fursecuri rapide…sau mai complexe! In primul rand s-a creat o adevarata isterie a biscuitilor Crinkle, biscuitii “crapati” pe care i-am pregatit cu doare cateva ingrediente simple de la magazinul Lidl. Cel putin 50 de gospo-dive mi-au trimis fotografii cu Crinkle-sii lor si tuturor le-au iesit minunat! Apoi, pana si prietenul Google spune ca cele mai cautate retete pe blog in aceasta perioada sunt furseurile, asa ca v-am adunat AICI o colectie de 27 de retete de fursecuri, numai bune de pus pe platourile de Craciun dar si de ambalat in cutiute simpatice sau in borcanele decorate cu teme de Craciun si de daruit celor dragi 🙂

fursecuri rapide

Asa ca azi, am pentru voi o noua reteta de fursecuri – Fursecuri rapide – foarte simple de pregatit, sunt fursecuri pe baza de unt, care desi sunt foarte crocante la prima imbucatura, se topesc in gura si sunt absolut delicioase! In plus, sunt mici si colorate si vesele, deci vor fi pe gustul celor mici, o rontaiala homemade pentru Sarbatori! Cu cat taiati aceste fursecuri rapide mai mici, cu atat vor fi mai simpatice!

fursecuri rapide

Ingrediente pentru cca 100 buc fursecuri rapide:

  • 250g unt Pilos moale, la temperatura camerei
  • 120g zahar Castello
  • 350g faina Castello
  • 30g decoratiuni de zahar colorate Belbake
  • miezul de la ½ pastaie de vanilie Belbake
  • coaja de la o lamaie
  • 50g zahar pudra Castello pentru pudrare

fursecuri rapide

Mod de preparare

  1. Ungem cu unt si tapetam cu hartie de copt o tava de 35×25 cm. Intr-un bol mixam untul, zaharul, vanilia, coaja de lamaie, pana avem o spuma.
  2. Adaugam faina si decoratiunile din zahar, amestecam din nou pana avem un aluat care se leaga cand il strangem intre degete. Nu va faceti griji daca aluatul pare uscat si sfarmicios, fiind pe baza de unt, se leaga cand il apasam.
  3. Punem aluatul in tava si il compactam apasandu-l bine cu degetele intr-un strat uniform. Dam tava la rece 30 min, timp in care incingem cuptorul la 180°C.
  4. Scoatem aluatul din tava cu ajutorul hartiei de copt si il taiem in cubulete cu ajutorul unui cutit umed, foarte bine ascutit.
  5. Fursecurile rapide se coc 8-12 minute, in functie de cuptor, pana sunt aurii. Coacem fursecurile in doua ture, in tava cu hartie de copt, lasand spatiu intre ele pentru ca se latesc putin la copt.
  6. Le lesam la racit complet, apoi le pudram cu zahar.

fursecuri rapide

fursecuri rapide

 

Reteta de Fursecuri rapide este o reteta pentru incepatori in ale bucatariei, pentru gospo-dive care nu au prea mult timp la dispozitie dar vor sa ii bucure pe cei dragi cu un dulce facut de mana lor, dar si pentru mamici si copii, pentru ca le pot pregati impreuna (nu stiti cat s-a bucurat Luca in fata misiunii de a apasa aluatul in tava cu mana!) Puteti pregati aluatul inainte si sa dati tava la congelator, apoi o decongelati inainte de coacere.

fursecuri rapide

Fursecurile rezista la fel de crocante si fragede pana la 2 saptamani in borcanele inchise ermetic si sunt delicioase alaturi de un pahar de lapte rece, la cafeaua de dimineata si, bineinteles, ca un strop de culoare intre prajiturile de pe platou 🙂 Eu si prietenii mei dragi de la LIDL ROMANIA va dorim sa va fie de cel mai bine fursecurile si sa aveti un Craciun plin de surpize alaturi de cei dragi! #meritisafiisurprins

2 Comments

  1. Foarte bune aceste fursecuri 🙂 Reteta incercata !

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.