Ce ii spui lui ROMBOT despre Romania?

rombot

Cand am ajuns prima data in America, da da, stiu, suna exact ca un inceput de “Pruncul, petrolul si ardelenii” din trilogia eastern, eram blonda si toata lumea ma intreba daca sunt din “Mother Russia”. Despre Romania stiau doar ca ar fi parte din fostul URSS, o stiau pe Nadia si il stiau pe Dracula, se minunau ca stiu atat de bine engleza, venind dintr-o tara rusa. MI-NU-NAT! Apoi, a venit experienta Italia, unde toti credeau ca sunt italianca datorita faptului ca le vorbeam limba impecabil si nu intelegeau de ce vreodata, in viata asa, m-as marita cu un roman. Apoi a venit experienta Turcia, unde am fost foarte bine vazuta datorita lui Hagi si…experientele au continuat in fiecare colt al lumii in care am fost. Am realizat, intr-un final, ca strainii stiu foarte putin, spre deloc, despre Romania si romani.

Dar de amu, vorba ardeleanului, lucrurile s-or schimba! ROM Autentic a creat primul ambasador virtual – ROMBOT –  care sa ne reprezinte in afara tarii. Acest ambasador virtual va fi construit dupa chipul si asemanarea romanilor – romanii trebuie sa il invete tot ce el va spune strainilor despre noi. ROMBOT stocheaza toate informatiile pe care i le dam si le vorbeste strainilor ca si cum ar fi unul dintre noi.

ROMBOT m-a intrebat pe mine, romanca Teodora Rogobete despre mancarea din Romania – Ce mancare romaneasca i-ai recomanda unui strain prima oara cand vine in Romania? Si, pentru ca mi-am dorit sa ii vorbesc despre o mancare autentica, l-am invatat despre Mamaliga cu branza, smantana si afumatura, in straturi, asa cum o face Buni si cum au facut-o bunicii ei inainte ei. Nu poti sa treci prin Romania si mai ales prin Ardeal fara sa mananci o mamaliga in straturi: mamaliga mai moale, facuta cu apa si lapte, care se intinde usor in vas. Peste stratul subtire de mamaliga, pui un strat generos de branza, telemea sarata, de oaie sau de capra, dar merge foarte bine si o branza de burduf. Nu te zgarcesti nici la smantana, pe care o intinzi peste branza si apoi un strat subtirel de slanina afumata, taiata cubulete mici si prajita pana devine transparenta. Continu straturile pana ai o mamaliga mai frumoasa si mai gustoasa ca orice mille feuille ☺

[box type=”alert” style=”rounded”]Tu ce l-ai invata pe ROMBOT sa le spuna strainilor despre Romania? Invata-l si tu lucrurile faine despre Romania si romani si fa-ne sa fim bine-vazuti si bine-primiti oriunde am merge in lumea asta! Intra pe https://rombot.ro/ si incepe o conversatie cu cel mai simpatic ambasador al romanilor! [/box]

rombot

 

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.