Cadouri comestibile

cadouri comestibile

Cadouri comestibile pentru Craciun – nimic nu este mai frumos decat sa le oferiti celor dragi o mica atentie, pe care nu ati cumparat-o de la magazin, ci ati pregatit-o voi, cu manutele voastre, in bucataria voastra. Nu e vorba de cadouri complicate, nici costisitoare, ci cadouri comestibile, care sa le arate celorlalti ca v-ati rupt putin din timpul vostru pentru ei.

[box type=”info” size=”large” style=”rounded”]De ce aveti nevoie?[/box]

  • linguri de unica folosinta – la Jumbo gasiti lingurile pe care le-am folosit eu, care desi sunt de unica folosinta, arata foarte bine. La alte magazine gasiti linguri de unica folosinta in diverse culori dragute, potrivite pentru Craciun
  • decoratiuni de zahar – gasiti acum la Lidl tot felul de decoratiuni cu tema Craciunului, din gama Belbake. In alte magazine gasiti decoratiuni de zahar, bombonele, stelute, braduti, fulgi de nea de la Dr. Oetker sau diversi alti producatori
  • borcanele care se inched etans – perfecte nu doar pentru amestecul pentru ciocolata calda pe care vi-l propun eu azi, ci si pentru a darui fursecuri de tot felul. Borcanelele le gasiti in orice magazine mare dar si la Pepco, unde sunt mai multe modele la preturi foarte accesibile, intre 5-10 lei. De asemena gasiti la Jumbo, la Ikea
  • decoratiunile simple – globulete, mici decoratiuni cu tema de Craciun, panglici, stelute – le gasiti in aceasta perioada peste tot si sunt sigura ca fiecare are acasa mici ornamente pe care nu le pune anul acesta pe brad, deci le puteti folosi pentru a decora ambalajele cadourilor comestibile

[box type=”note” size=”large” style=”rounded”]CUPCAKES CU BRADUT[/box]

Puteti alege orice reteta de cupcakes din galeria de AICI. Eu am ales reteta de Cupcakes cu sampanie, care sunt festive prin gustul si aroma de sampanie si pe care le-am facut si mai festive prin bradutii cu care le-am decorat.

cadouri comestibile

Pentru braduti aveti nevoie de sticksuri mai groase, de banuti de ciocolata verde (sau de ciocolata alba si un strop de colorant alimentar sau pur si simplu ciocolata) si decoratiuni de zahar in tema Craciunului. Topim ciocolata la baie de abur, o lasa sa se racoresca putin, apoi o punem intr-o punguta sau un pos cu varf mic. Asezam sticksurile pe hartie de copt si punem ciocolata astfel incat sa ii dam forma de bradut. Presaram decoratiunile de zahar si dam la frigider o jumatate de ora sau pana ciocolata este intarita si putem desprinde bradutii foarte usor de pe hartia de copt.

cadouri comestibile

4 astfel de cupcakes asezate intr-o cutie frumos decorate reprezinta un super-simpatic cadou de Craciun pentru doamna invatatoare, doamna educatoare, vecina preferata, prietena cea mai buna si companioana de cafea! Unul dintre cele mai delicioase cadouri comestibile.
cadouri comestibile

 

[box type=”note” size=”large” style=”rounded”]LINGURITE CU CIOCOLATA[/box]

Sunt perfecte pentru iubitorii de cafea si ciocolata calda! Cum e sa amestecati bautura perferata cu o lingura plinaaa de ciocolata? Va spun eu: rezulta o cafea/lapte cald/ciocolata calda absolut delicioasa! Eu am daruit un astfel de set de 12 linguri prietenei mele si a fost super incantata!

cadouri comestibile

Aveti nevoie de linguri de unica folosinta (sau linguri in toata regula, daca doriti), ciocolata (amaruie, cu lapte, alba, in functie de preferinte) si decoratiuni de zahar. Topim ciocolata la baie de abur, o lasam sa se racoareasca putin (daca e prea moale, nu sta bine pe lingura sin oi avem nevoie sa fie un strat generos pe fiecare lingura). Dam fiecare lingura prin ciocolata, avand grija sa ramana o cantitate sufiecienta si in lingura, nu doar sa imbracam lingura intr-un strat subtire. Asezam lingurile pe hartie de copt, presaram decoratiunile de zahar, dam la rece pana la intarire.

cadouri comestibile

Ambalam apoi fiecare lingurita individual in celofan, o legam frumusel cu o fundita si facem seturi de lingurite, care vor fi minunate cadouri comestibile.

[box type=”note” size=”large” style=”rounded”]MIX PENTRU CIOCOLATA CALDA[/box] Cui nu ii place o cana de ciocolata calda, fierbinte, cand afara este frig? Mie una imi bucura sufletul!

cadouri comestibile

Ingrediente pentru 2 borcane de 400g:
2 cani lapte praf
2 cani zahar pudra
2 cani cacao

Le amestecam pe toate, le punem in borcanelele de care va spuneam mai sus, le decoram cu ce avem la indemana si…gata! Iar de AICI puteti lista etichete simpatice pentru borcanele.

cadouri comestibile

Sper ca va sunt utile cele 3 idei de cadouri comestibile si sa va ajute sa le daruiti celor dragi un zambet 🙂 Sarbatori Fericite, dragii si dragile mele, va multumesc din suflet ca mi-ati fost alaturi si in anul acesta si ne asteapta atat de multe lucruri simpatice de facut impreuna si in 2017!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.