AMR o luna si putin! A=au M=ai R=amas ceva ma bine de 40 de zile pana la Craciun!!! Nu cred ca am bucurie mai mare decat sa va anunt ca mai avem numai putin-putin pana la Craciun! Voi ma cunoasteti bine si cred ca stiti deja ca aceasta este perioada mea preferata din an, cand am cel mai mare spor la munca si retetele pentru Craciun se fac mai cu drag ca oricare altele. Dar pana sa ne bucuram de retetele de Craciun, este o perioada foarte importanta pe care trebuie s-o tratam cu toata seriozitatea – Postul Craiciunului. Asa ca azi pregatim Spaghetti cu spanac si rosii!
Spaghetti cu spanac si rosii este o reteta foarte simpla dar extrem de delicioasa. O pregatiti cu totul in mai putin de 20 de minute, deci este perfecta pentru serile din timpul saptamanii, cand ajungem acasa tarziu de la birou si dorim sa avem o cina rapida si calda, dar si un pranz rapid si hranitor care sa ii astepte pe copii cand ajung acasa. Ingredientele sunt la indemana si le gasim proaspete, pe tot parcursul anului: rosii cherry, baby spanac, usturoi, ulei de masline si, cel mai important, paste de foarte buna calitate. Eu am ales spaghetti 100% grau dur de la Baneasa 🙂
Da da, ati auzit bine! Baneasa, producatorul de paste pe care toti il cunoastem si il iubim mi-a trimis spre testare PASTE BANEASA 100% DIN GRAU DUR si a fost dragoste la prima degustare! Gama completa este formata din: Penne, Fusilli, Fusilli Tricolore, Farfalle, Tagliatelle, Spaghetti, Lasagna, Cous Cous. Veti gasi in magazine si varinata de paste integrale din grau dur: Penne si Spaghetti, pe care abia astept sa le incerc si eu!
Pastele din grau dur au o calitate superioara fata de cele din grau moale (grau comun) si de aici si ideea ca anumite braduri de paste ar fi “cele mai bune paste de pe piata” – pentru ca sunt facute din grau dur si automat au anumite caracteristici care le diferentiaza de alte tipuri de paste. Spre deosebire de graul moale, graul dur contine cantitati mai mari de proteine, un indice glicemic mai mic si cantitati mai mici de amidon si apa.
Aceste caracteristici se regasesc in toata gama de Paste Baneasa din grau dur:
- gust deosebit, culoarea specifica, aurie – da da, concureaza cu brio la titlul de “cele mai bune paste ”
- rezistenta in procesul de fierbere – gata cu “macaroanele” lipite intre el si “prea fierte”
- hranitoare – au o cantitate mai mare de proteine
- NU sunt paste CU grau dur, adica un amestec de fainuri, ci paste GRAU DUR 100%
- pastele sunt fabricate din grau dur de cea mai buna calitate, din Italia
Ingrediente pentru 2 portii:
- 200g spaghetti Baneasa grau dur
- 3 linguri ulei de masline exra virgin
- 250g rosii cherry
- 100g baby spanac (sau mix de salata cu baby spanac)
- 15-20 frunze de busuioc proaspat
- 4 catei de usturoi trecuti prin presa
- o lingurita oregano uscat
- sare si piper dupa gust
- un praf fulgi de ardei iute (optional)
- 50g parmesan proaspat razuit (optional)
Punem la fiert 2 litri de apa. Cand aceasta clocoteste, punem un praf de sare si adaugam spaghettele. Le fierbem dupa timpul indicat pe ambalaj, astfel incat sa fie al dente. Intre timp, ne ocupam de sos: intr-o tigaie incapatoare punem uleiul de masline, fulgii de ardei si usturoiul trecut prin presa si le sotam 1-2 minute, la foc mic, fara a incinge inainte uleiul de masline.
Adaugam rosiile cherry, sare, piper si oregano si le sotam impreuna 4-5 minute, sau pana rosiile sunt moi, apasand cu lingura astfel incat sa iasa si zeama din rosii. Cand pastele sunt fierte, le scurgem din apa in care au fiert, pastrand cca o jumatate de cana. Apa in care au fiert pastele are amidon si acesta ne ajuta sa avem un sos cremos, care va acoperi foarte bine pastele. Punem pastele peste rosii, amestecam si turnam 100ml din apa in care au fiert pastele sau cat doriti, in functie de consistenta pe care o doriti pentru sos. Punem apoi si spanacul, amestecam bine si lasam pe foc 1-2 minute, sau pana spanacul este moale. Potrivim la gust de sare si piper si, la final, daca doriti, puteti pune si parmesan proaspat razuit.
Eu am fost foarte placut impresionata de spaghetti Baneasa din 100% faina de grau dur si vi le recomand cu draga inima, le veti recunoaste usor in magazine dupa ambalajul galben si le veti indragi pentru ca se fierb foarte fain, raman al dente, au o culoare frumoasa si mai ales un gust deosebit! Reteta de spaghetti cu spanac si rosii este doar inceputul, abia astept sa testez toata gama!
GIVEAWAY!!! Puteti testa si voi pastele din grau dur de la Baneasa! Am pentru voi un giveaway foooooate simpatic! Puteti castiga paste Baneasa si o oala speciala in care sa le gatiti! Tot ce trebuie sa faceti este sa lasati un comentariu la postarea de pe Facebook in care sa imi spuneti “Ce paste ati alege din gama Paste Baneasa din grau dur si in ce reteta le-ati folosi?”
Alegem castigatorul luni, 28 noiembrie, prin tragere la sorti 🙂 Succes!