Conopida gratinata, reteta perfecta pentru toamna, este rezultatul live-ului “Ce-ai prin frigider?” pe care il facem impreuna in fiecare zi de luni pe pagina de Facebook Teo’s Kitchen. Care este ideea? In fiecare saptamana, impreuna cu prietenii mei de la Coca-Cola, ne dorim sa vedem ce mai aveti prin frigidere si camara si apoi sa transformam ingredientele voastre in retete pe blog 🙂 Uite asa, cand va intrebati, ca orice gospodina cinstita “eu ce mai gatesc maine?” va uitati putin prin frigider si apoi putin pe blog si sigur veti gasi inspiratie!
Care sunt comentariile care au inspirat reteta de “Conopida gratinata?”
Maria Mirela Te salut ,draga mea Teo ! Conopida…cum sa o fac la cina dar fara nici un fel de sos si nici prajita ! Pupici !
Laura Tudor Si mie mi-ar placea ceva cu conopida 🙂 gratinata sa fie 🙂
Anca Gabriela Da da..Vrem conopida gratinata!
Andreea Nicoleta Badea Buna, vreau te rog o reteta cu broccoli si conopida
Irina Vasile Si eu conopida. Si broccoli. Si multe legume ca am un bebe de 9 luni si toata ziua incerc sa ii gatesc cat mai bun si variat.
Anca Buna Teo! Astept cu drag fiecare live! Am conopida, varza, oua, branza, sos de rosii facut de soacra mea, morcovi. Te pup
Cocargeanu Liliana Buna .Ciuperci, piept de pui ,cascaval ,conopida
Dupa cum vedeti, conopida este un ingredient pe care foarte multi dintre voi il aveti in frigider si eu le-am combinat intr-o reteta foarte simpla dar care are niste avantaje pe care orice gospodina le poate aprecia:
- se pregateste rapid, nu aveti nevoie de ingrediente sau ustensile speciale
- puteti inlocui conopida cu broccoli sau o combinatie din ambele, dar si alte legume, cum ar fi un mix de legume mexicane congelate, pe care sa le amestecati cu broccoli sau conopida.
- chiar daca unii micuti nu sunt fani conopida sau broccoli, foarte multi copii iubesc branza, asa ca este o reteta perfecta pentru a le servi legume pe care nu o sa le refuze
- puteti folosi diverse tipuri de banza, in functie de ce aveti in frigider: crema de branza, cascaval, telemea, cas de oaie, branza de la tara, branza de burduf, parmesan etc. Trebuie doar putina smantana dulce si un blender bun, care sa transforme orice timp de branza intr-un sos delicios pe care sa il turnam peste legume
- este o reteta pentru careia ii putem dubla sau chiar tripla cantitatile pentru momentele cand avem multi invitati, seara aceea de vineri cand vin toti prietenii in vizita sau mesele mari cu familia reunita
- conopida gratinata poate fi o masa in sine sau o garnitura perfecta pentru friptura
Ingrediente pentru 4 portii:
Incingem cuptorul la 180° si ungem foarte bine cu unt o tava pentru cop/vas ceramic de 15x20cm. Desfacem conopida in buchetele si o spalam foarte bine. Fierbem conopida al dante, adica trebuie sa fie suficient de moale incat sa intre furculita in ea, dar nu atat de moale incat sa devina sfarmicioasa. Scurgem bine buchetelele de conopida din apa in care au fiert si le asezam in tava pregatita. Pentru sosul de branza, punem toate tipurile de branza si cateii de usturoi in blender, turnam smantana dulce si amestecam pana avem un sos. Potrivim la gust de sare si piper, adaugam si patrunjelul tocat si turnam sosul peste conopida. Dam totul la cuptor 12-15 minute sau pana conopida este frumos gratinata si are o crusta aurie.
Da, stiu, arata absolut delicios! 🙂 Da, cu siguranta o data ce veti incera reteta de conopida gratinata veti fi foarte incantati de ea si da, sigur ca imi puteti arata si mie cat de bine v-a iesit J Tot ce trebuie sa faceti e sa postati fotografiile cu reteta voastre pe Facebook sau Instagram folosind #tastethefeeling iar eu si echipa Coke vom admira maestria voastra in bucatarie. Va imbratisez tare tare si ne vedem din nou in live-ul “Ce-ai prin frigider?” lunea viitoare, da?
Wow, Teo, stii cam cat de repede s-a mancat conopida asta? 😀 Keep up the good work!
Buna Teo,
Am mai incercat o data sa fac conopida la cuptor, insa a avut un usor gust amar. Oare am fiert-o prea putin sau prea mult? As vrea sa incerc reteta ta, dar fara acel gust usor amar.
Merci!
Nu are gits amar, iti garantez 🙂