Azi incercam “Ciorba de rosii cu fidea”, o reteta noua…chiar si pentru mine! De ce spun ca este noua chiar si pentru mine? Pentru ca “Ciorba de rosii cu fidea” nu se pregateste in mod obisnuit in Ardeal, cel putin nu in zona mea! Noi, ardelenii, sunem obisnuiti cu supele cu smantana multa si, de ce se nu recunoastem, cu cat mai multa carne 🙂 Insa cred ca este foarte important pentru fiecare gospodina sa incerce retete noi in bucataria ei si, chiar daca nu este o reteta pe care am mostenit-o de la mama sau e la bunica, este o reteta de la mamaia prietenei mele Geanina si acum, dupa ce am incercat-o, pot sa spun ca o ciorba nu e chiar musai-musai sa contina o tona de smantana ca sa fie delicioasa!
De ce am fost sigura de reusita retetei de ciorba de rosii cu fidea? Din doua motive: primul – este o reteta despre care Geanina isi aduce aminte cu drag din copilarie, deci trebuia sa fie buna si al doilea – mi-am ales ca si aliat in reteta de azi o fidea deosebita – fidea cuiburi cu 8 oua de la Baneasa.
De ce sunt deosebite fideaua si taieteii cuiburi cu 8 oua de la Baneasa?
✓sunt paste fainoase cu oua lichid, nu cu ou praf, adica sunt paste de o calitate superioara
✓in general pastele de acest gen sunt fara ou sau cu 4 oua, insa Baneasa a lansat recent o gama noua de paste cu 8 oua, care au o forma deosebita – CUIBURI 🙂 Sunt singurele paste cuiburi cu ou de pe piata si mie imi plac foarte mult, au un gust deosebit
✓tocmai faptul ca au 8 oua le da gustul deosebit, exact gustul taieteilor de casa pe care bunicile noastre ii faceau in casa cand eram mici
✓puteti alege intre fidea sau taietei, in functie de reteta sau de preferintele voastre si puteti fierbe cuiburile intregi sau le puteti marunti inainte de a le pune la fiert, pentru a va bucura la final de fidea mai lunga sau mai scurta
✓aroma deosebita face pastele cuiburi cu 8 oua ideale pentru ciorbe, supe dulci sau deserturi, cum ar fi taieteii cu lapte, desertul copilariei
Hai sa vedem impreuna de ce ingrediente avem nevoie pentru Ciorba de rosii cu fidea. Ca si sugestii, pentru un gust mai bogat, puteti inlocui apa cu supa de pui sau supa de legume. In sezon, folositi mereu rosii proaspete. Adaugati fideaua numai la final, pentru ca are un timp de fierbere foarte scurt. O data cu fideaua adaugam si verdeata. Eu am folosit busuioc si patrunjel, insa puteti folosi si leustean sau tarhon, in functie de preferinte si de…ce aveti la indemana!
Ingrediente pentru 10 portii:
Pentru modul de preparare, apasati cu incredere PLAY mai jos si nu uitati sa va abonati la canalul de YouTube Teo’s Kitchen pentru si mai multe retete video absolut delicioase 🙂