Tort in forma de sticla (Reteta Video)

tort in forma de sticla

De ce Tort in forma de sticla? Poate stiti, poate nu stiti, dar eu cand vreau sa fluier…aaaaaa…sa fac un tort special, EU FAC! 🙂 Lasand gluma la o parte, cand sunt coplestita de orice fel de probleme, cand stresul e prea mare, cand vremea e urata si nu imi vine sa ies din casa, cea mai buna terapie pentru sufletul meu este sa intru in bucatarie. Si sa coc. De preferinta ceva complicat, cu un rezultat spectaculos, care sa imi faca la final sufletul sa zambeasca 🙂 Si asa apar pe blog retete de torturi spectaculoase si foarte dragi mie, cum e Tortul Antigravitatie unul dintre cele mai iubite si incercate torturi de pe blog, Tortul cu 3 tipuri de mousse, atat de elegant si de fin sau Tortul Lego,preferatul pentru zilele copiilor. Stiu ca si voua va plac foarte mult retetele de tort, stiu asta pentru ca imi scrieti in comentarii sau imi trimiteti poze cu minunatele torturi pe care le faceti de pe blog. AICI gasiti o intreaga colectie faina de torturi, numai unul si unul, pentru zilele speciale pentru voi si familia voastra 🙂

reteta de tort

La colectia de torturi care e deja pe blog si in caietele voastre cu retete, vreau sa adaugam azi un tort special, deosebit, care ii va bucura pe cei mici si pe cei mari deopotriva, un Tort in forma de sticla, care va fi o adevarata aparitie pe orice masa de Sarbatoare!

tort in forma de sticla

Desi pare complicat de facut, nu este deloc, promit! Avem nevoie doar de o sticla de plastic, de la sucul vostru preferat, un cutter bine ascutit si cateva ingrediente foarte accesibile, din gama permanenta a magazinelor LIDL ROMANIA. In primul rand avem nevoie de ciocolata, pentru a glazura foarte bine sticla, apoi de ingredientele specifice pentru a umplutura, care este un delicios si super aromat salam de biscuiti. Mai mult decat un tort, este un proiect foarte fain, pe care il puteti face alaturi de cei dragi si rezultatul final, asa cum bine vedeti din poza de mai jos, va fi atat de apreciat incat omuletii, vorba lui Buni Sia, “n-o sa mai pridideasca cu pozele!”

tort in forma de sticla

Ingrediente pentru un Tort in forma de sticla (8-10 portii):
Timp de preprare 90 min, timp de asteptare 12 ore, dificultate medie
– 200g ciocolata amaruie Bellarom
– 200g ciocolata cu lapte Fin Carre
– o sticla de suc de 1-1.5 litri
– 600g biscuiti digestivi Sonday
– 250ml lapte Pilos
– 250g unt Pilos
– 200g zahar brun Belbake
– 2 linguri cacao Castello (30g)
– o lingura esenta de rom Castello (15ml)
– 100g merisoare confiate Alesto

tort in forma de sticla

tort in forma de sticla1. Spalam bine sticla de suc o golim. Indepartam cu grija eticheta si o pastram pentru final. Cu ajutorul unui cutter foarte bine ascutit, taiem o fereastra de 5x5cm, exact unde este locul etichetei. Topim ciocolata la baie de aburi, o lasam sa se zvante putin, ca sa nu topeasca sticla.

tort in forma de sticla2. Turnam ciocolata in sticla, cate ¼ cana o data si rotim bine sticla, astfel incat sa se glazureze uniform cu ciocolata. Trebuie sa avem 2-3 straturi de ciocolata, deci lasam sticla la frigider 10-15 minute intre fiecare strat.

tort in forma de sticla3. Pentru salamul de biscuiti, intr-un bol incapator rupem biscuitii bucatele, unele mai mari, altele mai mici. Separat, intr-o craticioara, punem la fiert laptele, utul, cacao, esenta de rom, zahar brun. Le fierbem pana zaharul si untul sunt topite. Adaugam merisoarele peste biscuiti, turnam amestecul de lapte cat e inca fierbinte si amestecam bine. Lasam compozitia sa se raceasca la temperatura camerei.

tort in forma de sticla4. Umplem sticla cu salamul de biscuiti, apasand bine cu lingura astfel incat sa fim siguri ca sticla este umpluta perfect. Dam la frigider o jumatate de ora sau pana salamul de biscuiti face o crusta, apoi inchidem fereastra pe care am facut-o la inceput, folosind ciocolata topita. Dam tortul la frigider cel putin 12 ore. Desprindem cu grija sticla de plastic, cu ajutorul cutter-ului. Tinem sticla cu o folie de plastic, ca sa nu lasam amprente pe ciocolata. Cand toata sticla e desprinsa, reatasam eticheta si dopul, folosind putina ciocolata topita.

tort in forma de sticla

Tort in forma de sticla! Spuneti si voi daca nu se pot face lucruri absolut minunate cu doar cateva ingrediente simple si accesibile, pe care le gasiti in orice magazine Lidl! Este un tort economic si totusi atat de spectaculos, este un tort fara coacere, pentru care aveti nevoie doar de putina creativitate si un strop de indemanare!

tort in forma de sticla

Sper ca v-a placut reteta de azi, abia astept sa imi trimiteti poze, sa vad cum v-a iesit voua tortul in forma de sticla si, pentru a va face treaba si mai usoara, am facut si un video in care va arat pasii principali ai retetei 🙂 Apasati cu incredere PLAY filmuletului de mai jos si pentru si mai multe retete video cu Teo, nu uitati sa va abonati la canalul de YouTube Teo’s Kitchen!

2 Comments

  1. Ingenios si de efect. Cu un pic de rabdare si indemanare il poate face orice gospodina, chiar si incepatoare. Multumim pentru idee. 😉

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.