De fiecare data cand se intoarce #SaptamanaFranceza la Lidl, astept cu mega infrigurare branzeturile, TOATE branzeturile! In caz ca nu stiati INCA asta despre mine, sa stiti de acum inainte ca Teo+branza=LOVE. Mega-uber-ultra love! Orice fel de branza e pe gustul meu, de la casul de oaie pe care Buni Sia mi-l aduce de la Aschileu si pana la branza de capra cremoasa, pe care o folosesc azi la reteta de crostini. Daca si voi iubiti branza la fel de mine, trebuie sa incercati diversele sortimente de branza de la Saptamana Franceza! In general imi plac branzeturile de la Lidl si chiar daca nu sunt de la o saptamana tematica, puteti sa le incercati pe cele din gama permanenta in retetele de zi cu zi sau pentru platouri de branzeturi. Platourile de branzeturi sunt specialitatea si totodata febletea mea si AICI puteti citi un articol mai mult decat util despre cum alcatuim un plateau de fromages reusit!
Azi insa am vrut sa va arat cum puteti transforma produsele de la #SaptamanaFranceza intr-o gustare rapida si delicioasa, intr-o cina usoara sau intr-un aperitiv impresionant si inedit pentru musafiri! Crostini sunt un preparat italian si inseamna “cruste mici”. Ce inseamna de fapt? Felii de paine prajita cu diverse topinguri, de la branzeturi la carne, mezeluri sau diverse legume dar si in varianta cea mai simpla: paina prajita, unsa cu putin ulei de masline, ierburi aromatice sau un sos simplu de rosii sau pesto. De ce nu am incerca sa combinam ideea de crostini cu produsele cu specific frantuzesc? 🙂
Ingrediente pentru 6-8 portii
Timp de preparare 15 minute, dificultate redusa
– 200g branza cremoasa de capra Chevretine
– 50g nuci pecan Alesto
– 15g miere
– 150g piersici Freshona
– 100g piure de castane Duc de Couer
– 100g mezeluri frantuzesti
– 10 felii paine toast Castello
Prajim feliile de paine toast si intre timp pregatim crema de branza: amestecam branza de capra cu nucile tocate grosier si mierea. Intindem crema de branza pe feliile de toast si asezam deasupra felii de piersici, bine scurse din sirop. Picuram putina miere peste crostini. Pe alte felii de toast ungem un strat subtire de piure de castane si asezam pastrama sau salam frantuzesc.
Desi totul e foarte simplu de preparat, rezultatul final arata foarte bine si gustul este pe masura! Puteti inlocui piureul de castane cu dulceata de smochine si puteti incerca si alte tipuri de branza daca nu va place in mod deosebit aroma branzei de capra…desi eu zic ca e o combinatie foarte reusita intre branza de capra cremoasa, nucile crocante si mierea care da o aroma subtila. Sper sa va placa, sa le incercati si mai ales sa spuneti “Bine te-ai gandit, tu Teo!” dupa prima imbucatura! Hai, sa va fie de cel mai bine!