Iubitori de hummus, bucurati-va! Azi am pentru voi reteta de hummus cu vinete coapte, o prestez cam o data la 3 zile pe timpul verii si sper sa va placa la fel de mult ca si noua! In cazul in care va este o groaza absoluta sa porniti plita sau cuptorul pentru a coace vinete, nu va faceti griji, avem nevoie doar de o vanata pentru reteta de azi si puteti folosi si vinete coapte de la congelator.
Este un hummus cu o aroma subtila de vinete coapte, se pregateste in 3 minute daca aveti vinetele gata coapte si este ideal ca si o cina usoara de vara. Desi hummus-ul este o manare orientala de felul lui, merge perfect alaturi de rosii de gradina de la bunica, de alea romanesti, un pic tuguiate sau rotunde si diforme, usor rozulii, cum imi place mie sa le cumpar de la babutele din piata 🙂 Hummus cu vinete coapte sa fie deci!
Ingrediente pentru 4 portii:
- 200g boabe de naut din conserva
- o vanata mare coapta si curatata (cca o cana de miez)
- 2 linguri tahini (pasta de susan)
- 3 linguri ulei de masline
- 2 linguri zeama de lamaie
- 3 catei de usturoi
- o ceapa alba mica
- sare si piper dupa gust
Scurgem bine conserva de naut, prajim vanata si o curatam, astfel incat sa avem circa o cana de miez. Punem toate ingredientele in blender si le amestecam pana avem un hummus cremos. In functie de consistenta pe care o doriti, puteti sa puneti si apa din conserva de naut.
O reteta atat de simpla si totusi atat de gustoasa!
Multumim pentru reteta! Ador hummmusul si cred ca reteta aceasta este minunata!
Super!
f bun! e mai fin decat humusul normal 🙂
Daaa, e cel mai cremos! 🙂 Ma bucur ca ti-a placut!
O reteta f buna pentru vegani. Multumesc!
Cu mult drag! 🙂 Este un hummus special si foarte foarte apreciat in familia noastra!
Nouă ne plac la nebunie atât hummusul cât și salata de vinete, așa că această combinație este curcubeu pe cerul gurii .
Mulțumim!