MyKoolio, profesorul extraterestru

mykoolio

Zilele trecute faceam teme cu Luca (da, stiu, ma cunoasteti de pe vremea cand inca nu visam sa am un copil, apoi am trecut impreuna prin sarcina si…uite ca am baiat de clasa 1) si m-a intrebat “cum se alinta cuvantul “fata”? “Fetita?” Mi-a luat cateva secunde sa ma prind ce doreste. Diminutivul de la “fata”? “Nu, mama, cuvantul alintat!” Si uite asa mi-am dat seama ca lucrurile se schimba in invatamant, in scoala asa cum o stiam noi si mai ales in modalitatile de invatare.

Copiii nostri traiesc, fie ca ne place fie ca nu, intr-o lume digitala, total opusa celei in care am crescut noi. Personal cred cu tarie ca trebuie sa fie stimulati spre invatare in moduri noi, pe care desi noi le vedem ca “neconventionale”, pentru ei sunt extrem de atractive si, daca am invatat un lucru trecand alaturi de Luca prin clasa 0 si 70% din clasa 1 este acesta: cand invatarea se face prin poveste, joc si distractie, invatarea este mult mai eficienta. Cred ca eu personal am luat premiul I din clasa 1 si pana in clasa a-12-a pentru ca l-am avut langa mine pe bunicul meu, omul care m-a invatat CUM sa invat. Cum sa citesc ca sa raman cu ceva, cum sa imi fac fise de lectura, cum sa conspectez, cum sa asociez anii de la istorie cu diverse evenimente ca sa ii retin mai usor (si ii stiu si acum) sau jocurile de cuvinte care sa ma ajute sa invat Geografie. In clasa a-8a de exemplu, mi-a facut un intreg sir de cantecele ca sa invat industriile din fiecare oras. Le stiu si acum, desi fabricile or fi de mult inchise 🙂

Avand toate acestea in minte, am gasit PLATFORMA MYKOOLIO. Ce este MYKOOLIO? 

Exact asta:  o platforma care te invata cum sa inveti, cum sa gandesti logic, cum sa iti obisnuiesti copilul sa gandeasca el pentru el, nu sa repete ce a memorat precum un robotel. Platforma este rezultatul unei echipe de 20 de profesori romani coordonați de prof. Radu Gologan (Coordonator al Lotului Olimpic de Matematica) si o echipa de de peste 30 elevi. Gasiti pe MYKOOLIO peste 200 de lectii interactive si exercitii la romana si matematica, pentru clasele I-VIII, toate in concordanta cu programa scolara in vigoare. Dupa cum bine puteti observa…Luca este in extaz!

mykoolio

De ce este Luca in extaz, va intrebati? Pentru ca toate lectiile sunt INTERACTIVE!  Exact cum va spuneam mai sus: invata jucandu-se! Profesorul lui este extraterestrul Koolio, alaturi de care porneste in calatoria prin Universul Cunoasterii. Toata ideea aceasta de poveste a unui extraterestru care are nevoie de inteligenta umana pentru planeta lui l-a facscinat pe Luca si sunt sigura ca ii va fascina si pe scolarii vostri. Lectiile sunt structurate audio-video, lucru care va antrena mintea copiilor astfel incat sa retina informatiile usor si rapid. Luca vorbeste mult, intreaba mult, ii place sa i se explice detaliat. Probabil si de asta ii place atat de mult pe MYKOOLIO: nu este un simplu elev care asculta ce i se preda, ci ia parte active in procesul de predare. Poate reveni oricand la informatiile care nu ii sunt clare sau pe care vrea sa le aprofundeze, avand un professor (extraterestru) care e mereu online.

Desi timpul lui la tableta sau laptop este limitat, ma incanta faptul ca poate sa isi petreaca acest timp “cu tehnologia” intr-un mod mai mult decat constructiv. Platforma MYKOOLIO este accesibilă de pe computer, tableta si smartphone, fiind nevoie doare de o conexiune la internet. Asta inseamna ca Luca poate invata de oriunde!

Extraterestrul KOOLIO este foarte accesibil, fiind gratuity pentru profesori, care pot sa folosasca materialele in clasa. Pentru parinti si copii, accesul la platforma este gratuit pentru partea de lectii si cu un abonament lunar de cca 28 lei pentru partea de exercitii si statistici 🙂

mykoolio

Intelegeti acum de ce suntem atat de incantati? Va invit si pe voi si scolarii vostri sa accesati platforma MYKOOLIOsi astept parerile voastre 🙂 Aveti in fata o vacanta mareeeeee in care sa va bucurati de altfel de modalitati de invatare, eu zic sa profitati de ea! In plus, pentru micutii competitivi si nu numai, sa stiti ca in perioada 23-29 mai, pe MyKoolio se organizeaza un concurs la care participa in mod gratuit, iar toti participantii care vor avea un punctaj mai mare de 60 de puncte la testele de evaluare vor primi o diploma din partea organizatorilor! Mult succes!

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.