Chec cu ulei de masline

chec cu ulei de masline

Vreti sa incepem saptamana cu o reteta dulce si interesanta? Eu zic ca un chec cu ulei de masline este inceputul perfect pentru o saptamana frumoasa! De ce? Este un chec foarte simplu de preparat, foarte aromat, cu o combinatie inedita de ulei de masline si portocale. Este genul de chec foarte umed, care se pastreaza foarte bine la frigider, invelit in folie alimentara, timp de o saptamana, deci il puteti servi dimineata la cafea, il puteti pune in caserola pentru pranzul de la birou sau copiilor in pachetelul de la scoala. Nu este exagerat de dulce, deci merge perfect alaturi de un pahar de lapte rece sau cafeaua de dimineata 🙂

chec cu ulei de masline

Uleiul de masline extra virgin este unul dintre ingredientele principale si vedeta acestui chec cu ulei de masline, ii da o aroma subtila foarte interesanta, fara a acoperi restul ingredientelor, iar sucul si coaja de portocala echilibreaza perfect gustul prajiturii. Sigur, uleiul de masline extra-virgin nu este un produs ieftin, tocmai pentru ca este un ulei de masline de calitate superioara, presat la rece si care contine tot ce e mai bun din masline, dar in Saptamana XXL de la Lidl va puteti bucura de ulei de masline extra-virgin de foarte buna calitate si la un pret foarte ok. Puteti consulta intreaga oferta din Saptamana XXL AICI.

chec cu ulei de masline

Ingrediente pentru un tort de 10-12 portii

Timp de preprare: 10 minute, timp de coacere: 35 minute, dificutate redusa

  • 4 oua mari
  • o lingura coaja de portocala
  • 200g zahar
  • 2 pliculete zahar vanilat Castello
  • 250g suc de portocale VitaFit
  • 250g ulei de masline extra-virgin Primadonna
  • 250g faina Castello
  • un pliculet parf de copt
  • ¼ lingurita sare

chec cu ulei de masline

Incingem cuptorul la 180°C si tapetam cu unt si faina sau unt si hartie de copt o tava cu diametrul de 25cm. Intr-un bol incapator, amestecam cu mixerul la viteza medie ouale, zaharul, coaja de portocala, 2-3 minute sau pana sunt bine amestecate. Adaugam in fir subtire sucul de portocale, amestecand cu mixerul. Adaugam apoi si uleiul de masline, amestecand. La final, cernem peste amestecul obtinut faina, praful de copt si sarea si amestecam pana avem un aluat fin.

chec cu ulei de masline

Turnam aluatul in tava pregatita si coacem 35-40 minute sau pana checul trece testul scobitorii (o scobitoare introdusa in mijlocul prajiturii iese curata, fara urme de aluat).

chec cu ulei de masline

Scoatem checul din forma si il mutam pe un gratar, apoi il lasam sa se raceasca de tot inainte de a-l pudra cu zahar sau de a-l glazura. Daca doriti, puteti face o glazura de lamaie din 250g zahar pudra si 40-50ml zeama de lamaie pe care le amestecati cu telul pana aveti o glazura lucioasa, in care granulele de zahar pudra abia daca se mai simt. Glazura se toarna peste checul rece si se lasa la rece pana se intareste. Acest chec cu ulei de masline este si un blat de tort excelent, deci il puteti folosi si in acest scop 🙂 Pofta buna dragii mei!

chec cu ulei de masline

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.