Nu dragii mei, nu am innebunit de tot 🙂 Nu, nu ati citit gresit titlul retetei, chiar asta pregatim azi – “Dulceata tort de morcovi”! Aveti incredere in mine cand va spun ca este una dintre cele mai interesante dulceturi pe care le veti manca vreodata? Si cand spun “interesanta” ma gandesc la un gust impresionant, pe care il veti tine minte! Voi stiti ca eu sunt mare fan Carrot cake, cred ca este o prajitura care se regaseste pe blog in cele mai multe veriante de reteta, pentru ca mereu sunt in cautarea Carrot cake-ului perfect si se prea poate sa il fi gasit acum si sub forma de dulceata!!! Acest gen de dulceata, cum este dulceata tort de morcovi, are nevoie de pectina pentru a se intari, pentru ca nu e o dulceata de fructe care sa lase suficienta zeama/sirop pentru a se gelifia.
De ce m-am gandit eu la o astfel de dulceata “nastrusnica”? Paaaaai, AM FOST PROVOCATA! Da, am fost provocata de un om foarte drag mie, un maestru in bucatarie, care nu m-a criticat (atat de tare pe cat as fi crezut 🙂 ) ba chiar m-a si laudat pe alocuri – Horia Varlan! Impreuna cu Dr. Oetker, Horia a lansat o provocare nu doar pentru mine ci pentru TOATE GOSPODINELE – provocarea de a gati cea mai inedita reteta de dulceata! Aflati toate detaliile in video-ul de mai jos si acceptati provocarea lui Horia, asa cum am acceptat-o si eu 🙂 Va puteti inscrie retetele de dulceata pe site-ul Dr. Oetker, AICI!!!
Acum sa revenim la dulceata noastra de azi – Dulceata tort de morcovi! Cum o mancam noi? “Pe pita”, ca orice ardelean care se respecta, dar nu oricum! Mai intai si mai intai prajim o felie de toast, apoi o ungem cu un strat subtirel de crema de branza natur, pentru ca, nu-i asa, Carrot cake are si faimoasa crema de branza si apoi un strat generos de dulceata!
Ingrediente pentru 4-6 borcane de 250ml:
– 350g morcovi dati pe razatoare
– 150g mere curatate de coaja si taiate cubulete
– 600g compot de ananas, cu tot cu suc
– 50ml zeama de lamaie
– o lingurita scortisoara
– ½ lingurita nucsoara
– 50g Dr. Oetker Gelfix Super 3:1
– 350g zahar brun
– miezul de la un baton de vanilie
– 2 linguri ghimbir confiat, tocat marunt
Este absolut delicioasa la micul dejun, in clatite, pe pancakes, amestecata pur si simplu cu iaurt si muesli si merge perfect si alaturi de un platou de branzeturi sau un piept de rata. Va place reteta mea nastrusnica? Abia astept sa le vad pe alea voastre, cine stie cine vor fi norocoasele carora Horia Varlan le va incerca retetele si vor fi marile castigatoare ale provocarii lui Horia 🙂