Brownie cu nuci si portocale

negresa cu nuci si portocale

Cand e vorba de ciocolata, se intampla un asa-ceva-nu-stiu-ce cu mine, dar efectiv nu ma pot abtine! Orice prajitura sau desert care contine ciocolata si mai mult, din care curge efectiv ciocolata, nu are cum sa nu fie pe lista mea de favorite! Si tocmai de aceea, sunt mereu in cautarea ciocolatei perfecte pentru deserturi si, sper bucuria mea (si a voastra) , se pare ca am gasit-o! Tocmai s-a lansat pe piata din Romania o ciocolata pe care eu o cunosc de ceva vreme – Nestle Dessert Noir – cu un continut de cacao de 52%, adica absolut perfecta pentru deserturile mele decadente!

negresa cu nuci si portocale

Cand am primit spre testare baxul cu cele 20 de tablete, ma intreba mama, vazand probabil uimirea din ochii mei, “nu imi dai si mie? Ce poti face cu ATATA ciocolata?!?!?” Nu nu, intrebarea corecta este “Ce NU poti face cu atata ciocolata?!” Pai poti face cele mai cele lava cakes, pentru ca Nestle Dessert este ciocolata fondanta perfecta pentru asta! Poti face brownies care mai de care, ganache de ciocolata, din acela lucios, din care trebuie sa faci o cantitate dubla ca sa te asiguri ca ramane si pe prajitura dupa ce ai degustat si desgustat si lins spatula dupa spatula! Poti face inghetata de ciocolata, din aceea cremoasa, pentru care nicio lingura nu e prea mare!

negresa cu nuci si portocale

Da, ciocolata Nestle Dessert Noir este foarte versatila si eu v-o recomand din mai multe motive:
– se rupe foarte usor (si cu dintii pentru degustare continua, dar si cu manutele, pentru topit)
– se topeste repede, usor, la bain-marie
– contine unt de cacao si extract natural de vanilie din Madagascar, care accentueaza gustul intens de ciocolata si ii dau o aroma deosebita
– puteti sa o folositi la reteta de azi, o super brownie de care eu personal sunt foarte mandra si pe care trebuie sa o impart cu cei dragi, altfel imi e teama ca voi manca eu toata tava 🙂

Ingrediente pentru brownie cu nuci si portocala:
– 170g unt
– 450g ciocolata Nestle Dessert Noir
– 100g faina
– 5 oua mari
– 300g zahar (400)
– ½ ingurita sare
– miezul de la o pastaie de vanilie
– ½ lingurita scortisoara
– o lingura coaja de portocala
– 100g nuci

OPTIONAL: 16 praline asortate.

 

Stiu ca vrei sa inveti si tu reteta pentru NEGRESA TUTUROR NEGRESELOR, deci apasa cu incredere PLAY 🙂

PROVOCARE PENTRU BLOGGERII CULINARI! 🙂 Stiu ca va e pofta, stiu ca doriti sa incercati tableta de ciocolata, asa ca, dragii mei compatrioti bloggeri culinari, am pentru voi o super provocare, ce se va solda cu doua premii: minunatele tablete Nestle Dessert Noir, pe care sa le degustati, sa le folositi in retetele voastre si sa ne impresionati artistic si (Doamne ajuta!) poate sa si gustam vreodata din preparatele voastre!

Va provoc sa faceti un desert de iarna, Craciunesc, care sa contina ciocolata Nestle Dessert Noir si 3 ingrediente specifice Sarbatorilor de Iarna: scortisoara, nuci, coaja de portocala. Posteaza reteta pe blogul tau si lasa-mi link-ul intr-un comentariu la aceasta postare. In urma jurizarii (premiem aspectul, originalitatea, respectarea criteriilor de concurs) vom desemna doi castigatori, fiecare urmand sa fie rasplatit cu cate 6 tablete Nestle Dessert. Astept cu mare drag retetele voastre, stiu ce minuni puteti face in bucatarie, deci…bring it on!!! Concursul se desfasoara pana la data de 5 ianuarie 2015, deci aveti la dispozitie 2 saptamani sa pregatiti cea mai cea reteta!

LATER UPDATE! 🙂 Avem cele doua castigatoare!!! Felicitari, Corina si Paula si va multumim pentru retetele atat de frumoase! Va multumesc tuturor pentru participare si Nestle Dessert pentru colaborarea frumoasa 🙂

Pana atunci…e musai sa va mai arat niste poze cu Brownie cu nuci si portocale!

brownie cu nuci si portocale

brownie cu nuci si portocale

brownie cu nuci si portocale

18 Comments

  1. Dana P

    Buna Teo. Arata bine, dar am o intrebare: ce rotocoale ai pus in compozitia din tava ? Sunt vafe cu umplutura si alune Iti multumesc si Sarbatori fericite alaturi de cei dragi.

  2. Dana P

    Buna Teo. Arata bine, dar am o intrebare: ce rotocoale ai pus in compozitia din tava ? Sunt vafe cu umplutura si alune
    Iti multumesc si Sarbatori fericite alaturi de cei dragi.

  3. Mi se pare mie sau buletele evidentente – înainte de Așezarea nucilor – sunt Ferrero Rocher?

  4. Daniela

    Buna Teo! In afara de nuci ai pus bomboane cu alune de padure? Cel putin asa se vede in fotografii si in filmulet, la final.
    Multumesc!

  5. Buna Teo, nu e cam mult zahar? Sau e asa de amara ciocolata de la Nestle?

    Multumesc

  6. anamaria

    Eu nu mi-s blogger culinar insa tocmai ce am luat o ciocolata Nestle din cora si nu eram decisa ce sa fac cu ea asa ca ma bag la aceasta prajitura..bine, asta dupa ce merg sa mai cumpar ca vad o cantitate zdravana de cioco (chiar se pot injumatati ingredientele?)
    Tks.

  7. roxana

    Salut Teo,
    Reteta pare delicioasa. Ai folosit si alune de padure? Sarbatori Fericite!!!

  8. Salut!
    Am raspuns cu drag provocarii si va prezint mega salamul de ciocolata, cu nuci prajite, coaja de portocala si scortisoara. A trecut ca painea calda!
    Multumim de provocare 🙂

    http://corinaureche.ro/salam-de-ciocolata-cu-nuci-scortisoara-si-coaja-de-portocala/

    Kisses :*

  9. PicincuH Viorica

    Delicioasa provocare; bafta bloggerilor culinari! 🙂 hihi, imi ploua in gura, privind prajitura ta

  10. Ciubotaru Marinica

    felicitari!dar vrem si noi asemenea premii…

  11. Buna Teo. Frumoasa provocarea ta! Am ajuns pe ultima suta de metri, dar prajitura a fost minunata!
    Reteta aici: http://www.enjoy-dessert.com/2016/01/negresa-cu-mascarpone.html

  12. Buna! imi poate spune cineva unde se gaseste Ciocolata Nestle dessert Noire?
    Va multumesc!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.