Tocanita de tortellini cu pui #gatescpentruocarte

tocanita de tortellini cu pui

#gatescpentruocarte este una dintre cele mai frumoase initiative in care am fost implicata vreodata. Despre ce este vorba? Despre niste sufletele care vor sa citeasca si… nu au ce! In satul Ponorel din Muntii Apuseni sunt mai mult de 50 de elevi insa nu exista carti si nici biblioteca. Exista insa un om suflet, doamna Georgeta Pogan, bibliotecara din comuna Vidra, care de ani de zile merge in fiecare saptamana 7 kilometri pe jos pentru a le duce copiilor din Ponorel carti. Apoi, sabileste impreuna u cei mici cartile pentru saptamna viitoare si porneste din nou la drum. Acum insa, o putem ajuta si noi pentru a le aduce copiilor din Ponorel o biblioteca adevarata!

FIECARE RETETA CU PUI = O CARTE PENTRU COPIII DIN PONOREL!

In pragul Craciunului, prietenii mei de la Transavia doresc sa facem impreuna o biblioteca plina de carti pentru copiii din Ponorel! Mereu am gatit cu drag folosind produsele Transavia din carne de pui, iar acum nu pot decat sa fiu mandra ca au aceasta initiativa si ca m-au luat alaturi de ei!

tocanita de tortellini cu pui

CUM TE POTI IMPLICA IN CAMPANIA #GATESCPENTRUOCARTE?
1. Posteaza fotografia cu reteta ta preferata cu pui (ne-am bucura sa ne impartasesti si modul in care ai preparat-o) pe Facebook-ul Teo’s Kitchen sau Pagina de Facebook Transavia folosind hashtag-ul #gatescpentruocarte.

Poti posta reteta si pe blogul tau si sa ne lasi aici un link 🙂

Imi poti trimite fotografia si pe mail: teodora@teoskitchen.ro si eu o voi posta intr-un album special #gatescpentruocarte pe Facebook sau o poti posta pe Instagram folosind hashtag-ul #gatescpentruocarte.

2. Fiecare reteta impartasita de voi inseamna o carte donata in biblioteca elevilor din Ponorel.

#gatescpentruocarte

Pentru a va demonstra cam cat de usor este sa le oferim o carte copilasilor, gatesc azi pentru ei si pentru voi o reteta foate simpla, foarte accesibila si perfecta pentru zilele reci de iarna: Tocanita de tortellini cu pui, o tocanita care e gata in mai putin de 20 de minute si care e super cremoasa si gustoasa 🙂 Am ales sa folosesc mini fileuri din piept de pui Fragedo Delicat pentru ca sunt din carne de pui de cea mai buna calitate, pentru ca sunt gata portionate si, ca la toate produsele Transavia, nu exista “cazaturi”: toata carnea din caserola este gata curatata, perfecta de folosit imediat!

Ingrediente pentru 4 portii:
– 250g tortellini proaspeti (cu umplutura preferata de voi)
– 500ml supa de pui
– 400g legume congelate asortate
– 500g mini fileuri din piept de pui Fragedo Delicat
– 2 linguri ulei
– sare si piper dupa gust
– boia dulce
– fulgi de usturoi
– 300ml smantana dulce pentru gatit
– 150g cascaval/parmesan dat pe razatoare

tocanita de tortellini cu pui

Intr-o oala incapatoare punem supa de pui, tortellini si legumele si le lasam sa fiarba 10 minute sau pana pastele si legumele sunt facute. Separat, amestecam mini fileurile din piept de pui cu uleiul, sare, piper, boia si usturoi, astfel incat carnea sa fie bine condimentata, apoi le prajim in tigaia grill, la foc moderat, pana sunt rumenite frumos pe ambele parti. Taiem apoi carnea cubulete de marimea unei imbucaturi si adaugam carnea si smantana in tocanita. Le amestecam si le lasam sa dea un clocot impreuna, potrivim de sare si piper dupa gust. La final nu ne ramane decat sa adaugam cascavalul sau parmesanul date pe razatoare si sa amestecam pana se topesc. In functie de branza folosita si de cat este aceasta de sarata, folosim mai putina sare in reteta, da? 🙂

tocanita de tortellini cu pui

tocanita de tortellini cu pui

tocanita de tortellini cu pui

tocanita de tortellini cu pui

Tocanita este absolut delicioasa, mai ales cand este servita fierbinte. Luca a mancat tot din farfurie, cu atat mai mult cu cat i-am explicat de ce a gatit reteta si, mai mult, a ales din biblioteca doua din cartile lui preferate, pe care sa le duca la Ponorel 🙂 Astept cu mare drag retete voastre si nu uitati sa folositi hashtag-ul #gatescpentruocarte 🙂

tocanita-de-tortellini-cu-pui-3

tocanita-de-tortellini-cu-pui-1

2 Comments

  1. Madalina Vlad

    Buna Teo! Arata delicios!! Imi poti spune ce fel de tortellini ai folosit?

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.