Reteta scurta de vineri: cea mai simpla reteta de paste! Chiar este cea mai simpla reteta, ideala pentru gospodine incepatoare, mamici grabite, proaspat casatoriti, studenti, burlaci 🙂 Ce poate fi mai simplu decat sa punem TOATE ingredientele intr-o oala, inclusiv pastele si sa le fierbem toate impreuna? Amidonul din paste ne ajuta sa avem un sos cremos, legumele si pancetta le dau pastele toata aroma de care au nevoie si parmesanul doar leaga totul si mai bine impreuna! 🙂
Ingrediente pentru 4 portii:
– 250g rosii cherry taiate in 4
– o ceapa alba/rosie taiata marunt
– 5 catei de usturoi taiati marunt
– 3 linguri busuioc proaspat, uscat sau congelat
– 300g pancetta/bacon/sunculita taraneasca/kaizer taiat fasii
– 5 ciuperci mari, curatate si taiate felii
– 250g spaghetti
– 1 litru apa
– 100g parmesan proaspat razuit
Punem toate ingredientele intr-o oala, turnam apa, amestecam si le punem pe foc. Din momentul in care incep sa fiarba, le fierbem 12-13 minute la foc mare spre mediu, pana tot lichidul scade si pastele sunt fierte. Tragem de pe foc si adaugam parmesanul peste pastele fierbinti. Amestecam.
Gata! O masa consistenta si aromata pentru intreag familie! Se poate SI mai simplu de atat? 🙂 Sa va fie de cel mai bine!
Ceapa alba rosie? Nu pricep.
Alba sau rosie 🙂
Buna Teo. Sunt un pic nedumerita… 1 litru de apa scade in cele 12-13 minute?
Scade, e absorbita de paste….se duce 🙂 Promit! 🙂
Teo, sunt o mare fana a bunataturilor tale … Te rog frumos imi poti spune ce aragaz, cuptor folosesti ? Vreau sa cumpar unul si m-as bucura sa fie ca al tau, ca sa fiu sigura ca-mi iasa retetele tale super, mega delicioase ! multumesc si te pup
Corina, eu am plita BEKO, normala, pe gaz cu 4 ochiuri si cuptor electric Whirlpool, pe care il ame de 6 ani si l-am folosit enorm de mult, a rezistat cu succes la tot 🙂