Dragilor, tocmai ce m-am intors dintr-o scurta calatorie in Varna si Istanbul, abia astept sa va povesesc cum a fost, dar pana atunci, aceasta e prima reteta pe care am gatit-o dupa intoarcere 🙂 Si, dupa 4 zile de kebab la turci, am simtit nevoia de…altceva 🙂 Asa ca, imediat ce am ajuns in Cluj am dat o fuga la Lidl, prietenul meu de nadejde, unde am gasit in plina desfasurare Saptamana Mediteraneaana, plina dar plina de produse spaniole, grecesti si italiene! Asa ca, de entuziasm am combinat cat putin din bucataria italiana cu putin din cea spaniola si au iesit acesti gnocchi cu chorizo absolut deliciosi!
Idei de retete cu produsele grecesti pe care le gasiti la Lidl gasiti AICI, la reteta de Meze grecesti iar idei pentru bucataria spaniola AICI, la retetele de Tapas spaniole 🙂
Ingrediente pentru 2 portii
Timp de preparare: 40min, dificultate redusa
– 500g gnocchi proaspeti Combino
– 100g chorizo SolMar
– o lingura ulei Primadonna
– 300g sos de rosii cu ierburi aromatice Italiamo
– o ceapa alba mica, tocata marunt
– 3 catei de usturoi
– sare si piper Kania dupa gust
– 50g parmesan Italiamo
– 50g cascaval Mahon SolMar
Intr-o tigaie mare, prajim chorizo cu putin ulei pana e frumos rumenit, apoi adaugam cepa si usturoiul tocate marunt si le calim impreuna pana ceapa devine translucida. Turnam deasupra sosul de rosii, sare si piper si 50ml apa si lasam totul sa fiarba 7-8 minute la foc mediu, pana sosul incepe sa scada si sa fie bine legat. Adaugam apoi busuiocul tocat marunt.
Cat timp fierbe sosul, ne ocupa de gnocchi, pe care ii fierbem dupa instructiunile de pe ambalaj, in apa cu sare, 3-4 minute (adaugam gnocchi numai cand apa este clocotinda si sunt gata cand se ridica la suprafata). Ii scurgem bine din apa in care au fiert intr-o sita, apoi ii punem peste sosul de rosii, adaugam si parmesanul fulgi si amestecam foarte bine, cu grija sa nu zdorbim gnocchi. Potrivim la gust de sare si piper si daca doriti sa puneti fulgi chili sau ardei iute, acesta este momentul cel mai potrivit 🙂
Punem gnocchi intr-un vas rezistent la cuptor (tigaie de fonta, craticioara, vas yena sau de lut), punem cascavalul dat pe razatoare deasupra si dam totul al cuptorul incins la 200°C timp de 3-4 minute sau pana cascavalul este frumos topit si incepe sa se rumeneasca.
Noi i-am macat calzi, imediat ce i-am scos din cuptor si, dupa o zi lunga, in care nu am putut manca aproape nimic de caldura, au fost minunati pe racoare 🙂 Inainte de a va spune traditionalul deja “sa va fie de cel mai bine” vreau sa va mai spun ca de azi gasiti la LIDL oferta Plin de energie, cu pantofi de sport, tricouri si pantaloni pentru ca…dupa o portie de chorizo, trebuie sa facem miscare 🙂
Minunata aceasta reteta draga Teo o sa o fac si eu in curand.