Negresa este una dintre cele mai iubite prajituri cu cacao in familia mea si ce imi place mie cel mai mult e ca se pastreaza foarte bine la frigider si ii pot pune lui Luca in pachetel, la scoala, cate o bucatica 🙂 Azi va propun o varianta foarte simpla de negresa, cu sos de vanilie, ca sa ii impacam si pe iubitorii de ciocolata dar si pe cei care prefera vanilia 🙂
Ingrediente:
- 4 linguri cacao
- 100ml apa fierbinte
- 200g unt moale
- 200g zahar brun
- 3 oua mari
- 200g faina
- 1 lingurita praf de copt
- 100ml ciocolata cu lapte
- 50g nuci tocate foarte marunt
Mai intai incingem cuptorul la 180°C si tapetam cu unt si faina sau cu unt si hartie de copt o tava cu dimensiunile de 20x25cm. Amestecam cacaua cu apa fierbinte, lasam apoi sa se raceasca. Separat, intr-un bol mare, amestecam untul moale (la temperatura camerei), zaharul, ouale, faina si praful de copt pana avem o compozitie omogena. Adaugam si amestecul de cacao, apoi punem si ciocolata rupta bucatele mici. Amestecam bine bine totul, si turnam compozitia in tava, batem tava de blatul de bucatarie pentru a se nivela (sau nivelam cu spatula), presaram deasupra nucile tocate marunt si coacem negresa 20 min sau pana trece testul scobitorii.
Ingrediente pentru sosul de vanilie:
- 250ml lapte
- 100g zahar
- o lingura amidon
- 2 linguri unt
- 2 lingurite esenta de vanilie facuta in casa
- un varf de cutit de sare
Intr-o craticioara fierbem laptele, apoi adaugam restul ingredientelor si amidonul desfacut in 2 linguri de apa fierbinte. Fierbem totul la foc mic, pana se ingroasa ca o budinca, apoi il lasam sa se raceasca complet inainte de a-l folosi.
Peste fiecare bucata de negresa punem o lingura buna de sos de vanilie si decoram cu fructe sau merisoare uscate sau cu ce are Luca la indemana, in principiu 🙂 Sa va fie de cel mai bine, dragilor si neaparat sa incercati reteta alaturi de cei mici, pentru ca e foarte simplu de facut si se vor descurca perfect in bucatarie…cu putin ajutor de la mami! 🙂
Geniala reteta !@!@ merita incercata !!!
La sosul de vanilie scrie ca se fierbe apa, dar apa nu se afla in lista de ingrediente pentru sos. ???
Crina,e o greseala, am corectat. E lapte, nu apa 🙂 Scuze!