Pentru astazi am pregatit Timbale de pastrav cu spanac. Suna foarte bine, asa-i? Nu va pot explica in cuvinte cat de bun a fost si sosul…apffffff…sosul!
Inainte sa trecem la reteta in sine, trebuie sa va reamintesc ca, saptamana aceasta, la Lidl, este Saptamana Marcilor si gasiti produse din brand-uri renumite la preturi foarte foarte bune!
Ingrediente pentru 2 portii, timp de preparare o ora, dificultate medie
– 2 pastravi, proaspeti, eviscerati (500g)
– 300g spanac frunze congelat Icefield
– 150g rosii cherry taiate cubulete
– 2 linguri ulei de masline Primadonna (o lingura pentru spanac, una pentru sos)
– sare, piper Kania
– 2 catei de usturoi (unul pentru spanac, unul pentru sos)
– o ceapa mica alba taiata marunt (jumatate pentru spanac, jumatate pentru sos)
– 150ml vin rose dulce Busuioaca de Bohotin
– ½ cutiuta sofran Deluxe
– 100ml smantana dulce Pilos
Mai intai incingem cuptorul la 170°C. Apoi, curatam pestele de solzi si il filetam exact cum vedeti in filmuletul de mai jos 🙂
Taiem fileurile de pastrav de latimea cercului pentru copt (respectiv taiem partea care este burta pastravului) si asezam fileurile in cerc, lasand in mijloc o gaura, pentru umplutura de spanac. Cercuri pentru copt gasiti la Lidl, marca Ernesto. Nu uitati sa puneti o fasie de hartie de copt in cerc, decupata exact pe marimea cercului (pentru ca pestele sa nu se lipeasca de cerc si pielea pestelui sa ramana intacta).
Incingem intr-o tigaie o lingura ulei de masline si calim ceapa si usturoiul tocat marunt, cca 30 secunde. Peste ceapa adaugam rosiile si spanacul, pe care il decongelam si il scurgem foarte bine de apa si il tocam cu cutinul. Amestecam totul, condimentam cu sare si piper si tinem tigaia la foc mic 4-5 minute, amestecand des. Umplem locul gol din mijlocul fileurilor de pastrav cu spanac, il indesam bine si dam la cuptor la 170°C, 12-14 minute.
Pentru sos, incingem intr-o tigaie o lingura de ulei de masline si calim ceapa si usturoiul, pana devin translucide. Stingem cu vinul rose si il lasam sa scada, cca 2 minute la foc mic. Adaugam apoi smantana, amestecam bine, asezonam cu sare si piper. Punem si sofranul , amestecam si mai punem sos pe foc 2-3 minute la foc mic, pana cand incepe sa se ingroase. Strecuram apoi sosul si, daca mai e nevoie, punem sare si piper 🙂
Sa va fie de bine, sper ca v-am ajutat cu reteta de azi sa vedeti cat de simplu e sa faceti o reteta spectaculoasa ca si aspect si gust cu ingrediente atat de la indemana, toate fiind din gama de baza Lidl 🙂 Mult spor sa aveti!
Reteta pare foarte complicata dar vroiam de mult sa fac ceva cu spanac si ma cam saturasem de spanac cu orez. sunt sigur ca nu o sa iasa nici macar aproape lafel de estetic dar macar stiu ca pot sa combin peste cu spanac, ceea ce nu mi-ar fi trecut prin cap in mod normal. Multumesc de idee!
Delicioase si arata foarte bine !
abia astept sa gust aceasta reteta bentru ca este absolut delicioasa!
Wow!!!chiar arata super!
Este o nebunie aceasta reteta si arata intr-un mare fel;felicitari!