Tagliolini al forno (Paste la cuptor)

paste la cuptor

Dragii si dragele mele, asa cum poate v-ati prins deja, eu, Teodora Rogobete sunt dependenta de LIDL. Da, da, recunosc! Cand mama, locuind in Elvetia, imi spunea mereu ca luni merge la Lidl ca e ziua nu stiu care, ca este saptamana cu tema x la Lidl, ca urmareste catalogul de Lidl…credeam ca e putin cu-cu. Si ghiciti? Citesc catalogul Lidl in fiecare saptamana, intru pe site-ul lor in fiecare zi sa vad ce promotii urmeaza, ce produse special aduc, ce saptamana tematica e la rand. Da, de asta iubesc Lidl: produsele lor marca proprie sunt minunate! Gasesti de la cele mai uzuale si accesibile (lactatele Pilos, de exemplu, sunt vesnic in frigiderul nostru) si pana la produse gourmet, cum e gama Deluxe. Ca sa nu mai spun de saptamanile lor tematice, care au schimbat modul in care gatesc! Sunt cele mai bine organizate astfel de saptamani, gasesti de la condimente din tara x si pana la cele mai specific ingredient si produse speciale, pe care nu le gasesc in niciun alt magazin. Iar pentru ca ma stiti pasionata de copt prajituri si bunataturi, gama lor Belbake este mereu pe lista de cumparaturi, de la praful de copt si drojdie si pana la ciocolata de menaj sau, mai nou, batoane de vanilie, condimente speciale ca anason stelat sau cardamom. Asa ca, in lumina acestui minunat magazine care este Lidl, vreau sa va anunt cu mare mandrie ca de acum inainte, in fiecare saptamana, vom avea reteta Lidl, pe care o pregatesc cu mare drag pentru Lidl, exclusiv cu produsele lor, pentru ca da, la Lidl gasesc tot ce imi trebuie! 🙂

Azi facem Tagliolini al forno – paste la cuptor, pentru ca saptamana aceasta gasiti la Lidl produse Deluxe, adica o gama gourmet, dar la preturi foarte accesibile. Intreaga gama o puteti vedea AICI 🙂 Eu am ales Tagliolini al pepperoncino, paste proaspete, cu ardei iute, un sos de rosii foarte bun, cu rucole si parmesan, sunca Serrano si cele doua paste speciale, una de usturoi si una de busuioc. Ca sa completeze toata reteta, a intrat in schema Mozzarella di bufala, adica, mozzarella din lapte de bivolita, adevarata mozzarella. Ca sa stiti si voi, mozzarella este NUMAI din lapte de bivolita, ceea ce gasim noi in magazine sub denumirea de Mozzarella si este din lapte de vaca, este de fapt, in Italia, fior di latte, foarte buna de altfel, dar NU din lapte de bivolita. Gata cu povestile, sa trecem la reteta, zic!

Ingrediente pentru 4 portii:
– 250g tagliolini cu ardei iute
– o ceapa rosie mica, taiata marunt
– 3 linguri ulei de masline extra virgin Primadonna
– o lingurita pasta de usturoi Deluxe
– o lingura pasta de busuioc Deluxe
– 350g (un borcan) sos de rosii cu rucola si parmesan Deluxe
– 80g sunca Serrano Deluxe
– 125g mozzarella di bufala Deluxe
– sare si piper dupa gust

paste la cuptor

Mai intai punem pastele la fiert, dupa instructiunile de pa ambalaj si incingem cuptorul la 180°C. Cat timp fierb pastele, ne ocupam de sos. Incingem intr-o tigaie uleiul de masline si calim ceapa rosie tocata marunt. Cand ceapa e translucida, punem pasta de usturoi, amestecam bine, apoi punem si sunca Serrano, rupta fasii. Le calim impreuna 1-2 minute, apoi punem sosul de rosii, amestecam si le lasam pe foc 3-4 minute, la foc iute, pana sosul incepe sa dea in clocot. Tragem de pe foc, punem pasta de busuioc, amestecam bine, apoi punem pastele fierte si scurse de apa in care au fiert, dar si mozzarella data pe razatoarea mare. Nu uitati sa lasati deoparte 4 feliute de mozzarella! 🙂 Amestecam totul foarte bine, apoi punem pastele in forme, eu am folosit inelele pentru copt de la Ernesto, pe care le gasiti, ghiciti unde…tot la Lidl! 🙂 Am pus peste fiecare portie de paste o feliuta de mozzarella si am dat la cuptor 15 minute, pana mozzarella a fost frumos rumenita.

paste la cuptor

paste la cuptor

paste la cuptor

paste la cuptor

paste la cuptor

paste la cuptor

paste la cuptor

Pastele trebuie lasate sa se raceasca putin inainte de a le scote din forme. Ca sunt delicioase, nu mai are rost sa va spun, las pozele sa vorbeasca de la sine 🙂 Chiar daca se fac foarte usor, prezentarea le face special dar si ingrdientele de calitate foarte buna. Pentru ca da, o reteta simpla, poate devein spectaculoasa daca are ingredientele potrivite! Sa va fie de cel mai bine! 🙂

paste la cuptor

paste la cuptor

paste la cuptor

9 Comments

  1. Chiar aveam tagliolini de la Lidl si nu stiam cum sa le gatesc 🙂 Multumesc, Teo :*

  2. Cand am inceput sa citesc reteta credeam ca eu si mama am scris textul, si noi suntem fane LIDL. Au de toate inclusiv chestii sportive la preturi foarte bune.

    • Anca draga, observ un patter de mame-fete care iubesc Lidl :)) Mama isi cumpara mai nou in fiecare saptamana flori (trandafiri) la buchet si in fiecare zi cand vorbim la telefon imi spune cat de bine tin trandafirii de la Lidl :)))

  3. Alexandra

    Ma bucur cand observ ca nu sunt singura nebuna dupa Lidl! Cred ca ar trebui sa facem un grup :))Aceleasi sentimente le traiesc si eu

    • Pe principiu, buna, sunt Teo, sunt dependenta de Lidl si nu am mai fost la Lidl…de ieri! :)) Ca norocul ca am unul langa casa! :))

  4. arata extrem de delicios, dar nu cred ca imi va ajunge o portie asa mica

  5. Sa stii ca eu sufar ca n-avem Lidl in Manstur 🙁

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.