Mai tineti minte primul episode din The Hobbit – An unexpected journey? Cand dwarfii intra aproape cu forta in casuta atat de bine pusa la punct a lui Bilbo Baggins si mai mai ca o devasteaza, cel putin camara? No, sa stiti ca eu l-am inteles perfect, in calitate de gospodina care stie perfect ce are in camara si proviziile pe care si le-a facut, cred ca as fi facut crima daca ar fi intrat in casa mea 12 dwarfi infometati si mi-ar fi mancat toata…zacusca, de exemplu! Dar sa nu fim rauti, ca sunt si ei mici si infometati si, la final, au spalat si au aranjat vasele, deci sunt pe jumatate iertati, nu? 🙂
Ei bine, daca sunteti fani ai trilogiei Hobbitul, aflati ca de vinery, 19 decembrie2014 a venit in cinematografele din Romania, ultimul film din trilogia The Hobbit – Hobbitul 3: Battle of the 5 armies – adus in Romania de Forum Film Romania 🙂 Si pentru ca vreau sa impart bucuria cu voi, cititi pana la final reteta de azi, pentru ca avem premii in bilete si memorabilia hobbitesti! 🙂
Asa cum va spuneam si saptamana trecuta, noi am decis sa sarbatorim ultima parte a trilogiei cu propria noastra trilogie de retete din Middle Earth, asa ca avem asa Episodul 1 – Hobbit in the hole, episodul 2 – Vanishing cobbler by Bombur si azi gatim Dwalin’s Deadly Carrot Soup, adica supa crema picanta de morcovi, dupa reteta celui dintai dwarf care a calcat in casa lui Bilbo Baggins, Dwalin. Insa, o intreaga cartea de bucate cu retete din Middle Earth gasiti AICI. De ce “Dwalin’s Deadly Carrot Soup”? Pentru ca este foarte picanta (bine, voi puteti controla foarte usor cat de picanta iese la final in functie de cati ardei iuti puneti) si doi pentru ca Dwalin este el insusi asa, mai dur si mai deadly, era clar ca nu o sa ne propuna o prajiturica delicata cu zmeura, cum ne-a propus Bombur 🙂
Ingrediente pentru 8 portii omenesti (un sfert de portie de Dwarf)
– 3 morcovi mari (sau o legatura de morcovi tineri)
– un fir de praz taiat rondele
– o ceapa alba mare, taiata marunt
– 1 litru supa de pui
– 2 linguri unt
– 2 linguri ulei de masline
– 2 lingurite cumin macinat
– o lingurita boia afumata
– fulgi de chili sau ardei iuti uscati
– sare si piper dupa gust
Mai intai incingem intr-o tigaie uleiul si untul si prajim ceapa si prazul pana sunt moi. Punem apoi morcovii taiati marunt si condimentele, amestecam bine si le calim toate impreuna 3-4 minute. Punem apoi supa de pui si lasam spa sa fiarba pana morcovii sunt moi. Daca scade supa prea mult (lichidul a scazut la mai mult de jumatate) si morcovii inca nu sunt fierti, mai punem putina apa sau supa de pui. La final nu ne ramane decat sa dam totul prin blender pana avem o crema fina. Daca doriti sa fie si mai fina, dupa ce o dati prin blender, puteti sa o treceti si printr-o sita foarte fina 🙂
Inainte sa va las cu pozele de final, trebuie sa va reamintesc ca am o surpiza pentru voi 🙂
CONCURS! Inainte sa va las cu pozele de final, vreau sa va anunt ca puteti castiga bilete la filmul Hobbitul 3: Batalia celor 5 ostiri dar si insigne, tricouri si cartea The Hobbit, chiar aici pe blog! Vor fi in total 4 castigatori:
1 bilet + 1 tricou + 1 insigna + 1 carte Rao
1 bilet + 1 tricou + 1 insigna + 1 carte Rao
1 bilet + 1 tricou + 1 insigna + 1 carte Rao
2 bilete la filmul Hobbitul 3 in reteaua Cinema City
Tot ce trebuie sa faceti este sa lasati un comentariu in care sa imi spuneti care episode din trilogia The Hobbit v-a placut cel mai mult si care e personajul vostru preferat 🙂 Castigatorii ii anuntam la finalul trilogiei de retete, pentru ca, vor fi 3 retete din Middle Earth pe blog! Va pup, pofta buna si astept comentariile voastre!
Momentan am vazut doar primele doua, si desi mi-a placut in partea 1 scena cu Rivendel, pot spune ca a doua parte a fost mai picanta, mai ales dialogul dintre Smaug si Bilbo ( “come, don’t be shy, step into the light!”
Am uitat sa adaug ca personajul preferat e : Smaug, bineinteles. Chiar daca e negativ, e foarte bine construit. Btw, fiind fan Tolkien, si citind cartea inainte sa se faca si filmul, am fost dezamagit de scna cu lupta intre uriasi, care in carte bineinteles ca nu apare.
Partea care mi-a placut cel mai mult din trilogia “The Hobbit” a fost “The Desolation of Smaug”, fiindca acolo am avut sansa sa urmaresc povestea personajului pe care il indrageam inca de cand citisem cartea, Bard the Bowman.
The Hobbit: An Unexpected Journey a fost filmul meu preferat, nu am avut un anumit moment preferat, m-a tinut in suspans tot timpul. Bilbo e personajul meu favorit
cel mai mult mi.a placut The Hobbit: The Desolation of Smaug, personajul meu preferat fiind Gandalf 🙂
Mie mi-a placut cel mai mult The Hobbit: An Unexpected Journey unde Bilbo e cel mai tare!
The Hobbit: The Desolation of Smaug..ar fi favoritul ,,dar as revedea oricand povestea lui Bilbo si a PAmantului De Mijloc .toataaaaaa
Mie mi-a placut f mult primul film:The Hobbit: An Unexpected Journey, iarca personaj vrajitorul Gandalf cel sur. A jucat incredibil, si bineinteles ca mi-a placut si in Stapanul Inelelor! Abia astept sa il vad pe al treilea.
Supa asta mai indulceste tristetea ca s-a terminat…..Farewell… my brave hobbit!!
N-am vazut inca al treilea film din serie, asa ca dintre primele doua filme mi-a placut mai mult An Unexpected Journey. Personajul meu preferat este Gandalf.
PS: foarte faine retetele. mi-au placut in mod deosebit descrierile!
Craciun fericit!
Cel mai mult pana acum mi-a placut Desolation of Smaug, pentru ca se complica firul epic, apar personaje noi si avem ocazia de a savura replicile lui Smaug. Personajul meu preferat este Tauriel, care din pacate nu apare in carte. Poate acesta este si motivul pentru care imi place, actrita construindu-si singura caracterul.
Prima parte mi-a placut cel mai mult, iar personajul preferat: Thorin Oakenshield.
Cel mai tare mi.a placut primul fim:The Hobbit: An Unexpected Journey. Cat despre personaje Gandalf a fost extraordinar.
Iar supa asta de morcovi va fi la mine in farfurie azi 🙂