Ravioli bolognese

ravioli bolognese

Intre “atata amar” de carne de porc din perioada asta, am zis ca azi, in toiul pregatirilor de Craciun, sa gatesc ceva fara porc, ceva bun bunuc, dar cu carne de vita – ravioli Bolognese. Nu nu, asta nu inseamna ca nu mancam porc de Craciun, voi stiti ca sunt o traditionalista convinsa si cred ca porcul e bun, cu masura, mai ales in prioada asta. Ca de obicei, cumparaturile pentru Craciun in materie de carne de porc le-am facut la Lidl, unde este o gama impresionanta de tot felul de carne, de la cea pentru friptura, la cea pentru racituri sau sarmale. Intreaga oferta Lidl de acum, o puteti vedea AICI si nu uitati ca saptamana aceasta este carnea tocata de porc la un super pret 5.99 lei/ 500g 🙂

Ravioli pe care i-am ales unt cei din gama Deluxe, cu umplutura de pecorino si miere, ravioli proaspeti si cu tot felul de umpluturi. Inca ii gasiti in frigidere, nu va faceti griji, dar daca nu si nu, apelati cu incredere la Tortellini proaspeti sau Gnochi, ambele din gama permanenta Combino.

Ingrediente pentru 2 portii, timp de preparare: 60 min, dificultate redusa
– 250g ravioli Deluxe cu pecorino si miere
– 400g carne tocata de vita
– 2 linguri ulei din turte de masline
– o ceapa alba
– un morcov mare
– 400 g rosii decojite Nostia, date prin blender
– 100ml vin rosu sec
– sare si piper Kania

ravioli bolognese

Prajim carnea de vita in ulei incins pana isi schimba culoarea si apa pe care o lasa carnea se reduce aproape de tot, apoi punem morcovii si ceapa tocate foarte marunt sau date pe razatoare, amestecam bine, le calim impreuna 2-3 minute, apoi stingem cu vin si lasam pe foc 1-2 minute pana se evapora vinul, apoi punem rosiile si cca 400-500 ml apa, amestecam bine, codimentam dupa gust cu sare si piper si lasam sosul pe foc 40 min pana la o ora, sa pana scade si avem un sos foarte bine legat. Mai potrivim de sare si piper daca e cazul si putem pune si ierburi aromatice dupa gust: busuioc, oregano, un pic de rozmarin. Ravioli se fierb dupa instructiunile de pe ambalaj si ii servim fierbinti 🙂

ravioli bolognese

ravioli bolognese

ravioli bolognese

ravioli bolognese

ravioli bolognese

ravioli bolognese

Sa va fie de cel mai bine si nu uitati de pagina de Facebook Lidl Romania, unde puteti vedea toate promotiile care urmeaza la Lidl si ce produse urmeaza sa intre in oferta de saptamana viitoare 🙂 Va pup!

ravioli bolognese

ravioli-bolognese-3

ravioli bolognese

ravioli bolognese

ravioli bolognese

One Comment

  1. Arata foarte bine in farfurie si sunt sigur ca gustul este fabulos, frumoasa reteta. Am sa incerc si eu sa o fac, multumesc!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.