Idei de garnituri? Ceva care sa mearga si cu snitele, cu chiftelute sau pulpe de pui la cuptor? Ceva care sa mearga cu orice macare/carne faceti pentru o zi obisnuita, un pranz sau o cina din timpul saptamanii? Asta vreau sa va ofer azi, fara prea multe introduceri (ca doar e duminica si Luca deja ne asteapta cu trotineta la usa 🙂 ) doua retete simple de garniture foarte pe gustul celor mici, super rapid de preparat, perfecte pentru mamicile care ajung tarziu de la munca si vor sa le faca piticilor (sau sotilor 🙂 ) o cina rapida si super buna! Piure de pastarnac, preferatul lui Luca si morcovi, baby carrots, ca sa nu ne certe mastersefii, caramelizati. Tare sper sa va placa!
Ingrediente piure de pastarnac:
– 4-5 fire de pastarnac
– 2-3 cartofi mari
– cca 100ml smantana dulce pentru gatit
– 50g unt gras
– sare, piper
Curatam pastarnacul si cartofii, ii spalam bine si ii taiem cubulete. Ii punem la fiert in apa cu sare si ii lasam sa fiarba pana sunt moi.
Ii scurgem bine de apa in care au fiert si ii punem in blender, cat sunt foarte fierbinti, impreuna cu smantana dulce si untul si in cateva secunde avem un piure super cremos! Punem sare si piper dupa gust si aia e 🙂
Ingrediente baby carrots caramelizati:
– 300g baby carrots
– 25g unt
– o lingura ulei de masline
– 2 linguri zahar brun
– un parf de sare
Decongelam morcovii si ii oparim in apa cu sare, 2-3 minute sau pana sunt usor moi, dar inca foarte crocanti. Ii scurgem de apa. Intr-o tigaie incapatoare punem uleiul si untul, amestecam pana untul se topeste, apoi punem morc ovii si ii sotam 1-2 minute, apoi punem zaharul brun si amestecam bine. Lasam pe foc 2-3 minute, pana morcovii au un aspect lucios si zaharul e topit de tot. Ii servim calzi, ii saram dupa gust si numai daca simtim ca e cazul 🙂
Sper sa fie doua garnituri pe gustul vostru, sa le incarcati si sa imi spuneti daca v-au placut si mai ales daca au fost pe gustul celor mici. Noi le-am mancat pe amandoua impreuna cu muschiuletul de porc umplut cu ciuperci, pe care il puteti vedea AICI. Sa va fie de cel mai bine, va pupa Teo!
foarte interesanta reteta,m-ar interesa daca se poate realiza pireul de pastarnac fara smantana…sa fie de post,cu ce am putea sa inlocuim???
Ramona, sigur ca se poate, pui mai multa apa. dar sa stii ca este si smantana de gatit vegetala, Gran Cucina, care e ideala pentru post!