Prajitura ciocolatoasa cu lapte de soia

Prajitura ciocolatoasa cu lapte de soia

Dragilor, am avut cateva zile de vacanta, dar m-am intorssssss! Azi avem o prajituroanca, ii spun asa pentru ca e decadent de ciocolatoasa, buna pentru suflet cand e trist 🙂 Unul dintre ingredientele principale este Bautura din soia cu aroma de vanilie Inedit. Laptele din soia care este un bun prieten de-al meu, nu de alta, dar este bogat in fibre si triptofan (un aminoacid foarte smecher el asa de felul lui), care reduce senzatia de foame si scade apetitul, previne stresul si insomnia, deci e bine sa bem un pahar de lapte de soia inainte de culcare. In plus, lecitina din soia intareste membranele celulare si ne ajuta si in lupta impotriva celulitei. Deci? Ce sa nu ne placa la Bautura din soia cu aroma de vanilie Inedit?

Ingrediente:
– 400ml Bautura din soia cu aroma de vanilie Inedit
– 4 albusuri
– 4 galbenusuri
– 300g zahar
– 150g unt
– 250g faina
– 150g cacao
– un pliculet praf de copt

Ingrediente

Mai intai incingem cuptorul la 180°C si tapetam cu hartie de copt o tava mare (35×40 cm). Batem albusurile spuma cu un praf de sare. Separat, frecam galbenusurile cu zaharul pana avem o crema ca o alifie, deschisa la culoare si in care zaharul nu se mai simte. Adaugam apoi untul moale, la temperatura camerei si amestecam bine cu mixerul la viteza mare. Adaugam apoi laptele se soia, amestecam din nou si punem faina, cacaua si praful de copt. Omogenizam si la final punem si albusurile batute spuma, de data asta insa nu mai amestecam cu mixerul, ca sa nu iasa aerul din compozitie. Amestecam cu spatula, cu miscari de sus in jos, pana spuma de albusuri e incorporata. Turnam compozitia in tava si nivelam cu spatula, apoi o coacem 20-25 de minute sau pana trece testul scobitorii.

Preparare

Este o prajitura foarte densa, nu foarte dulce si o puteti imbunatati cum vreti voi: cu nuci, alune de padure, fructe confiate etc. Dupa ce se raceste de tot, o pudram cu zahar vanilat si… ce bine merge si cu un glob de inghetata alaturi! Sa va fie de cel mai bine!

Prajitura ciocolatoasa cu lapte de soia

Prajitura ciocolatoasa cu lapte de soia

Prajitura ciocolatoasa cu lapte de soia

Prajitura ciocolatoasa cu lapte de soia

5 Comments

  1. Andreea

    Tava la care te referi poate fi chiar tava de la aragaz sau e prea mare?

  2. florinel

    Buna seara. Si spui tu ca oul si untul este de post ? O zi placuta.

    • Buna seara si tie, Maciuca Florinel 🙂 Da, eu sunt catolica si da, sunt produse de post 🙂 Sa fii sanatos!

  3. Mihaela

    Nu e prea multa cacao?!!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.