Buna sa va fie inima. Azi nu ne lungim. Azi nu sunt vorbareata, chiar dimpotriva. Am avut niste zile aglomerate la munca, apoi sambata e ziua lui Luca si suntem pe ultima suta de metri cu pregatirile. Nu stiu daca vreodata, in viata mea de 29 de ani, am simtit mai acut decat in utimele 2 luni ca, vorba Morometilor, “timpul nu mai are rabdare”. Zilele mi se par scurte, nu apuc sa fac nimic… emisiune, blog, copil, curatenie, activitati cu piticul, joaca, puzzle-uri, lego, retete, platou de filmare… zilele imi par la fel toate: scurte, aglomerate. Unele dor mai mult ca altele si aproape la finalul fiecarei zi, ma doare spatele si ma dor picioarele. Vreau o vacanta. Din tot sufletul imi doresc sa plec undeva o saptamana si sa nu mai stiu de nimeni si nimic.
La capitolul retete, avem azi una de toamna-iarna, ca e satioasa si cu vinete coapte. Ce sa mai, bomba calorica, asa cum imi scriu unii pe facebook. Asta chiar nu inteleg… de ce imi scrii la o reteta “bomba calorica!!!”, “ce ne facem cu dieta?!?!”, “ce ne facem cu kilogramele in plus?!?!”, de parca prin faptul ca postez o poza cu mancare sau le sugerez o reteta, le si pun in farfurie juma’ de tava si ii oblig sa o manance. In fine, sa nu ne gandim la lucruri urate si sa va spun trei chestii importante:
1. Vinetele le coacem pe plita, sau in cuptor si le curatam de coaja.
2. Ciupercile uscate se pun intr-un vas , se toarna apa fierbinte deasupra si se tin asa 20 min pentru rehidratate
3. Reteta pentru sosul béchamel o gasiti aici
Ingrediente pentru 4 portii:
- 250g taietei lati
- 3 linguri ulei de masline
- o vanata mare coapta si tocata marunt (sau 2 daca sunt mici)
- 400g carne tocata de pui
- 50g ciuperci uscate si rehidratate sau 250g ciuperci proaspete
- 500ml sos béchamel (sau smantana dulce pentru gatit)
- 100g parmesan proaspat razuit
- sare, piper, ierburi aromatice dupa gust (oregano, busuioc, rozmarin)
Mai intai incingem cuptorul la 200° C, apoi, intr-o tigaie mare, inchingem uleiul de masline si calim ceapa, cu un pic de sare, pana e translucida. Adaugam ciupercile si vanata, amestecam bine si le calim impreuna 2-3 minute. Adaugam apoi carnea de pui, amestecam si calim totul pana carnea este facuta (pe gustate). Este important sa amestecati bine si sa incercati sa rupeti cu spatula bucatile mari de carne, ca sa fiti siguri ca se prajeste uniform. Tragem apoi de pe foc, punem jumatate din cantitatea de bechamel (sau smantana dulce) si jumatate din cantitatea de parmesan razuit si amestecam bine bine. Condimentam dupa gust. Fierbem taieteii dupa indicatiile de pe pachet .
Pentru asamblare, puteti folosi vase ceramic, pentru portii individuale sau daca nu, o tava mare sau un vas de sticla termo-rezistent. Eu am folosit forme ceramice mai mici, individuale. Am uns fiecare vas cu unt, am pus taietei pana la jumatate, apoi un strat bun de sos de carne de pui si vinete, apoi urmeaza un strat de bechame si parmesan. Dam totul la cuptor, cca 20 de minute sau pana se rumeneste frumos.
Cam asta e reteta, combinatia de vinete, carnita de pui, hribi si toate gratinate este absoluta geniala. A mancat pana si Luca, marele critic gastronomic 🙂 Sa va fie de cel mai bine! 🙂
P.S. Dupa pastele astea merge un desert bun, nu? Ce ziceti de niste brownies cu dulceata de afine? 🙂
in primul rand LA MULTI ANI!puiutului tau,apoi chiar daca sunt multe lucruri de facut felicitari ca le faci bine.Te urmaresc de mult timp,acum cativa ani te am vazut la iullius mal ,prima mea reactie a fost sa ma duc spre tine ca te stiam apoi mi am dat seama de unde te stiu!nu mai lungesc nici eu vorba felicitari ptr tot ce faci ,e o placere sa urmaresc realizarile tale.te pup!
E greu sa prioritizezi, dar trebuie sa ai grijja si de tine 🙂 poti avea grija de cei din jur doar daca tu esti bine… Eu iti multumesc ca iti gasesti timp si pentru noi 🙂
Reteta e minunata, o incerc si eu !
Ce bine arata, o sa fac si eu aceste paste doar ca in loc de vinete o sa pun ciuperci!
Ii urez din suflet sanatate micutului tau si tot ce vrei tu mai frumos pentru el sa se implineasca…..iar tie, multa putere de munca pentru a putea sa te bucuri de el…..pana la adanci batraneti.Multi pupici
Delicios! Multumesc pentru tot ceea ce faci!
Vai de mine ce bun trebuie sa fie!!!imi place mult,mult!!