Biscuiti cu 3 feluri de ciocolata

Biscuiti cu 3 feluri de ciocolata

Nu stiu daca sunt sau nu un om bun. Cred ca nu noi trebuie sa judecam asta. Dar stiu ca niciodata nu as face un rau voit cuiva, ca am “prostul” obicei de a-mi recunoaste greselile si de a-mi cere iertare pentru ele, ca sper intotdeauna pana in ultima clipa si chiar si atunci cand viata imi dovedeste din nou si din nou ca nu am la ce sa sper, ca nu se va intampla nicio minune, eu continui sa am incredere ca Dumnezeu lucreaza si poate ajunge si la cele mai inchise suflete. Ultimele zile au fost zile in care, pentru o clipa, am simtit ca poate Dumnezeu si-a luat vacanta, ca nu vede nedreptatea, ca o sa ma lase cand mi-e cel mai greu. Dar m-am inselat. El vede tot, stie tot si cand e momentul potrivit, scoate la iveala adevarata arama a fiecaruia dintre noi. Am descoperit zilele astea cat de gresita poate fi prima impresie, cat de mult ne poate insela instinctul si ca, numai timpul ne poate arata cine este de fapt un om si care sunt caile, corecte sau miselesti pe care opereaza el.

Asa ca, sfatul zilei, din partea mea, este sa lasati timpul sa decida pentru voi. Nu operati din impuls, nu reactionati cu agresivitate, ci lasati timpul sa va calmeze in primul rand si apoi sa aseze lucrurile cum numai el stie sa o faca 🙂 Eu sunt optimista si asa as vrea sa fiti si voi! Anul 2013 a fost anul schimbarilor majore pentru foarte multi dintre noi, cel putin din cercul meu de cunoscuti si o astroloaga foarte draga mie, Dr. Nicoleta Zvarlefus mi-a spus ca nici astrele nu ne ajuta foarte mult din punctual asta de vedere, schimbarile dramatice vor continua si in primavara lui 2014, dar ca in final, totul se schimba in bine. Eu o cred. Si mai cred ca trebuie sa ajungi in fundul Iadului ca sa te poti ridica spre Paradis. Si cand sunteti acolo jos, si viata v-a ingenunchiat, nu inchideti ochii si nu plangeti, pentru ca, de acolo de jos, se vede cel mai bine soarele 🙂

Sa ma iertati daca am fost melodramatica, filosoafa si profunda, dar… asa sunt eu 🙂 Poate e o latura a mea pe care nu o arat prea des, mai ales aici pe blog, unde ma stiti de glumeata si vesela, dar sunt si moment, multe de altfel, in care trebuie sa ne oprim, sa ne inchidem in noi, sa ne distantam de anturaj si sa ne evaluam viata, relatiile, trairile, tot.

Acum ca am trecut de intro, sa ne inveselim, la propriu pentru ca stim ca ciocolata da buna dispozitie, cu biscuiti cu 3 feluri de ciocolata. Din cantitatile date ies vre 40 de bucati, bombe calorice, cum le-ar spune pretiosii, pe care, de altfel, nu ii pune nimeni sa manance cu 2 maini. Cu moderatie in toate, putem manca de toate.

Ingrediente:
– 250g unt la temperatura camerei
– 120g zahar tos
– 80g zahar brun
– 2 oua mari
– o lingurita extract de vanilie
– 250g faina
– ½ lingurita praf de copt
– 160g fulgi de ciocolata cu lapte
– 200g fulgi de ciocolata alba
– 100g ciocolata amaruie

Ingrediente Biscuiti cu 3 feluri de ciocolata

Mai intai incingem cuptorul la 180°C si tapetam 2 tavi mari cu hartie de copt. Apoi spumam untul, care e musai sa fie la temperatura camerei, cu ambele tipuri de zahar, 2-3 minute cu mixerul la viteza mare. Adaugam ouale, pe rand, amestecand dupa fiecare, apoi esenta de vanilie. Cernem faina cu praful de copt si o amestecam cu untul pana avem o compozitie omogena. Adaugam ciocolata cu lapte si cea alba, amestecam cu o spatula.

Preparare

Punem cate o lingurita buna din compozitie in tava si incercam sa ii dam o forma cat mai rotunda. Trebuie sa facem gramajoare inalte, pentru ca biscuitii se latesc la copt si nu vrem sa fie prea subtiri. E important sa lasam cel putin 4cm intre ei, pentru a nu se lipi. Dam tavile la cuptor, 9-12 minute sau pana biscuitii sunt frumos rumeniti pe margini. Nu va faceti griji daca sunt inca moi cand ii scoateti din cuptor, se intaresc pe masura ce se racesc. Apoi, topim ciocolata amaruie, fie la microunde fie intr-o craticioara si scufundam usor biscuitii in ciocolata, astfel incat fundul lor sa fie acoperit cu ciocolata, apoi le lasam sa se usuce pe un gratar sau pe hartie de copt, cu “fundul in sus”.

Preparare

Apoi nu ne ramane decat sa le devoram, cu un pahar de lapte rece! 🙂 Sa va fie de cel mai bine!

Biscuiti cu 3 feluri de ciocolata

Biscuiti cu 3 feluri de ciocolata

Biscuiti cu 3 feluri de ciocolata

Biscuiti cu 3 feluri de ciocolata

Biscuiti cu 3 feluri de ciocolata

Biscuiti cu 3 feluri de ciocolata

6 Comments

  1. Monica Moisa

    gasim fulgi de ciocolata ca atare? ce marca, cine ii face, unde se gasesc? 🙂

    • Alexandra

      Fulgii de ciocolată se găsesc in supermarket-uri în borcănașe, dar poți să pui și ciocolată tabletă pe care o tai bucățele. Eu așa am făcut, doar că durează cam mult să tai ciocolata…:)

  2. sunt foarte gustoase,dr din vreo 40 de bucti mi s-a primit vreo 24 :))) sa primit mega mari :)) dar forma nu conteza,conteza gustul..merci Teo

  3. Alexandra

    Am făcut biscuiți după rețeta asta, dar nu am pus glazura de ciocolată. Oricum au ieșit divini! Chiar nu mă așteptam să iasă așa bine și mai ales din prima (nu am mai făcut niciodată biscuiți).
    Au fost extraordinar de delicioși iar aluatul mi se pare că are exact consistența potrivită. Nu se usucă, dar nici nu sunt prea moi, iar după 2 zile biscuiții erau exact la fel și la consistență si la gust. Mai mult de 2 zile nu au rezistat cei 40 de biscuiti 🙂

  4. macrina belgun

    Imi place ce vad si voi incerca in curand

  5. macrina belgun

    Sunt grozavi.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.