Salata de pui cu mozzarella si fructe

salata-de-pui-cu-mozzarella-si-fructe

Dragilor, va multumesc mult pentru comentariile lasate la reteta de mozzarella marinata, va multumesc si tuturor celor care ati participat la concurs si felicitari inca o data castigatoarei, atat din partea mea cat si din partea Granarolo. Acum sa revenim la comentarii. Va rugam sa imi spuneti cu ce credeti voi ca merge mozzarella Granarolo mai bine si mai bine si am vazut o tema recurenta: fructe uscate, fructe, plante aromatice. Asa ca le-am combinat pe toate intr-o salata, care e una dintre favoritele mele. La munca avem un salad bar si asta e combinatia pe care o aleg mereu: salata verde, mozzarella, pui, ananas, stafide si inca un fruct la alegere, ce o fi mai proaspat. Eu am ales pentru reteta de azi smochinele, care merg foarte bine cu orice fel de branza si in plus, sunt in sezon acum si le gasim la orice magazin si la un pret mai mult decat rezonabil. Sa nu ne mai lungim cu vorba si sa va arat combinatia castigatoare pentru salata.

Ingrediente pentru 4 portii:
– 200g mozzarella Granarolo
– 100g salata verde
– 100g baby spanac
– 2 pulpe de pui rotisate, pe care le taiem cubulete
– 2 smochine proaspete
– 3 linguri stafide
– 4 rondele de ananas taiate cubulete

salata de pui cu mozzarella si fructe

Am ales mozzarella Granarolo Cucina, care e foarte usor de taiat cubulete.

salata de pui cu mozzarella si fructe

Pentru crutoane, am taiat 3 felii de paine toast cubulete, le-am pus in tava, le-am stropit cu ulei de masline si cate un varf de lingurita de busuioc, oregano, patrunjel si rozmarin uscate, apoi am dat tava la cuptorul incins la 180°C si am copt crutoanele 15 minute, timp in care am agitat tava de cateva ori, ca sa se rumeneasca uniform.

salata de pui cu mozzarella si fructe

Pentru dressing am amestecat asa: 2 linguri ulei de masline, 2 linguri otet de mere, o lingura miere, sare, piper si ierburi aromatice dupa gust. La final nu ramane decat sa amestecam tot si sa turnam deasupra dressingul.

salata de pui cu mozzarella si fructe

Eu va spun sincer ca mi-a iesit o salata mai buna decat cea de la salad bar 🙂 Cat despre pulpele de pui, daca nu le cumparati gata rotisate, puteti sa faceti ca si mine: eu pregatesc pulpele de pui in cuptor, in punga pentru copt, cumpar un pachet cu 8 pungi si adaug condimentele care le vreau, fara ulei si aia e. Nici puiul rotisat gata cumparat nu e deloc rau, stati linistiti 🙂 Astea fiind spuse, ma duc sa imi mai pun o portie si cu siguranta, de acum incolo, mozzarella Granarolo ramane pe lista mea de favorite. Sa va fie de bine!

salata de pui cu mozzarella si fructe

salata de pui cu mozzarella si fructe

salata de pui cu mozzarella si fructe

salata de pui cu mozzarella si fructe

7 Comments

  1. toraradasori

    Suna foarte apetisant si, din experienta, am deplina incredere in gusturile stimabilei Teo.

  2. Elena A.

    Buuuunaaaa Teo,
    Comentariul meu de azi nu face referire nici la mozzarella, nici la conopida si muraturi si nici la salatele delicioase pe care ni le “aduci” la masa……ci……la cinnamon rolls (sper sa fi scris bine…).
    Nu stiu de ce, dar mirosul de scortisoara, imi aduce aminte de copilarie si mai ales de sarbatorile de iarna..
    Asa ca am fost lovita ca sa zic asa de o nostalgie crunta, de ceva vreme…de cand am rasfoit prin caietul tau de retete; si am dat de rulourile astea….Pai la inceput nu prea aveam chemare…mi se parea ca iti trebuie prea mult timp ca sa le faci, desi asigurai chiar la inceput ca pare dificil, dar nu e deloc asa. ceea ce s-a si intamplat. Apoi asigurai ca este o mica bomba calorica…AICI AI GRESIT….ESTE O MAAAARE BOMBA CALORICA. Pai fi atenta si tu….intai ne-am lins degetele, lingura si castronul de la glazura, pe urma am lins ceva-ceva din umplutura….ziceai ca nu vazusem ceva dulce in viata noastra….Iar apoi, AM SAVURAT PUR SI SIMPLU rulourile……..care au fost super-mega-ultra buuuuuuneeeeee!!!!!!!!!!!!!!Deci in concluzie au fost nemaipomenit de bune…..ce sa mai pastram si pentru cafeaua de a doua zi?????????
    Acum intrebarea mea…..
    Inainte de a incepe sa coaca, s-a scurs din umplutura, adica din zahar, care incepuse sa se topeasca si sa se arda…unde am resit????
    Dar nu te speria……….am mers cinamoanele tale la casa sufletelor noastre.

    Sarut-mana pentru masa…si la mai multe

    • Elena, ma bucur ca v-au placut, din comenatriul tau foarte plastic am inteles ca v-au placut chiar foarte mult :)) NU are nimic, asa curge umplutura, dar se indeparteaza usor partile alea cu un cutit, nu e mare branza 🙂 Te pup si inca o data multumesc pentru aprecieri!

  3. Lubita

    Prima sosita,prima servita si ma mai gandesc daca mai las ceva!!!
    O duminica frumoasa Teo!!

  4. claudia

    foarte tare reteta asta! imi place spanacul gatit in toate felurile posibile!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.