Mozzarella marinata

Mozzarella marinata
Cred ca primele retele culinare care imi vin in minte cand ma gandesc la mozzarella sunt pizza (Doamne iarta-ma, da’ existenta unei pizza fara mozzarella, chiar extra mozzarella nu prea are niciun rost) si salata Caprese, adica felii de rosii, mozzarella si busuioc proaspat, stropite din belsug cu ulei de masline. Dar mozzarella este si un aperitiv foarte apreciat si mai nou, la toate nuntile la care am fost, s-au servit frigarui de bilute de mozzarella si rosii cherry.

Mergand pe aceeasi combinatie de branza, ierburi aromatice proaspete si ulei de masline, va aduc azi o reteta simpatica de aperitiv, care se pregateste foarte repede, e foarte aromat si arata spectaculos pe orice masa, fie ea de sarbatoare sau de zi cu zi. De Granarolo cu siguranta ati mai auzit, eu una folosesc de foarte multa vreme ricotta lor pentru ca e super cremoasa si mi se pare cea mai potrivita pentru reteta de canelloni cu ricotta si spanac. De data asta, am folosit mozzarella Granarolo si s-a comportat foarte bine, e ideala pentru reteta asta pentru ca se taie foarte usor un cubulete si gustul, la fel, ne-a placut foarte mult. Ideea retetei a pornit de la ghiveciurile cu plante aromatice pe care le-am avut la indemna: rozmarin, busuioc si oregano. Restul… a venit de la sine.

Mozzarella Granarolo

Ingrediente pentru 8-10 portii (ca aperitiv, langa alte preparate):
– 400g mozzarella cucina Granarolo
– o mana buna de ierburi aromatice proaspete asortate (busuioc, oregano, rozmarin)
– 4 rosii uscate in ulei de masline
– 120 ml ulei de masline extra virgin (cam o jumatate de cana)
– sare dupa gust

Ingrediente mozzarella marinata

Mai intai si mai intai, taiem mozarella in cubulete. Operatiunea asta merge foarte repede 🙂

Pregatire mozzarella

Apoi urmeaza sa alegem ierburile aromatice pe care le folosim, sa le taiem cu grija din ghiveci (de la oregano si busuioc am folosit numai frunzele, de la rozmarin crenguta intreaga) si sa le spalam, apoi sa le tamponam cu hartie de bucatarie.

Busuioc, Oregano, Rozmarin

Tocam toate verdeturile marunt, la fel procedam si cu rosiile uscate.

Preparare ierburi aromatice

Amestecam tot ce am tocat mai devreme cu uleiul de masline si sare dupa gust, apoi nu ne ramane decat sa punem cuburile de mozzarella intr-o caserola incapatoare care se inchide ermetic si sa turnam deasupra amestecul de ulei de masline.

Preparare ierburi aromatice

E important sa avem o caserola mare si inchisa ermetic pentru ca trebuie, din cand in cand, sa o agitam bine de tot, ca fiecare cubulet de mozzarella sa fie acoperit de marinata. Lasam caserola la temperatura camerei cateva ore, apoi la frigider peste noapte si de fiecare data cand avem drum pe langa frigider, nu uitam sa o agitam, pentru ca veti vedea, amestecul de ulei tinde sa stea pe fundul caserolei 🙂

A doua zi, ne bucuram de unul dintre cele mai bune si sanatoase aperitive pe care le-am facut in ultima vreme. Bun bun bun de tot, promit!

Inca doua lucrusoare:

1. Lasati-mi un comentariu cu 3 ingrediente care merg cu mozzarella, ele vor fi inspiratia pt reteta urmatoare.

2. Bloggerii care doresc, pot sa ne arate reteta lor cu mozzarella, sa ne lase link-ul intr-un comentariu aici si pot castiga prin tragere la sorti un mini-stoc de mozzarella. Inscrierile se fac pana in data de 15 septembrie, iar castigatorul va fi anuntat in data de 16 septembrie 2013.\

UPDATE: In total s-au inscris 10 retete in concurs. Va multumesc tuturor pentru participare. Castigatorul prin tragere la sorti este Liana Toma, cu reteta: Turnulete de legume la gratar cu mozzarella.

Mozzarella marinata

Mozzarella marinata

Mozzarella marinata

Mozzarella marinata

26 Comments

  1. cristian

    chimen si cepsoara

  2. Hello, helloooo !!!
    Delicioasa mozzarella marinata. Parol !! Pe incercate spun. 🙂
    Cat despre cele 2 lucrusoare…hm..greu..dar hai sa incercam:
    1. Smochine, rosii, prosciuto.
    2. Iata si reteta mea: http://furnicutzabucatar.blogspot.ro/2013/09/mini-tarte-cu-mozzarella-si-mini-rosii.html

  3. cristi

    Cred ca ar merge si o nota de menta langa celelalte condimente.

  4. Arata foarte bine reteta de mozzarella marinata 🙂
    Pentru cele doua lucruri cerute eu ma gandeam la:
    1. ceva cu struguri si mozzarella 😀
    2. Reteta mea: http://beautyandrecipe.blogspot.ro/2013/09/mini-tarte-cu-rosii-si-mozzarella.html

  5. data limita de inscriere,vad ca lipseste din enunt ?

    • Diana, inscrierile se fac pana in data de 15 septembrie, iar castigatorul va fi anuntat in data de 16 septembrie 2013.

  6. Daca tot s-a prelungit concursul, hai ca mai vin si eu cu o reteta, sa-mi creasca sansele la premiu 😀
    http://furnicutzabucatar.blogspot.ro/2013/09/tarta-cu-mozzarella-si-smochine.html

  7. Laura Belmustata

    Noua ne place foarte mult cu rosii, ciuperci si usturoi la cuptor sau in folie la gratar. Mai punem un fir de ulei si oregano deasupra.

  8. nonitta omania

    3 ingrediente: rosii, menta, bacon

  9. ANTON SANDITA

    Oregano uscat, curry si boia dulce 🙂

  10. http://lumealuisim.wordpress.com/2013/07/11/dovlecel-cu-mozarella-si-rosii-la-cuptor/ , reteta am descoperit/o vara asta si nu ma mai satur de ea.
    cu mozarella as combina oregano, curry si ceva ciuperci

  11. lavinia

    crochete din mozzarela: se amesteca mozzarela cu un ou, 3 linguri faina si un varf cutit sare. Din compozitie se fac crochete care se dau prin pesmet si se prajesc in ulei.
    Parerea mea este ca acest tip de branza se combina cel mai bine cu busuioc.

  12. lavinia

    busuioc, nucsoara, boia iute (completare la comentariul de mai sus; nu am citit atent ca sunt necesare 3 ingrediente)

  13. Paduraru Alina

    Pentru mine, combinatia ideala de mozzarella ar fi langa:
    – nuci/ fistic
    – rosii uscate
    – ulei de masline
    Mozzarella se taie dupa plac, cubulete mai mici sau mai mari, apoi se pune intr-un vas; peste ea se adauga nucile zdrobite gosier, rosiile tocate marunt si se stropeste cu ulei de masline. Se poate servi cu bagheta frantuzeasca sau cu felii de paine neagra corcanta. Un deliciu!
    Nume: Paduraru Alina Nicoleta
    Email: alina_paduraru14@yahoo.com

  14. Hmm, I Love Mozzarella. In principiu ma gandesc la dulce, o mananc cu dulceata de nuci, fructe confiate, miere, dar merge si cu struguri , smochine, portocale caramelizate iar ca mirodenii… nucsoara, scortisoara, anis… cam tot pe dulce merg :). Si o reteta care imi place mult http://kmy50rynn.blogspot.ro/2013/09/flori-de-dovlecei-umplute-cu-mozzarella.html

  15. Diana N

    Unde se găsesc roșii uscate în ulei sau cum se fac? Nu am mai auzit de ele 🙂

    • Rosii uscate in ulei se gasesc la raionuld e conserve si muraturi din orice hypermarket, sau le usuci tu in cuptor 🙂

  16. Mie-mi plac bruschetele cu mozzarella, dar
    am incercat o minunata salata: http://pemasadinbucatarie.blogspot.ro/2013/09/salata-cherry-cu-mozzarella-si-rucola.html

  17. 1. Quiche cu ciuperci ,masline si bacon

    2. Reteta pentru concurs:
    http://savoareabucatelor.blogspot.ro/2013/09/focaccia-cu-mozzarella.html

    Multumesc de invitatie !

  18. Multumesc mult pentru premiu!! Au fost retete minunate cu mozzarella in concurs si asteptam si de la tine, Teo, reteta cu cele trei ingrediente 😉

  19. Astazi am primit premiul!! De-abia astept sa fac si eu mozzarella murata 😉 Multumesc frumos inca o data!!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.