Cupcakes cu morcovi

cupcakes cu morcovi

Mi se pare ca nu am mai postat retete de dulciuri de o eternitate, pentru ca in prima faza Luca a fost plecat la bunici si daca nu e el, nu prea fac prajituri de casa, nu de alta dar as fi tentata sa mananc toata tava singura, asa ca mai bine pas. Apoi am fost plecati si numai asta nu lipsea, sa coc in concediu… ce e drept am facut clatite intr-o seara, dar sa zicem ca asta nu intra la capitolul copt. Asa ca, imi era dor de tavile mele si de cuptor si de miros de prajitura in toata casa.

Am ales sa fac cupcakes cu morcov pentru ca tortul de morcovi este unul dintre preferatele lui Luca. Adevarul e ca el iubeste morcovul sub orice forma, inca de prima data cand a gustat suc de morcovi (cu asta am inceput diversificarea la 4 luni si jumatate) l-a iubit si apoi, cand ii faceam supa de galuste sau de gaina, nu-l interesau nici galustele, nici taieteii nici supa in sine, numai “mocovelul”. Si si-a pastrat aceleasi gusturi pana la venerabila varsta de 4 ani si 9 luni pe care o are. Deci, sa fie pe baza de mocovel!

Ingrediente pentru 24 cupcakes:
– 200ml ulei de floarea soarelui
– 350g zahar tos
– 4 oua mari
– 250g faina
– o lingurita praf de copt
– ½ lingurita bicarbonat de sodiu
– condimente: o lingurita scortisoara, 1 lingurita ghimbir macinat, ½ lingurita cuisoare macinate, ¼ lingurita nucsoara sau 2 lingurite mix condimente pentru tarte
– 3 cani morcovi dati pe razatoare (cam 2 morcovi mari)
– 100g fulgi de ciocolata

cupcakes cu morcovi

Mai intai incingem cuptorul la 180°C si tapetam 2 tavi pentru briose cu hartiute. Apoi, in bolul mixerului punem uleiul si zaharul si le amestecam cateva minute la viteza mare. Adaugam apoi ouale, unul cate unul, amestecand bine dupa fiecare. Urmeaza sa cernem deasupra faina, praful de copt, bicarbonatul si condimentele. Amestecam bine pana avem o compozitie omogena. Daca doriti, puteti adauga acum si extract de vanilie sau esenta de rom. Urmeaza apoi sa adaugam morcovii si sa amestecam bine.

cupcakes cu morcovi

La final adaugam si fulgii sau banutii de ciocolata, amestecam bine si distribuim compozitia uniform in cele 2 tavi, avand grija ca fiecare hartiuta sa fie 2/3 plina. Cel mai simplu e sa folositi doua linguri, una cu care sa luati din compozitie si alta cu care sa trageti de pe lingura in hartiuta, asa e cel mai simplu de controlat cat de tare umpleti hartiutele si sansele sa dati pe langa sunt foarte mici 🙂 Dam tava la cuptor 25-30 min sau pana cupcakes sunt bine rumenite si trec cu brio testul scobitorii.

cupcakes cu morcovi

Urmeaza apoi sa le decoram cu crema de branza, pentru care folosim 200g crema de branza, 50g unt si 4 linguri zahar pudra vanilat. Branza si untul trebuie sa fie la temperatura camerei si pur si simplu le amestecam bine bine, cu mixerul la viteza mare, pana zaharul nu se mai simte deloc. Crema va fi destul de moale, eu o prefer asa, pentru ca, daca dorim o crema “tapanoaca” trebuie mai mult unt si mai mult zahar pudra si am incercat sa evit asta. Punem crema peste cupcakes-urile racite bine si decoram cu ce avem la indemana, eu am avut niste morcoviori din martipan, tare dragalais de felul lor. Cam atat pentru azi, spor la morcovit 🙂

cupcakes cu morcovi

cupcakes cu morcovi

cupcakes cu morcovi

cupcakes cu morcovi

cupcakes cu morcovi

18 Comments

  1. looks delicious 🙂

  2. ELENA AS.

    Paaaaaaaiiii, tu esti norocoasa mai Teo ca baiatul tau mananca morcovii……fetele mele, nici sa nu ii simta…
    Asa ca te intreb………se simte gustul de morcov in prajiturica?????nu de alta, dar as dori sa fac……in felul asta mai gusta si ele ceva vitamine.

  3. Carmen Todea

    sant delicioase, dar vreau sa te intreb Teo de unde iau crema de branza?

    • Salut 🙂 de la orice magazin, e crema de branza natur, tartinabila, care se mananca in mod normal la micul dejul, pe paine, de genul Philadephia, Almette etc

  4. Elena A.

    Multumesc pentru toate raspunsurile primite de la tine…..stiu ca este destul de dificil sa te imparti intre blog, munca si mai ales COPIL. Pentru tot ceea ce faci te apreciez si iti doresc putere de munca.

  5. Carmen Todea

    multumesc pentru raspuns, vecina draga, am descoperit ca am multe de invatat, din pacate accepta cu greu “inventiile” cum zic ei.

  6. Raluca

    Cum se fac morcoveii de martipan?

  7. crema de branza phidalephia se poate inlocui cu mascarpone?
    iar in locul uleiului pot folosi unt?

  8. Roxana

    nu se simte morcovul absolut deloc, abia le-am facut… s-au mancat super rapid, au fost ultra delicioase… n-am avut forme de briose suficiente, restul compozitiei am pus-o intr-o forma de chec… a iesit perfect… a prins si o crusta usor crocanta …yummy

  9. Camelia

    Este o prajitura delicioasa. O fac de vreo 2 ani dupa aceasta reteta si de fiecare data se mananca instant.

  10. Cristina

    Se poate fără fulgi de ciocolată?Băiețelului meu nu-i plac.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.