Salata cu dressing Thousand Islands

salata cu dressing thousand islands

A trecut cu bine si prima nunta 🙂 spun prima pentru ca sambata vine partea a-2-a si mergem in deplasare, acasa la mireasa. Asa ca am avut foarte putin timp sa gatesc sau sa va scriu, pentru ca am prajiturit intr-un ritm nemaivazut pentru nunta si bine am facut, ca toata lumea a fost incantata de prajituri! Despre cum a fost la nunta o sa va povestesc alta data, dar ca sa fac un mic rezumat: mireasa a fost minunata, mirele un frumos, ca de obicei, ca nu degeaba i se spune “frumuselul”, mama a fost entuziasmata si stresata in acelasi timp, dar nicio secunda nu a aratat asta si a fost o doamna de la inceputul pana la sfarsitul nuntii, Luca a avut tenisi noi si camasuta si nu a stat nicio secunda, dar cu freza lui de Smiley cu tot, a fost cuminte, a dansat si a tinut pasul cu adultii de dimineata si pana la 11 seara. Iar sora mirelui, nu stiu daca o cunoasteti, e una de se crede gospodina si are si un blog pe tema asta, a fost peste masura de emotionata. A plans cam jumatate din nunta, prin cotloane ascunse ale restaurantului dar si in vazul lumii cand au valsat mirii sau cand situatia era de asa natura incat sa NU iti fie rusine sa versi o lacrima. Nici ea nu stie de ce a plans atat…de fericire pentru miri? de nostalgie pentru ca si ea a valsat in rochie alba la un moment dat? Pentru ca a realizat ca daca si fratele mai mare s-a asezat la casa lui, inseamna ca tot ce tinea de copilarie si de noi doi ca “fratii dinamita” s-a incheiat si de acum trebuie sa fim cu adevarat seriosi? Nimeni nu stie de ce a plans, nici ea insasi nu intelege prea bine, sau nu vrea sa inteleaga, ca e mult mai simplu sa spui “eh, plang si eu asa, ca ma emotioneaza nuntile”, decat sa analizezi profund intelesul fiecarei lacrimi in parte.

teo-nunta

Dupa ce a terminat de plans, insa, gospodina buclucasa s-a distrat foarte bine, a dansat pana la epuizare si intr-un final a si cazut epuizata, intrucat un bun prieten care a invartit-o peste masura la “Cotton Eye Joe” i-a calcat pe rochia lunga, stramta si mult prea atipica pentru o gospodina si drept urmare a cazut gospo si mai mai ca si-a rupt piciorul, pe principiul “mi-au dat de m-au julit” 🙂 Dar asta nu a oprit-o si in continuare a dansat de Doamne-feri! Luca a furat papucul miresei si a produs 50 de lei bine meritati, de am amortizat jumatate din investitia in tenisii lui cei noi (glumesc, sper sa se inteleaga asta si sa nu ne auzim povesti :))

luca-nunta

Nunta nu ar fi fost nunta fara “Brasoveanca”, “El Meneaito”, “Macarena” si (Doamne iarta-ma daca inteleg sensul acestei melodii si dansului absolut stupid care o insoteste) “Pinguinul”. Asa sa ma ajute cel de sus, am dansat si pe pinguin de am rupt opincile si apropo de opinci, ce nunta era daca nu se termina cu Phoenix – Nunta, pe care efectiv am facut gropi adanci pentru ca da…”bine-i mirelui, ca nu-i nimeni-n lume ca mireasa lui! Uita-te la ea, rupta e din cer si mandra ca o stea!” CASA DE PIATRA MIRILOR, ii iubeste gospo mai mult decat se poate spune in cuvinte si sper sa am si un nepotel in curand, ca sa va mai pun si retete de diversificare la bebelusi, nu de alta 🙂

Hai ca am zis ca nu va povestesc de nunta si m-am intins maxim! Atata m-am intins ca mai mai ca nu mai avem loc de reteta, asa ca reteta e azi o sa fie foarte simpla, e vorba de o salata in straturi, nimic desebit la asta, dar deosebit e dressingul pe care o sa il folosim, care e unul clasic, faimos si foarte usor de facut. Asa ca m-am gandit sa va arat cum se face si in combinatie cu ce salata il folosesc eu, ca poate ca prinde bine acum ca vine sezonul salatelor.

Ingrediente pentru salata:
– o salata iceberg mare
– 2 cani mazare congelata
– o ceapa rosie mare
– 1 ardei gras verde
– 1 ardei gras galben
– 1 ardei gras rosu
– 200g cascaval
– 200g bacon feliat

salata cu dressing thousand islands

Ingrediente pentru dressing:
– 1/2 cana maioneza
– 2 linguri ketchup dulce
– 1 lingura otet alb
– 2 lingurite zahar
– 2 lingurite castravete murat tocat marunt
– 1 lingurita ceapa alba tocata marunt
– 1/8 lingurita sare
– piper negru macinat
– sos Tabasco (optional)

ingrediente-dressing-thousand-islands

Ingredientele pentru salata le taiem cam cum vedeti in poza, cu mentiunea ca dam cascavalul pe razatoare si mazarea congelata o lasam sa ajunga la temperatura camerei, apoi o fierbem 3 minute in apa cu sare, dupa care o trecem pe sub jet de apa rece, ca sa oprim procesul de fierbere si pentru ca mazarea sa isi pastreze culoarea verde. Punem apoi ingredientele rand pe rand in bol, in straturi, la final fiind cascavalul dat pe razatoare si baconul pe care il tragem la tigaia, fara adaos de grasime, pana devine crocant. Pentru dressing nu trebuie decat sa punem toate ingredientele in blender si sa amestecam la viteza maxima pana avem un dressing cremos. Va spun cu mana pe inima ca e unul dintre cele mai aromate dressinguri de salata ever si mai mult, e foarte bun si in combinatie cu oua fierte, ca si sos pentru oua umplute si de ce nu, sos pentru gratarele de vara. Hai, pofta buna sa aveti, sa va fie de cel mai bine! 🙂

salata cu dressing thousand islands

salata cu dressing thousand islands

salata cu dressing thousand islands

salata cu dressing thousand islands

salata cu dressing thousand islands

7 Comments

  1. Doamne cat de bine arata ! Maine o fac si eu !

  2. ..Multumim .draga Teo..esti un blogher..tare frumi si fiul tau luca e un scump.sa-ti cresca frumos…!!succes in totte.Hai clujul…

    • Felicitari fratelui tau, sa fie intr-un ceas bun! Esti tare amuzanta cum scrii, ai acel umor fain ardelenesc, Bravo pentru tot ce faci, te urmaresc de multa vreme si aici si la tv de cand ai emisiunea si fac des din bunatatile tale. Salata e minunata, sper sa o fac curand.

  3. Carmen D

    Merci,ca te-ai gandit sa asterni asa frumos, cateva randuri, despre minunata nunta.
    Ma bucur ca ati petreceut de minune si felicit cu drag mirii.
    Toate cele bune, iar dupa nunta asta superba sa vina botezul….

  4. Felicitari si casa de piatra! Ai povestit atat de frumos, incat am avut senzatia ca am fost acolo. Ar fi grozav sa revii cu detalii, sunt sigura ca ai ce sa ne povestesti.

    Cat despre salata, jos palaria (ca de obicei:)

  5. Petronela

    Casade piatra!

    salata arata delicios!

  6. Păi să fie într-un ceas bun, casă de piatră și-o bucătărie bine dotată că din rețetele prezente aici trag concluzia că în bucătărie o să petreceți foarte mult timp 🙂

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.