Pasta de avocado cu ulei de masline

Pasta de avocado cu ulei de masline
Dragilor, ca sunt fan ulei de masline stiti deja, ca il folosesc tot la a doua reteta pe blog, vorba lui Buni Sia “si cand trebe si cand nu trebe” si as fi gata oricand sa il mananc si gol pe paine, stiti si asta. Asa ca nu am avut cum sa nu ma convinga prietenii de la Costa D’Oro, care mi-au propus sa fac o reteta cu uleiul de masline extra-virgin Costa D’Oro, pe tema “aperitive”. Am ales sa fac reteta de pasta de avocado cu ulei de masline 🙂

Concurs pentru bloggerii culinari 🙂 Acum vine partea interesanta, inainte sa va arat reteta in sine. Costa D’Oro pune la bataie 4 cosuri pline cu produse, tot ce trebuie sa faceti este sa puneti pe blogul vostru o reteta cu uleiul de masline Costa D’Oro, insa de feluri principale pe baza de ulei de masline. In reteta trebuie sa mentionati, in lista de ingrediente, uleiul de masline Costa d’Oro. Dupa ce postati reteta pe blog, va rog sa lasati un comentariu la reteta aceasta cu link-ul catre blogul vostru. Aveti 2 saptamani incepand de azi timp pana in 19 mai, ora 23:59, pentru a face asta si astept cu mare drag sa vad ce va trece prin imaginatia culinara cand va ganditi la ulei de masline extra virgin. La sfarsitul celor 2 saptamani In data de 20 mai, voi alege 4 retete castigatoare, care, pe langa premiul primit (cosul cu produse), vor fi promovate pe pagina Costa d’Oro, iar fanii vor putea sa voteze reteta lor preferata din cele castigatoare. Pentru mai multe informatii, cititi si pagina de Facebook Costa D’Oro. Spor la treaba! 🙂

UPDATE: Va multumesc tuturor pentru participare! Toate retetele inscrise in concurs au fost foarte bune si ne-a fost foarte greu sa alegem doar 4 retete castigatoare:
1. Supa de rosii coapte
2. Pizza cu ricotta spanac si rosii
3. Coaste de vitel in bere si painici cu ierburi
4. Rulada de curcan orez cu chives si mousse de avocado

Ingrediente pentru pasta de avocado cu ulei de masline:
– 2 avocado mari, bine coapte
– 3 linguri ulei de masline extra virgin (cca 50ml)
– 2-3 catei de usturoi
– 2 lingurite zeama de lamaie
– 2 linguri patrunjel tocat marunt
– sare si piper dupa gust

Ingrediente

Mai intai taiem avocado in jumatate, apoi ii scoatem samburii folosind un cutit bine ascutit. Avocado e musai sa fie foarte copt pentru a putea face aceste doua operatiuni cu succes. Apoi, cu o lingura, scoatem miezul de avocado si il punem in blender. Adaugam uleiul de masline, usturoiul, zeama de lamaie. Amestecam pana avem o pasta. Adaugam apoi si patrunjelul si condimentam cu sare si piper dupa gust.

Preparare

La final, in functie de consistenta pe care o dorim pentru pasta de avocado, mai punem un strop de ulei de masline extra virgin Costa D’oro.

Preparare

Apoi nu ne ramane decat sa folosim pasta ca aperitiv, ca si gustare, pe tartine, pe paine prajita, pe paine wassa si de ce nu, ca si dip pentru nachos sau chipsuri. Sa va fie de bine si astept retetele voastre 🙂

Pasta de avocado cu ulei de masline

Pasta de avocado cu ulei de masline

Pasta de avocado cu ulei de masline

Pasta de avocado cu ulei de masline

36 Comments

  1. Nu am inteles exact. In fotografiile pas cu pas trebuie sa fie poza cu uleiul asta?

    • Asa ar fi ideal, sa faci poze pas cu pas din timpul prepararii in care sa apara si uleiul de masline Costa D’oro. Tocmai de aceea am pus acesta reteta, ca model 🙂

  2. intreb pt ca eu nu prea fac poze pas cu pas si nici poze cu ingredientele…decat rar
    super concurs…viu si eu 🙂

  3. Mmm, stiu reteta. E grozava! Dar, daca imi permiti, as face o mica completare, inspirata tot de un articol de pe un blog culinar (spre rusinea mea, am uitat cum se numeste blogul cu pricina). In fine, la final, eu as mai pune in pasta de avocado si niste somon afumat taiat in bucatele cam de 1 cm si as amesteca usor, nu in blender. Apoi, dupa ce intindem pasta pe piinea prajita, putem pune deasupra si un ou romanesc (poached egg). 🙂

  4. Ultima zi de inscriere in concurs este 14 mai inclusiv?

  5. Am inteles eu bine,fel principal gatit cu ulei extravergine ??!!!Pai in nici o tara mediteraneana nu se foloseste uleiul asta la gatit ci se foloseste doar in stare cruda, se adauga la sfarsitul gatirii,sau in salate,intrucat fiind nerafinat are punctul de fumegare foarte scazut si in consecinta se transforma repede in acroleina, care este cancerigena !La gatit se foloseste ulei de masline rafinat , care are intr-adevar caracteristici foarte bune pentru prelucrare termica.

  6. Draga Teo, eu curat avocado-ul cu peeler-ul de legume si se curata foarte usor, mai ales daca fructul este bine copt(coaja pur si simplu se desprinde de pe fruct). atata numa ca te murdaresti un pic pe maini 🙂 dar se curata cu un jet de apa.
    Si chiar sa stii, ca alaturi de Filippo Berio(care ce-i drep ii mai scump si calitatea nu este mai buna), Costa D’oro sunt cele mai bune uleiuri de masline de la noi de pe piata din Romania.
    Numa’ bine si sarbatori fericite!

  7. Buna, Teo! Las aici linkul cu reteta pentru concurs:
    http://myclassiccuisine.blogspot.ro/2013/05/mini-tarte-sarate.html
    Multumesc, o seara buna!

  8. Buna seara!
    Avand in vedere,ca a fost sarbatoarea Pastelui,cu ouale ramase,putem face un aperitiv minunat!
    http://inbucatarielajanet.blogspot.ro/2012/12/oua-marinate.html

  9. buna dimineata…las si eu reteta pentru concurs…numai bine.
    http://www.atelieruldebucate.blogspot.ro/2013/05/musaca-de-legume.html

  10. Teo, tocmai am terminat de preparat minunatia asta 🙂 E cu dedicatie speciala pentru sotul meu drag care a trebuit sa indure mancarea de prin straini in ultimele 2 saptamani! E plina de dragoste si de savoare : http://ebunatati.blogspot.ro/2013/05/coaste-de-vitel-in-bere-si-painici-cu.html

  11. Buna seara tuturor, am si eu o reteta pentru concursul Costa d’Oro: http://bucatar-de-ocazie.blogspot.ro/2013/05/carne-de-vita-la-gratar-pe-pat-de.html

  12. Buna Teo,
    Reteta pentru concurs e urmatoarea:
    http://gustolandia.ro/pui-inabusit-in-bere/

  13. Buna Teo!
    Am pregatit si eu un fel principal cu ulei de masline Costa d’Oro:”Duo Rulou din piept de pui si vitel”…minunat!
    Aici este link-ul catre reteta:http://angi-food.blogspot.ro/2013/05/duo-rulou-de-pui-si-vitelcu-piure-de.html
    Multumesc pentru gazduire,multumesc Costa d’Oro pentru savuroasele premii puse in joc:-)Cele bune tuturor!

  14. Buna Teo, uite si reteta preparata de mine:
    http://enjoydessert.blogspot.ro/2013/05/rulada-de-curcan-orez-cu-chives-si.html

    O seara minunata iti doresc!

  15. Buna Teo,
    Salata de avocado este una dintre preferatele mele, nu as putea refuza niciodata asa un deliciu, desi eu o prepar intr-o alta combinatie cu ou fiert, ceapa , sare si putina lamaie (si stii cum merge cu painea cu maia…mmm, nebunie curata!), dar cu prima ocazie incerc si varianta ta.
    Pe ultima suta, ajung si eu sa raspund provocarii tale cu o reteta simpla si buna asa cum ne place noua si speram sa iti placa in egala masura si tie:
    http://www.simplusibun.ro/2013/05/focaccia-varianta-i.html
    O noapte frumoasa si o saptamana deosebita, cu mult drag,
    Daiana

  16. Buna seara!
    Particip la concurs cu aceasta reteta :
    http://savoareabucatelor.blogspot.ro/2013/05/musaca-tricolora.html
    Multumesc de invitatie si succes tuturor !

  17. Buna Teo,

    Ma inscriu si eu odata cu lasarea cortinei la concursul organizat de tine in colaborare cu Costa D’oro. Sper sa ma primiti. Reteta pregatita de mine se afla aici: http://www.secretelebucatarieinoastre.com/2013/05/ton-pe-grill-cu-sos-de-stridii-si.html
    Va multumesc,
    Nico

  18. Mersi Teo 🙂 M-ai adus zambetul pe buze intr-o zi in care chiar aveam nevoie de asta !

  19. felicitari castigatoarelor !

  20. Desi am castigat concursul trebuie sa recunosc ca am avut un gust amar cand am primit premiul… el nu seamana deloc cu cosul prezentat pe pagina lor de Facebook… Stiu, calul de dar nu se cauta la dinti dar totusi… e pacat pt ca asta nu se rasfrange doar asupra bloggerilor care au participat/castigat ci si asupra organizatorilor. Sunt sigura ca tu nu ai avut cum a prevezi acest lucru, mai ales ca nu cred ca ai primit explicit descrierea premiului.
    Sper sa nu te superi pe mine pentru acest comentariu…
    Oana

    • Buna Oana,

      Iti multumesc pentru comentariu, nu am de ce sa ma supar. Mi-a mai scris cineva despre premii, dar din pacate eu nu am stiut explicit componenta acestui cos, imi pare rau de neintelegere.

      Mi-ar placea sa stiu ca prin acest concurs ai mai acumulat putina experienta in acceptarea provocarilor si in incercarea ta de a deveni mai buna. Pot spune ca retetele tale sunt demne de aprecierea pe care au primit-o.

      Din nou, iti multumesc pentru feedback, si ma bucur ca imi citesti blogul.
      Sa ai spor in toate!

  21. laurenta

    draga TEO te urmaresc la tv ,acum te-am gasit aici ,ma bucur ,te urmaresc demult si parca te cunosc de mult ca vechi pritene,de curand am descoperit cat de bun si sanatos este avocado ,e minunaaaaaat !! si acum reteta ta ,super ,felicitari****

  22. Gabriella

    Nu am incercat niciodata avocado! Sunt curioasa daca o sa imi placa!

  23. Ioana Anton

    Este foarte buna ,chiar acum am facut!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.