Stiu ca in general conceptia despre inghetata este cam asa “daca vrem o inghetata cremoasa, neaparat trebuie sa fie pe baza de galbenusuri multe, lapte, frisca, zahar”. Si sincera sa fiu, asta am crezut si eu despre inghetata facuta in casa, pentru ca majoritatea retetelor pe care le aveam de la mama implicau multe galbenusuri si un procedeu de preparare foarte complicat. Dar acum, de cand am masina de inghetata Nemox, toata conceptia despre inghetata s-a schimbat! Putem face si inghetata vegana, pe baza de fructe, zahar sau miere si cam atat 🙂 Mai multe retete de inghetata facuta in casa gasiti pe site-ul www.inghetatadecasa.ro
Eu am ales sa incerc combinatia de kiwi-lime in varianta vegana din trei motive mari si late: vine postul Pastelui si retetele de deserturi de post sunt mereu binevenite, iubesc kiwi in orice fel de combinatie si cand ai musafiri dragi la masa, te stradui sa faci mancare pe gustul lor. Si inghetata a fost pe gustul tuturor 🙂
Ingrediente pentru 1 litru inghetata:
– 700g kiwi curatat de coaja
– zeama de la o lime (lamaie verde)
– coaja de la lime
– 150g zahar sau zahar brun
– 100ml apa
– 20g miere
Mai intai curatam lamaia de coaja, cu peeler-ul pentru legume sau cu un cutit care taie foarte bine si apoi o maruntim cat de tare putem, din cutit. Sigur, puteti sa dati lamaia si pe razatoare, dar daca taiati coaja din cutit, va fi mai crocanta, se va simti mai bine in inghetata si merge foarte bine in combinatie cu sambureii de la kiwi 🙂
Urmeaza apoi sa punem toate ingredientele intr-un bol incapator si sa le amestecam bine cu blenderul, pana tot kiwi este maruntit.
Apoi punem totul in aparatul de inghetata si il lasam sa isi faca treaba linistit 🙂
Dupa cca 20 de minute, inghetata incepe sa prinda forma…
…si in mai putin de 40 de minute avem cea mai buna inghetata vegana pe care v-ati putea-o inchipui!
Chiar daca a iesit o cantitate mare de inghetata a fost devorata in no-time, ca asa e cand ai doi copii draguti care abia asteapta sa iasa inghetata din masina 🙂 Tudor si Luca au mancat 2 cornete de fiecare si apoi si mama lui Luca, Teo, nu stiu daca o stiti, a mancat in vreo 4 randuri, cu si fara cornet, astfel ca in final, musafirului special care trebuia sa o manance si caruia i-a fost destinata a ramas cu o mini-caserola de 200ml, din care mama lui Luca a mai mancat jumatate 🙂 dar gestul conteaza, nuuuu??? Va pup dragilor, sa va fie de bine si abia astept sa vina vara sa facem impreuna tot felul de minunatii la masina de inghetata 🙂
Am cumparat aceasta masina de inghetata in 1993 din Belgia si te asigur ca nu m-a tradat.Marca este Philips si nu s-a schimbat la fata de fel.
Singurul defect ce i se poate reprosa este ca nu semnaleaza atunci cand paletele se opresc din pricina compactarii inghetatei.
Totala admiratiune pentr retetele lui Teo, precum si pentru prezentarea lor.
Ma bucur enorm cand mai postezi cate o reteta de inghetata,dar nu numai, am in plan sa imi achizitionez si eu o masina de inghetata primavara aceasta!Te urmaresc mereu,atat pe blog,cat si la emisiunea Retete vedete. Te felicit pentru tot ceea ce faci si multa bafta in continuare!
Desertul meu preferat. Dar nu am masina de inghetata.
Uite mi-ai dat idee sa pun si eu in congelator “pastila” de la masina de inghetata.
frumoasa reteta, iti lasa gura apa si te duce cu gandul la zile mai calduroase.
ce parere aveti dvs, ar iesi si fara acest aparat, daca pun compozitia la congelator?
Buna Teo,
Da-mi voie in primul rand sa-ti spun imi lasa gura apa, arata asa de bine incat nu cred ca m-as satura prea usor de aceasta ingheata.
In al doilea rand desi nu e tocmai cald afara cred ca este mai mult decat venita aceasta reteta, mersi frumos!
Buna Teo! Sunt o mare fana a ta… Vizionez pe internet retetele pe care le propui la look tv si voiam sa iti spun doar ca esti tare dulce in emisiunea cu Luca… Se citeste efectiv iubirea si bunatatea pe chipul tau… Cred ca asta e reteta succesului tau, faptul ca pui suflet in ceea ce faci ca si cum ai fi mereu cu puiul tau….
Toate cele bune si o primavara asa cum iti doresti!!!!
Super arata si cred ca a fost tare gustoasa! 🙂
Nu stiam ca se poate adauga si miere in inghetata. E bine de stiut, o sa incerc si eu 🙂
bun bun bun
ce bine arata..waw..si cred ca e buna tare.. merita incercata
asta este un sorbet, nu este inghetata. Dar ce mai conteaza? 😀
Buna Teo.
As vrea sa stiu daca se poate face reteta si fara aparat, adica sa bag compozitia la congelator? 😀 daca nu, atunci cred ca imi voi achizitiona acest aparat cat de curand. sper ca nu e scump 😀 sau e ? 🙁
Multumesc pt retete :*
trebuia iaurt in loc de apa…deja contin apa fructele. iesea mult mai cremos cu iaurt 0% grasime…
Buna. Unde găsesc cornete pt înghețată? Mulțumesc.
Buna 🙂 De obicei in orice hypermarket 🙂
Multumesc… Din păcate nu găsesc. Am căutat in Cora si Auchan. Trebuie sa întreb, poate aduc doar vara….