Cel mai bun risotto din viata mea

risotto1
Dupa emotiile cu Blog Chef de 2013 si o seara draguta petrecuta in compania unor bloggeri culinari foarte dragi – Laura Laurentiu, Laura Adamache, Isabela Dobrin, Radu Popovici, Loredana de la Bucatarese Vesele – a venit si dimineata de duminica, pe care am petrecut-o in cel mai placut mod posibil si intr-un loc in care nu imi imaginam ca o sa ajung vreodata: bucataria de la Grand Hotel Continental, Bucuresti. Bine, nu am intrat in bucatarie din secunda 1, mai intai am baut una dintre cele mai bune cafele din lume, intr-un restaurant care impresioneaza prin eleganta, lux, argintaria si paharele de cristal. Totul a fost impresionant si am inteles acum de ce Grand Hotel Continental este ceea ce este si are locul lui bine stabilit in turism. Totul, dar totul este la superlativ.

continental1

continental2

continental3

Si in bucatarie, superlativul continua. Am intrat usor timida, desi nu imi sta in fire, dar rar iti e dat sa cunosti bucatari din ale caror maini ies asemenea minunatii cum va voi arata in poza si care sunt premiati si re-premiati la nivel national si international. Primul pe care l-am cunoscut a fost George Baciu, care pregatea cu multa pricepe un risotto si nu orice risotto, ci, asa cum am spus si in timp ce il degustam… cel mai bun risotto pe care l-am mancat in toata viata mea. Gatit absolut perfect, boabele de orez fierte perfect, cu aspect pufos dar crocante, cu toate aromele potrivite mai bine decat la carte. De la prima degustare am inteles de ce sunt atat de premiati cei doi bucatari si o particica din mine a fost invidioasa. Nu doar pentru calitatea preparatelor, ci si pentru abilitatile si tehnica pe care o stapanesc atat de bine. Nu se poate compara cu o bucatarie de acasa si daca aveam 6 maini, nu puteam face tot ce au facut ei in timp record. Cat am ras, glumit, fotografiat si vorbit despre mancare, ei au montat preparatele, unul mai deosebit ca celalat.

bucatarie1

bucatarie2

bucatarie3

Si nu le-au montat oricum, ci cu o pasiune si o dedicare pe care o poate intelege numai un om care iubeste mancarea la fel de mult ca si ei. Fiecare ciupercuta, fiecare fir de rucola, fiecare picatura de sos a avut locul ei si in bucataria de la Grand Hotel Continental nimic nu e la mana hazardului. Daca preparatul nu e perfect, daca montarea lui pe farfurie nu e la superlativ, mancarea nu iese din bucatarie. Am vazut asta cu ochii mei si am vazut pasiunea din ochii si mainile lor. Si cred, de fapt nu, sunt convinsa, ca se vede asta si in poze.

bucatarie4

bucatarie5

bucatarie6

Am degustat risotto cu hribi, decorat cu rucola, radicchio si parmesan. Da, am mai spus, o sa o mai spun de 1000 de ori daca trebuie si i-am spus-o si lui: George, e cel mai bun risotto! Si am mancat multe la viata mea 🙂

risotto1

risotto2

A urmat apoi file de halibut cu piuree de mazare, pe care baietii l-au montat atat de frumos ca mi-a fost si mila sa il gust. Dar l-am gustat si am ramas, din nou, impresionata. Fiecare preparat a fost deosebit: pestele, piureul, sosul de sofran, ciupercutele si toate, impreuna, au facut preparatul sa fie asa cum a fost – minunat!

halibut

halibut2

halibut3

La final a venit rata. Eu nu sunt foarte mare fana rata, dar asta a fost perfecta! Piept de rata cu ratatouille, piuree de pastarnac (am fost pe aproape cand m-au pus baietii sa ghicesc, eu am zic ca e de telina sau albitura) si totul asezonat cu sirop de anason.

rata1

rata2

rata3

Tot ce pot sa mai spun despre experienta de la Grand Hotel Continental e ca eu, ca foodie declarata, am simtit ca am murit si am ajuns in raiul preparatelor cele sophie-sticate si perfecte si le multumesc celor de la Standout ca ne-au oferit aceasta experienta speciala, cel mai dragut mod de a petrece o duminica dimineata si mai ales le multumesc lui George si Iuli ca ne-au primit in bucatarie, ca ne-au aratat cum se face treaba in modul cel mai profesionist si ne-au gatit cu atata drag si dedicare. Doi baieti frumosi si talentati, care aduc mandrie bucatariei de la Grand Hotel Continental.

4 Comments

  1. rodica

    vreau si eu reteta de la risotto va rog frumos

  2. Teo, nu te tentează să te duci la masterchef? 😀

  3. Reteta se poate face publica? Multumesc

  4. Arata delicios!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.